torstai 7. huhtikuuta 2016

Remut potkulaudalla - ajatuksia välikausivaatteista










Kevät on täällä! Olemme siirtyneet topasta välikausivaatteisiin ja päivisin lämpötila on kohonnut viime päivinä kymmeneen asteeseen. Viikonlopuksi on luvattu jopa kahtatoista!

Isoveikalla on näissä kuvissa tämän välikauden koulusetti: Travallelta testiin saadut erikoisvahvat SuperRemu välikausihousut, jonka toppamallia testasimme talvella sekä Travallen kevätmalliston Remu-takki, jonka hankin itse keväisellä alekoodilla. Pipo on Reiman edelliskausien malli, samoin kuin Wetter-tennarit. Kevään vihreää kehiin!

Samanlaiset housut oli pikkuveikalla käytössä viime syksynä, mutta kasvupyrähdyksen johdosta käyttöaika jäi kovin lyhyeksi, joten tämän housumallin kestävyystesti alkaa än yy tee nyt. Nelivuotiaalle, vielä paljon maatasossa polvillaan leikkivälle käyttäjälle, kaipasin sitäpaitsi resorilahkeita ja jalkalenkkejä. Pikkuveikalle sopisivatkin paremmin Travallen muut housumallit, esimerkiksi kuminauhalahkeinen vyötäröhousu. Pikkuveikalle ei hankittu tälle keväälle uusia välikausivaatteita, kun kaapista löytyy vino pino veikalta perittyjä ja erikseen hankittujakin. Kurkistetaan niitä toisella kertaa.

Isoveikan takki ja housut ovat kokoa 140 cm ja sopivat hyvin noin 136-138 cm pitkälle käyttäjälleen, kasvunvaraakin vielä jää. Näillä potkulautaillaan todennäköisesti vielä syksylläkin.

Helposti puettava ja yksinkertainen housumalli on koululaisemme mieleen. Nämä vahvasta Cordura-materiaalista valmistetut, vedenpitävät ja teipatuilla saumoilla varustetut housut sujahtavat nopeasti paksumpienkin college- tai fleecehousujen päälle. Vyötäröä voi säätää resorin sisäpuolella olevalla kuminauhalla ja pikalukolla. Sisäsaumattomien lahkeiden suulla on piilotaskuissa pikalukolliset kiristysnyörit, joilla suorat lahkeet saa halutessaan suppuun. Isoveikalla suorat lahkeet ovat olleet must jo ainakin parin vuoden ajan ja ne ovat mielestäni riittävän suojaavat tämän ikäisellä lapsella, joka ei enää konttaa maassa leikkiessään. SuperRemu välikausihousuja saa ilahduttavasti kokoon 164 cm saakka.

Travallen välikausitakki on meille aivan uusi tuttavuus. Vastaavanlaista toppatakkia kokeilimme talvella hyvin tuloksin. Välikausitakin vihreä sävy on houkutteleva ja sen tallentuminen valokuvaan oli haasteellista. Kevyen ja kosteussuojatun (vesipilari < 10 000, hengittävyys > 6000, hankauksenkesto 100 000) takin malli on toimiva ja ajaton, mielestäni aavistuksen sirompi kuin talvitakissa ja se sopii hyvin isommallekin lapselle. Valkoisella tehostetut, reiluilla vetimillä varustetut vihreät vetoketjut takin etumuksessa ja taskuissa antavat takille ilmettä. Isoveikka tykkäsi kovasti uudesta takistaan, jonka värin on itse valinnut (äiti ehdotti oranssia).

Tämän uuden setin lisäksi kaapista löytyy vielä edellisten kausien välikausikamoja. Pakkasin juuri mökkireissulle mukaan Molon kettutakin ja parhaat päivänsä nähneet Reimatec Vahva välikausihousut. Jemmassa on käyttöön ottoa odottava vaaleanharmaa välikausitakki siistimpään menoon ja vihreät housut monenlaiseen käyttöön. Softshell takki sen sijaan roikkuu lähinnä naulakon koristeena, sillä fleecevuorattu takki ei sujahda riittävän liukkaasti kiireisen koululaisen päälle: turha ostos meille. Huppariakin meillä on jo kyselty, kun on kuulemma jo ihan kesä!?!

Mitäs tykkäätte näistä Travallen kevättuotteista? Mitkä ovat teidän lasten suosikit välikauteen? Entä omasi? Joko pyörät ja potkulaudat on kaivettu varastosta?

Aurinkoista ulkoiluviikonloppua toivotellen,

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

8 kommenttia:

  1. Villat ja topat on pesty jo pois. Remu vk-housut on otettu käyttöön Reiman ulkohousujen rinnalla. Nyt uutena kokeillaan Remu-housuja. Poika on niin tottunut, että Reiman vaatteissa on aina erikseen ripustuslenkki, niin eilen mainitsi minulle että se puuttuu Remun housuista. Muuten on ollut tyytyväinen käyttäjä. Takit on tuttua Reimaa. On meillä yksi Remu vk-takki ollut, mutta se on juuri siirtymässä kiertoon seuraavalle käyttäjälle (hyväkuntoisena kovasta käytöstä huolimatta), kun meni pieneksi. Kivalta näyttää tuo vihreä takki ja sopii sitä paitsi hyvin punapäälle.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Minäkin kaipasin aluksi ripustuslenkkiä, mutta pian opin käyttämään kiristyskumpparia ripustamiseen. Isoveikan mielestä joustavalla lenkillä on helpompi ripustaa, varsinkin korkealla olevaan naulakkoon.

      Testaillaan siis kimpassa. Kerropa housukokemuksia kevään edetessä :-)

      Poista
    2. Meillä on muuten perus Remut, ei Super.
      T

      Poista
  2. Meillä oli samat travallen housut ja toisella käyttökerralla rikki. Reklamoin, mutta ensin asiakasta syytellen ja ikävin sanankääntein asiaa hoitivat. Pitkin hampain suostuivat antamaan toiset tilalle, jotka myöskin hajosivat muutaman käytön jälkeen. Heitin roskiin ja enään en heidän tuotteitaan osta. Toistamiseen en viitsinyt yhteyttä ottaa koska yhteistyöhalu oli olimatonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kurjuus :-( Mistä kohtaa ja millaisessa tilanteessa housut rikkoutuivat? Milloin tämä tapahtui? Ikävää, että sinulla huono kokemus.

      Poista
    2. Ihan normi ulkoilussa ja lapsi myös korjailee kärryjä sun muuta joten polvillaan on. Polvien kohta hajos heti. Talvivaatteet toiselle olin kerennyt hankkia ja ne on kestänyt moitteettomasti, mutta pienemmillä yleensä kestää paremmin. Lähinnä huvittää, kun mainitseevat kankaan hyvän kulutuksen keston. Nooh...

      Poista
    3. Harmillista tosiaan. Ja puhut nyt tosiaan SuperRemusta etkä Remun peruslaadusta? Miten teillä on kestäneet muiden välikausihousujen polvet? Asfalttipiha?

      Meillä Remut (sekä Super- että normaali) on tosiaan ensimmäiset, jotka kestivät polvista ja pepusta ehjinä koko talven. Välikausituotteiden kestosta kerron lisää, kunhan kevät etenee ja tulee lisää testipäiviä.

      Poista
    4. Mullahan myös viime keväältä se "testitulos" töistä. Yhdellä säbää pelaavalla rymypojalla hajos reimat ja muut heti. Ostivat Remut (ei super) ja kestivät. Siksi halusin kokeilla meille.
      -T-

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)