sunnuntai 27. elokuuta 2017

Kolmoselle ja eskariin




Tervehdys koulutieltä! Ei näy enää värikästä froteeraitaa ja leikkisiä printtejä. Urheilumerkit (Puma etunenässä) ja musta-valko-harmaa-linja on nyt pop. Onneksi pienemmälle uppoavat vielä niukin naukin myös äidin suosimat värikkäämmät vaatteet, vaikka isoveikan roolimalli vaikuttaa toki päivä päivältä enemmän. Yläkuvassa isoveikan ekan koulupäivän look ja alempana pikkuveikka eskaritamineissaan.

Kolmasluokkalaisella isoveikalla on oman valintansa mukaisesti edellisvuotiset Adidas verkkarit ja niiden kanssa kesäalesta löytynyt Nike verkkatakki, alla Puma t-paita. Uusi musta lippis kukallisella lipalla hankittiin koulua varten. Lippis pitää olla suoralippainen ja lipassa tietynlainen tarra. Älkää kysykö enempää, en ymmärrä näistä lippisasioista mitään!

Leaf-lenkkarit löysin molemmille puoleen hintaan Kärkkäiseltä viime talvena ja kokoarvio osui ilahduttavasti kohdilleen. Vaihdettiin vaan joustonauhat, kun ne on niin paljon nopeammat. Kyllä- aina on kuulemma sen verran kiire.

Pikkuveikalle hankittiin eskariin tietääkseni ensimmäinen asu, jota hän on oli itse mukana valitsemassa: Puma huppari ja lippis. Tästä hupparista isoveikka oli aidosti kateellinen. Oli se muuten reissu, kun kierrettiin kuusivuotiaan kanssa livekauppoja hupparia metsästämässä, en kaipaa ihan hetkeen uudestaan sitä elämystä. Jatkan hänen kohdallaan edelleen äitivetoisia verkko-ostoksia.

Lego Ninjago reppu on toiveiden mukainen synttärilahja sukulaisilta, joka on osoittatunut käytössä oikein toimivaksi ja hyvän malliseksi. Toivottavasti arvokas laatureppu kelpaa vielä ekaluokallakin. Caprimittaiset housut Silvenjungle, hankinta lapsimessuilta vuosien takaa.

Arvatkaas huviksenne, mikä on eskarilaisen hupparin koko? 140 cm. 128 oli sovitettaessa niin siinä ja siinä, että en viitsinyt ottaa riskiä, ettei mahtuisi enää keväällä. Eskariope kysyi, mitä olen syöttänyt pojalle kesän aikana, kun on taas venynyt. No, ainakin ämpäritolkulla herneitä.

Millaisissa vaatteissa teidän koululaiset/eskarit viihtyvät? Miten syksy on lähtenyt käyntiin?

Aurinkoista syksynalkua teille kaikille!

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

7 kommenttia:

  1. No on kyllä poitsut kasvaneet! :) Ja toki koululaislook myös kasvattaa ihan silmissä. Meillä on nelosluokkalaisella käytössä nyt vaatteissa koot 140-146 cm ja joissain harvoissa myös 152 cm, pitkäkoipinen kun on.

    Meillä neiti viihtyy koulussa useimmiten joissain pehmeissä jeggingseissä tai farkuissa. Ulkoliikkapäivinä jalassa on olleet jotkut kapeampimalliset collegehousut tai Adidaksen kolmiraitatrikoot. Kohta ei enää sellaisissa tarkene ja jalkaan pääsevät Reiman softshellit. Meidän kestosuosikit!

    Yllättäen nelosluokkalainen on vielä tykännyt Molon kuosipaidoista, kun olen valinnut niitä hillitympiä ja vähän isommillekin sopivia juttuja. Myös Pomp de luxin vaatteita on todella paljon käytössä. Ja hupparit ovat toki in. Kauhulla odottelen, että koska pitää oikeasti antaa periksi ja ostaa ensimmäiset revityt farkut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän nuo ovat venyneet :D Pienempi mitattiin juuri 6 v-neuvolassa 129,5 cm pitkäksi.

      Tytöille on tosiaan ihanan monenlaisia housuvaihtoehtoja erilaisista materiaaleista. Kumpa meilläkin kelpaisi softshellhousut. Reiman talvifarkkuja tekisi mieli kokeilla, mutta kun yhdetkään farkut eivät ole vieläkään päätyneet kouluun. Farkut kelpaavat vain juhlatilanteisiin.

      Molon kuosipaidat pääsevät ylle myös meidän 3-luokkalaiselle. Toivottavasti vielä ensi vuonnakin :) Kuosit ovat tosiaan kivoja ja sopivat isommillekin lapsille.

      Toivotaan, että revittyjen farkkujen aika ei koita ihan vielä ;)

      Poista
  2. No meidän kolmosluokkalaiselle kelpaa vielä aika lailla äidin valitsemat. Toki valitaan ison pojan juttuja yhdessä. Star Wars, raidat, värit käy. Eikä verkkarin tai muun merkillä ole väliä. Ja koko on vielä 134/140cm. Meillä on pieni poika noihin teidän köriläisiin verrattuna ;). Rennot verkkarit, farkut, lenkkarit, hupparit on käytössä. Kaikki mikä tuntuu mukavalta. Farkuissa varsinkin on tarkkaa että on mukava malli.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat tosiaan päätä pidempiä monia kavereitaan. Lapset ovat tässä iässä kovin eri kokoisia. Jokainen kasvaa omalla käyrällään ja hyvä niin :)

      Kuulostaapa kivalta, että vaatteista ei ole niin tarkkaa ja äidin fiksut valinnat kelpaavat edelleen. Toisaalta tiedostan itse kasvattaneeni varsinkin isoveikan vaatetietoiseksi ja kyllähän aistiherkkyys vaikuttaa myös siihen, mikä on mukava päällä. Pienemmälle sällille puetaan paljon huolettomammin ja veikan vanhan kelpaavat siinä kuin uudetkin.

      Tuo on totta, että farkuissa malli on tärkeä. Pojilla kun tuo mukavuus tulee usein etusijalla. Villervallat on olleet meillä suosikkeja väljine leikkauksineen ja pehmeine resorivyötäröineen. Saa nähdä, milloin farkut halutaan pukea koulupäivään. Toistaiseksi mennään verkkareilla.

      Poista
    2. Name It:in pehmeät farkut on kivat. Säädettävä vyötärö ja rento malli. Suosittelen kokeilemaan. Semmoinen malli missä on kuminauhat lahkeensuussa, eli ne ihan rennoimmat.

      Poista
  3. No meidän kolmasluokkalainen 9v tyttö on vasta 130 cm pitkä joten yleensä 140 cm vaatteet on sopivan reiluja...vielä tykkää Gugguun, Molon ja Mini Rodinin vaatteista mutta kyllä ne Adidaksen raitaverkkarit on jo vaatekaappiin neidin toiveesta osuneet...mutta vielä kelpaa kaikki mitä olen hänelle ostanut jes!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun seuraat ja kommentoit :)

      Hienoa, että äidin ostokset pääsevät 9-vuotiaan päälle - niinhän sen pitää ollakin. Samat merkit on teillä suosiossa kuin meilläkin :)

      Nuo 3-raitaverkkarit ovat kyllä jännä muoti. Mikähän siinä lapsia ja nuoria niin kovasti viehättää? Tuota hittihousua meillä ei ole vielä tajuttu haluta - saa nähdä, milloin!

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)