lauantai 4. marraskuuta 2017

Talvitamineita ja uusia hankintoja







Heippa pitkästä aikaa!  Kuten kuvista näkyy, talvi on saapunut Vahteristonmäelle. Tai no, tällä hetkellä vesisade kyllä piiskaa viimeisiä lumenrippeitä alas mäkeä, mutta saatiin tässä jonkin aikaa nauttia lumesta ja pikkupakkasesta. Jopa auringosta. 

Laitetaanpas pitkästä aikaa vähän lastenvaateasiaa ja kuvia viime aikojen hankinnoista.

Viilenevä sää vaati kaivamaan esiin poikien toppavarusteita, joita onneksi oli varattu jo ennakkoon. Ekassa kuvassa näkyy 146 cm pitkälle isoveikalle viime talven Reiman alesta jemmattu Reima-go takki kokoa 146 cm. Isoveikalle hankin tälle talvelle Travallen mustan Remu takin 146 cm ja SuperRemu housut 146 cm. Remun vastaava 140 cm setti mahtui ja kesti hyvin kaksi talvea ja ovat olleet pojan lemppari-luottovaatteet.

Pikkuveikka peuhaa vielä viimetalvisessa Reimatec-haalarissaan, joka käytetään ns. loppuun (polvet eivät enää pidä vettä) ennen "oikean" talven tuloa. 128 cm haalari on nyt sopiva 129 cm pitkäksi venähtäneelle eskarilaiselle ja kaapissa odottaa isoveikan eskariaikainen Reimatec  takki+ housut setti (128 cm) sekä viime talven alesta hankittu 134 cm Reima Kiddo haalari.

Välikaudella veljeksiä lämmittivät alakuvan takit: isoveikalla tummanharmaa urheilukaupasta itse valittu Everest oranssein tehostein ja pikkuveikalla lämpimänkeltainen retrohenkinen Reima kevyttoppis irtovuorilla. Housuina molemmilla sälleillä Travallen SuperRemua sekä Remun kevyttoppahousua.

Kolmasluokkalainen isoveikka on kaikesta päätellen tullut siihen vaiheeseen, jossa kasvetaan hetken aikaa maata pitkin: jalka venähti hetkessä 36:stä 38:aan! Oli siinä äiti ihmeissään, kun oltiin kaupassa ostamassa talven Kuomia ja aina vaan piti sovittaa isompaa kokoa. Onneksi oli irtopohjalliset ja saatiin vielä myyjältä vahvistus, että kyllä koko 38 on otettava, että on se klassinen villasukkavarakin. Toivottavasti viime talven alesta jemmatut, sekä äidin että pojan maun mukaiset nro 37 Reimatec Freddot mahtuvat tavallisella sukalla koko talven. Poikien suosikkikumppareiksi vakiintuneet Viking Ultrat tilasin suosiolla kokoa 38. Viimetalviset ovat kokoa 35. No, niitä käyttää seuraavana talvena jo pikkuveikka, jonka jalka on nyt 33-34. Jessus tätä kasvua. Pikkuveikalla on tälle talvelle perinteisten Kuomien sijaan Reiman Nefar talvisaappaat/loskarit ja samanlaiset Reimatec Freddot sekä kumpparit kuin isoveikalla.

Blaa!:lta tilasin pikkuveikalle meille entuudestaan tuttuja, laadukkaita baggyhousuja koossa 134/140, kun osa pikkuveikan 128 cm collegeista on käynyt lyhyenlaisiksi. Blaan housuista menee pikkuveikalle tällä hetkellä sekä pituuden mukainen koko että tämä isompi, kun säätää vyötärön nappi-kuminauhalla sopivaksi. Isoveikalle ostin Blaan "huputtoman" hupparin vinhalla smudge-kuosilla. Vetoketju kimaltaa hienosti kuparinsävyssä, joka ei kuvassa näköjään näy. Esimurkku oli ikionnellinen tästä vaatekappaleesta ja laittoi sen päälle koulun diskoon ja kaverin synttäreille: katu-uskottavuus tuli ainakin testattua. Puseron malli on varsin kapoinen, mutta istuu nätisti päällä. Poika tosin haluaa pitää vetoketjun auki ja liihotella liepeet liehuen. Taidanpa tilata pikkuveikallekin samanmoisen, kunhan tulee seurava ale.

Millaisia toppavaatteita ja talvikenkiä teiltä löytyy? Onko suosikkeja, joita bongata alesta?

Kirjoittelen meidän kuulumisia omassa postauksessaan lähiaikoina :)

Leppoisaa pyhäinpäivän iltaa toivotellen,

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari


11 kommenttia:

  1. Meiltä löytyy nuo samat kumpparit ja Reiman Taag tummansinisenä. Talveksi on Reiman toppatakki jemmassa. Ostin sen jo viime talveksi, mutta poika hukkui siihen silloin. Menee varmaan nyt kunhan talvi alkaa. Siihen saakka Taag käytössä. Meillä kans kengän koko hämmästyttää. Poika 135cm pitkä ja kengät 36/37.
    En ole aikoihin katsellut blaata, täytyykin vilkaista. Colitsihousut on pitkään ollu lähes pelkkää Name It:iä. Ne on hinta-laatusuhteeltaan hyviä ja tärkeä vyötärösäätö on.

    VastaaPoista
  2. Ainiin edelliseen lisäyksenä Remun toppahousut käytössä taas.
    T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttuja ja hyväksi todettuja tuotteita siis :)

      Meilläkin nykyisin Name it collegehousuja. Niissä on tosiaan hinta-laatusuhde kohdallaan. Meillä on tosin osa mennyt vähän nyppyiseksi. On ilmeisesti ollut vaihtelua laadussa. Blaa, Me&I ja Molo colleget ovat pysyneet uudenveroisina pesusta pesuun ja periytyneet pikkuveikalle, mutta hintakin on toki toisenlainen.

      Teilläkin on siis kasvatettu kinttuja :) Katselin tässä juuri kokotaulukoista, että tämä on viimeinen talvi, kun mahtuu Reiman talvikengät ja tulevana keväänä heitetään isoveikan kohdalla hyvästit Wettereille. En eden muista, mitä välikausikenkiä meillä oli niitä ennen! Mitä seuraavaksi???

      Poista
  3. Ihanaa että ehdit kirjoittaa! Eikö teillä kolmasluokkalainen siis enää käytä haalaria? Meillä jo odoteltiin että milloin sen voi vetäistä ulos ja onneksi lumi sitten tulikin ja saatiin tämän vuoden haalari käyttöön! Tosin, hetken kuluttua sitten jo kaivettiinkin kurahousuja esiin :D Valoa pimeneviin syysiltoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin kolmasluokkalainen. Viimeinen haalari oli ekaluokalla käytössä, kun vielä eskaritalven haalari mahtui. Eskarin jälkeen en ole haalaria ostanut ja hyväksi on todettu meillä käytäntö, jossa kaksi toppatakkia ja kolmet toppahousut. Säät vaihtelee nykyään niin paljon, että pakko pestä varsinkin niitä housuja paljon ja välillä voi olla vaikka vk-housut ja toppatakki.
      T

      Poista
    2. Kiva, että olette edelleen lukemassa, vaikka harvakseltaan ehdin blogin ääreen! :) Valoa myös sinun syksyysi :)

      Meidän kolmasluokkalainen ei enää suostu haalariin. Viime talvenakin tuli aikamoinen show, kun joulukuusimetsään laitettiin eskarivuoden/ekaluokan haalari. Toisaalta tämä nuorimies on muutenkin tosi tarkka "coolista" ulkoasustaan ja esimerkiksi hiuksia laitetaan nykyisin ihan arjessakin. Lumileikeissä haalari olisi kyllä ihan paras niin isolla kuin pienelläkin ja onhan se kaikkein nopein ulkovaate pukea. Kyllä koululaisillakin näkee meidän koulussa haalareita ja tietääkseni niistä ei onneksi kiusata.

      Kuravaatteista täytyy myös mainita, että tänä syksynä olen kaivannut sellaisia nuorisotyyppisiä sadevaatteita koossa 150 cm. Jotain on tarjolla nettikaupoissa, mutta olisi kiva tutustua materiaaleihin etukäteen. Pesukone jauhaa teksisiä välikausi- ja toppavaatteita siihen malliin, että vedenpitävyys alkaa olla kohta kyseenalainen. Olisi kätevää vain suihkuttaa päälimmäinen kerros puhtaaksi ulkoilun jälkeen. Kolmasluokkalaisen polvet ja usein takamuskin on vielä aika kurassa välituntien ja vapaa-ajan ulkoilun jäljiltä, joten "ulkkarit" on ihan ehdoton juttu ja sadehousut siihen päälle olisi toisinaan oikein toivottavaa.

      Poista
    3. Meillä on nyt käytössä stormberg sadeasu, joka näyttää ulkoiluasulta. Jemmaan ostin alesta Icepeak sadeasun, myöskin ulkoiluasun näköinen. Molemmat mustia ja tämmöisiä sadeasuja käytetään pihalla just säästääkseni teknisten vaatteiden pyykkäystä. Löytyy nuorten kokoja.
      T

      Poista
    4. Kiitos vinkistä :) Arvelinkin, että saattaisin saada aiheesta kommentteja, jos tähän asiaa pohdiskelen. Nykyiset pitkäksi venyvät syksyt ja muka-talvet vaativat uudenlaisia ratkaisuja.

      Poista
    5. Jos pääset Luhta outlet myymälään, voit löytää icepeak-sadeasuja edullisesti.
      T

      Poista
  4. Ehdottomasti luetaan! Kouluikäisten vanhempien blogit ovat nykyään niin harvassa, että näistä pidetään kiinni!
    Tulevaa varten, jos haalari vielä kelpaa, olen tutkinut tarjontaa ja Ruotsista löytyy ihailtavan paljon koululaisten haalareita! Erityisesti Gneis ja Lindberg, joita ei saa Suomesta mutta näyttävät tosi ”cooleille”. Sitten sain Stormbergin uutiskirjeen jossa oli jopa 164cm nuorisohaalari. Ehkä markkinoita siellä vielä on.

    Meillä on kotona isot Didrikssonin kurahousut ja kouluun katu-uskottavammat, juuri nuo Stormbergin sadehousut. Olen koettanut valita sellaiset, joissa on hyvät heijastimet. Olisi mahtavaa jos näin hyvä tilanne olisi myös aikuisten vaatteissa.

    VastaaPoista
  5. Ja piti vielä lisätä, että Reiman kurikset ovat olleet materiaaliltaa tähän mennessä parhaimmat ja kevyemmät! Mutta ovat lopettaneet koon 152 valmistamisen :(

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)