sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Viimeinen hoitovapaapäivä ja viime aikojen hankinnat



Lintu teki pesän pääoven vieressä seinällä riippuvaan koristekranssiin. Ensin pesä oli tyhjä. Seuraavana päivänä pojat huomasivat pesässä yhden, pienen, sinisen munan. Voi ihmettä! 

Sitä seuraavana päivänä pikkuruisessa pesässä oli jo kaksi munaa ja tänään munia oli kolme. Kertaakaan emme ole tavanneet hautojaa. Toivottavasti lintu kuitenkin käy hautomassa ja erikoinen pesäpaikka on riittävän rauhallinen linnuille. Onneksi me kuljemme pääasiassa khh:n ovesta ja tämä pääsisäänkäynti on sivussa leikkipihasta. Toivottavasti kranssipesintä onnistuu!


Kävin tässä eräänä päivänä etsimässä kummipojalle synttärilahjaa ja maalia isoveikalta pikkuveikalle siirtyvän sängyn maalaamiseen (joo, iski se sisustusvimma sitten minuunkin!). 

Samalla reissulla  mukaan tarttui alekoreista muutama löytö. Vasemmassa laidassa näkyvä Star Wars paita on Kappahlin myymälän lopettajaisista, jossa kaikki oli puoleen hintaan. Tämä isoveikalle hankittu paita lähti itseasiassa vitosella eli oli 70 % alessa. Itse en niin välitä tuosta kuva-aiheesta, mutta nuori mies tulee hihkumaan riemusta.

Pikkuveikalle ostin parit sortsit lisää tulevaa kuivaksiopettelua ajatellen. Molemmat sortsit H&M. Farkkusortsit sain vitosella, puoleen hintaan. Oranssit olivat normaalihintaiset.

Beige lippis on isoveikalle H&M:ltä (3 €) ja Barbababa pikkuveikalle Anttilasta kahdella eurolla. Kivat-sormikkaita löytyi Anttilasta hintaan 2 eur. Hyviä löytöjä, vai mitä! :)


Oma lempparini Marimekko alensi jostain syystä joitakin lasten vaatteita toukokuun puolella 50 % ja pitihän minun silloin toimia! Pikkuveikka sai pari uutta paitaa.

Dinosaurusaiheinen, lyhythihainen Vesa 2 paita viehätti jostain syystä valtavasti kaikessa sinisyydessään (onhan siinä toki oranssia ja vihreääkin) ja se oli saatava, paikka t-paitoja onkin tälle kesälle vähintääkin riittävästi. Paita on kokoa 104 cm ja reilumitoituksellisena Marimekkona se saattaa mahtua pikkuveikalle vielä seuraavanakin kesänä. Minulla tulee tästä paidasta Po.P:t mieleen, tuleeko muilla? Toivottavasti laatu on kuitenkin marimekkomainen.

Omasta kaapista löytyy vuosien varrella kerättyä tasaraitaa melkein kaikissa sateenkaaren väreissä ja pojillekin olen joskus jonkun maripaidan hankkinut, lähinnä kirppareilta. Kelta-valkoinen yhdistelmä ja 50% alennus toi pikkuveikalle nyt ihan uuden tasaraitapaidan. Valloittavan ihana!

Löytyykö muita Marimekkofaneja? :) Oletteko tehneet jo alelöytöjä?


Panostin tänään hieman enemmän ruuanlaittoon ja grillattiin päiväruuaksi possupihvejä, tuorejuustolla täytettyjä & pekonoituja herkkusieniä, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Lapsille oli lisäksi ranskalaisia ja samoja vihanneksia raakoina. Jälkkäriksi jätskiä. Halusin hemmotella miehiäni, kun kohta on eittämättä edessä yhä enemmän toissapäiväistä lämmitettyä ja Saarioisen äitien keitoksia. 

Kuten voitte aavistaa, tunnelmat näin viimeisenä hoitovapaapäivänä ennen töiden alkua ovat vähintääkin jännittyneet. Suuri muutos on jo ihan oven takana. Huomenna molemmat vanhemmat lähtevät töihin ja pojat ovat päiväkodissa täyden päivän. Epätodelliselta se silti edelleen kuulostaa, hassua.

Päällimmäinen tunne on kuitenkin innostunut odotus: luvassa on vaihtelua, aivojen rasittamista, aikuisseuraa ja tuloja. Jopa ruokatunti ja kahvitauko! On tätä odotettukin: viimein töihin! 5,5 vuotta kotona lasten kanssa on pitkä aika ja myönnän vähintäänkin viimeisen vuoden ajan olleeni erittäin valmis palaamaan työelämään.

Ja kuitenkin hain tänään haikein mielin päiväunilta heränneen pienimmäiseni ja sylittelin tavallista hartaammin unenlämmintä kuopustani miettien, saako hän päiväkodissa olla sylissä kovinkaan montaa kertaa.  Voiko sellaista nykyisten ryhmäkokojen aikoina edes toivoa?  Meillä on ollut tapana istua pitkään sylikkäin pikkuveikan kanssa päiväunien jälkeen ja rapsuttelen samalla häntä selästä pojan maatessa poikittain sylissäni. Hidas herääjä on saanut heräillä kaikessa rauhassa ja äiti nuuskutella viimeistä vauvaansa (joka todellakin täyttää heinäkuussa kolme!).

Mutta onhan meillä edelleen viikonloput. Ja iltaisinkin toki pieni hetki yhteistä aikaa, vaikka se varmasti kovin lyhyelle tuntuukin. Heinäkuussa pojat saavat sitäpaitsi lomailla isin kanssa, joten eihän tässä ole kuin muutama viikko päiväkotia ennen miesväen kesäleirin alkua (ja sen jälkeen pikkuveikalla edessä taas uusi päiväkotiin totuttautuminen, kun ehtii lomalla unohtaa kaiken?).

Tänään tein lenkin ihan yksikseni ja kipaisin puutarhan kautta. Istutin terassille valkokukkaisen jalokärhön, jonka toivon kukkivan upeana elokuun iltoina. Kun ehtii ihailla puutarhaansa lähinnä iltaisin, kannattaa kuulemma istuttaa valkoisia kukkia: ne ovat kauneimmillaan illalla. Siksi siis valkoista.

Lähden avoimin mielin kohti uutta ja koitan antaa koko perheelle aikaa sopeutua muutokseen. Myös itselleni ;)

Mukavaa kesänalkua, tänään on virallisesti kesän ensimmäinen päivä! :) Jokos teillä lomallisilla on kesälomasuunnitelmia?

Vahteristonemäntä





2 kommenttia:

  1. Vau, minkä pesäpaikan lintu oli keksinyt! :) Niin, ja mullekin tuli muuten mieleen tuosta Marimekon paidasta Po.P.

    Tsemppiä ekaan työviikkoon! Hienosti kaikki menee. :) Innostunut odotus onkin hyvä tunne lähteä työelämään äitiysvapaiden jälkeen.

    Kesäsuunnitelmia ei toistaiseksi ole. Lomaa ja pieniä reissuja sinne tänne, todennäköisesti. Nyt vuoden töissäolon jälkeen kesälomaa odottaakin jo ihan tosi kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Ensimmäinen työpäivä takana ja hengissä ollaan! Mukavan oloinen työyhteisö, joka viettää aikaa yhdessä :) Perehtyminen aloitettu ja mieli koittaa yhdistää lukuisia kasvoja nimiin.

      Ilta tuntui kyllä tosi lyhyelle, kun oltiin poikien kanssa kotona vasta 17.20 (kiitos busseilla kulkemisen) ja väsyneet pikkumiehet piti laittaa nukkumaan jo ennen kahdeksaa. Viikonloput saavat varmasti ihan uuden arvon.

      Oi, sulla on pitkästä aikaa eka kunnon kesäloma tiedossa, kuulostaapa ihanalle :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)