sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Muistan jäätelökesän


Kuinka paljon jäätelöä jaksaa syödä? Vielä ei ole tullut kiintiö täyteen, vaikka kesällä menee jotakuinkin jäätelö päivässä, ainakin lomalla.

Mikä on oma jäätelösuosikkisi? Entä lasten? Minä ihastuin Lintsillä Ben&Jerrys herkkujäätelöön ja sitä on tullut nyt pari purkkia ostettua itsellekin. Myös paksulla suklaakuorrutteella päällystetyt Classic-puikot kirivät kärkisjoille. Kunnon suklaatuutti pitää myös aina paikkansa.

Suklaatuutit ja -puikot maistuvat myös veljeksille, samoin kuin klassinen Puffet. Tämän kesän uutuuksista pakastealtaasta kotiin on tuotu keskimääräistä useammin Toffeeräpylä. Eksoottisia tai hedelmäisiä vaihtoehtoja emme ole lapsille kokeilleet, eivätkä he niitä pyydäkään. Jostain syystä ovat oppineet suklaansyöjiksi! ;)




Isoveikka innostui harjoittelemaan tänään pesäpalloa ensimmäistä kertaa. Pelivälineinä toimivat Hesburgerin kylkiäisleluina saadut muovinen pesismaila ja pallo. Lyönneistä ei ole kuvaa, sillä toimin itse syöttäjänä, mutta sitkeästi poika kyllä treenasi, vaikka alkuun tuli tietysti toinenkin huti.

Mutta sitten homma alkoi sujua ja pallo lensi kaaressa terassin ulkopuolelle. Yhä toistamiseen. Isoveikka oli aivan innoissaan ja äiti saikin toimia loppuillan syöttöhommissa. Pikkuveikka nakitettiin koppariksi pelin siirtyessä nurmikolle, turvallisen matkan päähän ikkunoista. Olipa mukavaa yhteistä tekemistä :)

Itse san kouluaikoina suoranaisen trauman jatkuvasta pesäpallon pelaamisesta. Kun en niin millään osunut siihen palloon ja pelkäsin kohti lentävää palloa. "Pyöreän esineen hahmotushäiriö" oli oma diagnoosini, mutta se ei uponnut opettajaan vielä lukioaikanakaan, vaan liikuntanumeroni laski vielä yhdellä, kun kieltäydyin pelaamasta tuota suomalaisten suosikkilajia. Tätä asennetta en kuitenkaan aio siirtää lapsilleni, joten siksi syötän ihan mielelläni palloa isoveikalle, jo nyt äitiä huomattavasti lahjakkaamme pesäpalloilijalle.

Kuvassa näkyvää kahluuallasta on käytetty aktiivisesti näillä helteillä, mutta tänään ei vesi jostain syystä vetänyt poikia puoleensa. Mitä nyt pikkuveikka heitteli sinne frisbeetä ja isoveikka kalasti väärään suuntaan lentänyttä pesäpalloaan pois vedestä.


Kävimme tänään lähistöllä asuvan ystäväperheen rippijuhlissa. Helteen helliessä armahdin poikia ja annoin laittaa sortsit suorien housujen sijaan. Farkkusortsit Lindex, isoveikan paita name it, pikkuveikalla perintöpaita, kesähatut Kappahl, sandaalit Reima.

Olipa ihanan tunnelmalliset rippijuhlat, joissa isoset kävivät laulamassa ja soittamassa konfirmoiduille kaksosille. Tuli ihan oma rippileiri mieleen, josta on tosi hyvät muistot. Muistatko vielä omasi?

Minulla on edessä vain kolmen päivän työviikko, sillä ruhtinaallinen 4 päivän kesälomani häämöttää! Viikonloppuun yhdistettynä se syö vain 2 lomapäivää, joita kerään syksyä varten, kuten ehkä muistatte.

Lomasuunnitelmia ei (vielä) ole, mutta haluan ainakin viettää kiireettömän uimarantapäivän perheen kanssa. Jossain eläinpuistossa voisi myös vierailla. Ja sitten pitää olla myös sellainen kotipäivä, ettei tehdä mitään erityistä. Paitsi paistetaan lettuja. Minilomaa ei kannata buukata liian täyteen, ettei vaan iske se kuuluisa lomatsressi! ;)

Mikä on parasta lomailua?

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Toivotaan, ettei naistenviikko tuo sateita!

Vahteristonemäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)