lauantai 13. joulukuuta 2014

Let it snow!




Nyt sitä on: sitä kaivattua valkoista ainetta! Viime yön ja tämän päivän aikana pihamme peittyi viidentoista sentin lumivaippaan, joka valaisi pilvisestä säästä huolimatta niin, että ihan silmiä häikäisi ulos astuessa. Jokaisen oksan kuorruttanut tykkylumi tekee maisemasta ihan satumaisen.

On sillä lumella ihmeellinen voima. Pojatkin pujahtivat haalareihinsa ihan yks kaks ja säntäsivät ulos lumilinnaa rakentamaan. Ei kuulunut kitinää kummankaan suusta talvivarustukseen sonnustautuessa. Tämä se on harvinaista herkkua!

Kuten kuvista näkyy, meillä oli viikonloppuna vieraita: ystäväni pienen tyttönsä kanssa oli meillä yökylässä ja pikkuneiti pääsi tutustumaan ensimmäistä kertaa lumilinnan rakentamiseen ja rattikelkkailuun. Pikkuveikka nautti, kun sai kerrankin ohjata leikkiä "isona poikana" ja taidettiin siinä majaleikin lomassa parit pusutkin vaihtaa.

Viikonloppuumme kuuluu myös synttärihulinaa. Tänään olimme juhlimassa 2 -vuotiasta serkkupoikaa hulppean maatila-aiheisen kerroskakun äärellä ja huomenna suuntaamme puolestaan ystäväperheen pojan 4 v kemuihin. Minä pidin perjantaina lomapäivän ja kylläpä tuntuu hyvältä  ja voimaannuttavalta kolmipäiväinen viikonloppu.

Jos se teistä jotain helpottaa, niin jouluvalmistelut ovat meillä aivan vaiheessa. Jouluvaloja ei ole edelleenkään asennettu paikoilleen (saati kaivettu esiin). Kortit rykäisin postiin viime tipassa ja osa on kyllä edelleen lähettämättä. Ruuat ja leipomukset eivät ole saaneet vielä ajatustakaan tämän emännän mielessä, mutta lahjat sen sijaan ovat jotakuinkin hallussa. Mutteivat tietenkään vielä paketissa. Mitään aiheeseen sopivaa sistustusta tai koristusta ei kodistamme löydy. Ehtii kai sitä aatonaattonakin?!

Tänä vuonna joulu tuntuu menevän "siinä sivussa", kun tiivis työprojekti päättyy vuodenvaihteeseen ja vie tällä hetkellä huomion. On aika ennen vuodenvaihdetta ja aika sen jälkeen.

Aatonaaton olen lomalla, mutta välipäivinä töissä, joten varsinainen "loma" alkaa vasta ensi vuoden puolella määräaikaisen viran päättyessä. Eikä sitäkään oikein voi lomana ajatella, kun takarajasta ei ole tietoa. Mutta täytyy kyllä myöntää, että pieni huili tekee hyvää varsin vaativan syksyn jälkeen. Mutta vai pieni, kiitos. Yhtään pidempi työttömyys ei houkuttele.

Onko teillä tullut lunta? Missä vaiheessa ovat jouluvalmistelut?

Verkkaista viikonloppua!

Vahteristonemäntä

6 kommenttia:

  1. Lahjat on pääosin hankittu, mutta ensimmäistäkään ei ole kyllä paketoitu. Lahjapaperikin on vielä hankkimatta. Ensimmäiset joulukoristukset tuli laitettua kotiin eilen, tosin tarkoituskaan ei ole liiemmin koristella. Joulukuusi olisi kyllä kiva jo hankkia. Piparit on leivottu ja joulutorttuja on maisteltuu jo appelsiini-, luumu- ja vadelmamarmeladitäytteillä. Laatikot sun muut jouluherkut tulee hankittua kaupasta, korkeintaan vähän tuunaan omaan makuun sopivaksi. Joulusiivouskin on jo yhden makuuhuoneen osalta aloitettu, siivosin jopa kaapit, vaikkei siellä kukaan joulua aiokaan viettää - vielä siivottavaa kyllä riittää...Vaikka jouluvalmistelut täällä ovatkin jo vauhdissa, niin se joulumieli tulee kyllä ihan jostain muusta kuin noista "ulkoisista puitteista" eli sen puoleen ei ole kiirettä valmistelujen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvässä vauhdissa teillä on jo jouluvalmistelut. Ja tosiaankin: joulutunnelma tulee lopulta ihan muusta kuin suorittamisesta :)

      Poista
  2. Ihanaa, te saitte lunta oikein kunnolla. Meille ei joutanut taaskaan kuin pieni kerros, mutta kyllä siitäkin nyt pienen lumilyhtykyhäelmän neiti sai aikaiseksi :D Kohta pitäisi lähteä mäkeen, jos vaikka sen verran olisi lunta, että luistaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta oli - ja meni - nyt on taas loskaa...Toivottavasti saadaan valkea joulu - sekä teille että meille :)

      Poista
  3. Meillä oli pikkuhiukkasen lunta, ja nyt sitä tuli reilusti lisää, ihanaa! :) Toivotaan että nämä nyt viimein jäis maahan. Tähän aikaan viikon päästä ollaan jo Rukalla! Hitsin nopeesti meni tämä joulunalusaika :O Lahjat on, jonkun verran olen jo leiponut pakastimeen mukaan otettavaksi, ja vähän meinasin vielä viikolla ehtiä. Nyt viikonloppuna pesin kaikki pyykkikorit tyhjiksi, jotta vois pakata nyt rauhassa mitä haluaa mukaan, ja koittaa pärjätä viikko niillä jämillä mitä jää :D Lievästi sanoen koko perheellä odotusta ilmassa :D

    Älä turhia stresssaa, joulussa tärkeintä on ne rakkaat ihmiset (ja vähän lahjatkin lapsille :D), muu on sitten extraa, tekee mitä ehtii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, teillä on ihana joulureissu tiedossa ja lumitakuu! :)

      Ei tässä tosiaan auta alkaa stressaamaan jouluvalmisteluiden kanssa. Teen, minkä ehdin ja loput saa kaupasta valmiina.

      Työ syö tällä hetkellä sen verran rankasti, että joulu menee tänä vuonna vähän siinä sivussa. Onneksi on kuitenkin kuuden päivän yhtäjaksoinen vapaa, kun pidän aatonaaton lomaa. Tulee kyllä tarpeeseen. Puuh.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)