perjantai 20. marraskuuta 2015

7-vuotis kaverisynttärit






 










 







Rakastan juhlien järjestämistä: suunnittelua, koristelua ja tarjoiluiden valmistamista. Mutta tässä kohtaa, kun vietetään juhlien jälkeistä päivää, takki on aika tyhjä. Voisi sanoa, että olo on juurikin se kuuluisa "väsynyt, mutta onnellinen". Tiedostan, että ensi vuonna näin mittaviin juhlavalmisteluihin ei varmasti ole enää aikaa, joten nyt näpersin oikein sydämeni kyllyydestä!

Isoveikan kaverisynttärit onnistuivat hienosti. Poika nautti täysin siemauksin ja osasi myös arvostaa vaivannäköämme. Juhlia oli suunniteltu ja valmisteltu yhdessä, joten poika näki, mitä vaiheita ja millainen työ juhlajärjestelyissä on.

Kaksi vierasta kuudesta kutsutusta koulukaverista ei valitettavasti päässyt paikalle, mutta se oli odotettavissa, kun lapsi on syntynyt keskellä limaisinta flunssakautta. Ja kyllä nuo omat pojat saivat ihan riittävästi menoa aikaiseksi neljänkin vieraan kanssa...

7-vuotisynttärien virallisena ohjelmana oli onginta ja disko. Edellisvuosista poiketen lapset keksivät itse koko porukalle sopivia leikkejä, joten aikuisten järjestämä ohjelma ei olisi ollut enää välttämätöntä. Toisaalta ohjatulla toiminnalla tekeminen saatiin välillä suitsittua pois testosteronia tihkuvasta sotaleikistä ja yltyvästä miekkojen kalistelusta.

Herkuttelu on keskeinen osa synttärijuhlia. Juhlat alkoivat viideltä, joten päätin tarjota myös hieman suolaista syötävää. Suolapalana toimivat minikokoiset nakkipiilot, jotka oli tehty prinssinakeista ja voitaikinasuikaleista. Kaikesta päätellen vieraat olivat ehtineet syödä kotona ennen juhlia, sillä vain yksi innostui ottamaan useamman lämpimän suolapalan. Pöydästä löytyi isoveikan toiveen mukaisesti myös poppareita ja suolatikkuja, jotka olivat kaikkien suosiossa. Sipsejä tarjoiltiin hieman myöhemmin diskossa (mikä oli aivan turhaa).

Sokerihumalan kehittymistä varmisti kinuski- ja mansikkatäytteinen, sokerimassoilla kuorrutettu kurpitsatäytekakku, johon otin mallia Kinuskissalta. Täytteet vaihdoin isoveikan makumieltymysten mukaisiksi. Erikoista täytekakkua uskaltautui maistamaan kolme lasta kuudesta ja heiltä tuli positiivista palautetta. Pikkuveikka keskittyi pelkän sokerimassan mutusteluun.

Muita makeita herkkuja olivat suklaamuffinit mokkapalojen kuorrutteella ja kummituksen muotoiset, koristellut joulupiparit. Muffinit eivät kiinnostaneet ollenkaan pieniä vieraita, mitä hieman ihmettelen. Valkoisella sokerikuorrutteella reunustetut, pakastealtaan piparkakkutaikinasta leivotut haamupiparit olivat ehdottomasti juhlapöydän suosikki ja lähes 30 kpl kohtuullisen kokoista keksiä hävisivät hetkessä kuuden lapsen suuhun!

Karkit laitoimme tarjolle taktikoiden vasta juhlien loppuvaiheessa pidettyyn diskoon ja ne maistuivat vieraille odotetusti -kulhot tyhjenivät reipasta tahtia. Tuossa vaiheessa popparit ja sipsit eivät juurikaan kiinnostaneet juhlijoita, joiden silmät pyörivät päässä kaikesta sokerin syönnistä. Juhlajuomana toimi toiveiden mukainen vihreä Mehukatti.

Kauhuaiheisia koristeita olen haalinut pitkin vuotta sieltä sun täältä ja vanhimmat teeman mukaiset härpäkkeet ovat kahden vuoden takaisilta kekkereiltä. Olohuoneen seinällä roikkuvaan kummajaisnauhaan ja ikkunakoristeisiin käytin Cittarin poistolaarista löytämiäni halloweenkorttipohjia ja Tigerista hankittua musta-oranssia serpentiiniä. Pöydän yllä roikkuva lepakkoköynnös on löytynyt niin ikään Tigeristä. Takan reunalla vaanivat lepakot askartelimme poikien kanssa vessapaperirullista ja mustasta kartongista. Isoveikka on jo ilahduttavan reipas askartelukaveri.

Roikkuvat aaveet on tehty mustasta ilmapallosta ja neljänneksestä vanhaa lakanaa, johon on leikattu silmänreijät. Näihin tuulessa kammottavasti leijaileviin kummituksiin sain vinkin blogista Amalian helmiä. Vaihdoin hallaharson rikki menneeseenn lakanaan ja valkoisen ilmapallon tilalle mustan. Hienosti toimivat sekä sisällä että ulkona nämä ilmapallohaamut. Laittakaahan helppo, hauska ja halpa idea kiertämään!

Kattaustarvikkeet ovat pääsääntöisesti Confetista ja ne tulivat meille postissa samassa paketissa kurpitsakakkuun tarvittavien sokerimassojen kanssa. Hämähäkinverkkoaiheinen pöytäliina oli oikein positiivinen yllätys: ohut, mattapintainen ja kauniisti laskeutuva liina kesti hyvin kostealla pyyhkimistä ja säilyi priimana seuraaviinkin juhliin.

Confetin toimitus oli ihailtavan nopea ja puodin värin sekä teeman mukaan jaotellut tuotteet helpottivat tarvittavien tuotteiden hakua ja vertailua. Ihastuin tähän leivonta- ja juhlatarvikkeita pullollaan olevaan kauppaan ja nyt omistan myös sokerimassan muotoiluvälineet :)

Isoveikka sai kavereiltaan lahjaksi legoja. Ihan huvitti, kun tosiaan joka paketista paljastui legopakkaus. Taitavat legot olla nykypäivän synttärilahjojen ykkösiä - ja lahjatoiveiden ykkösiä. Ja mikäs siinä: kivoja ja kehittäviähän ne ovat. Mutta myöskin hintavia - varsinkin jos kaverisynttäreitä on tiheään.

Synttärivieraat saivat juhlien jälkeen kotiin lähtiessään mukaansa isoveikan leikkaamalla kummituksella kuvitetun, nimetyn pussukan, johon laitettiin onginnasta saadut "kalat" eli halloween aiheisia karkkeja ja saman teeman mukaisia tarroja. Pussukat ovat niinikään Confetista.

Reilun viikon kuluttua meillä juhlitaan 7-vuotiasta isoveikkaa suvun voimin ja edellisenä päivänä poika osallistuu ensimmäisille kaverisynttäreille, jotka vietetään jossain muualla kuin synttärisankarin kotona. Jännittäviä hetkiä ja juhlahumua on tiedossa siis vielä tulevallakin viikolla!

Mikä on teidän kaverisynttärien suosikkiherkku tai yllättäjä? Oletteko järjestäneet juhlia muualla kuin kotona? Mitä muuta pieni koululainen toivoo kaverilahjaksi kuin legoja?

Leppoisaa viikonloppua! Meille on luvattu lunta - sitä odotellen :)

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

8 kommenttia:

  1. Ihan mahtava synttärimeininki! Meillähän jäi tänä vuonna kaverisynttärit sovinnolla väliin, mutta jos ensi vuonna järkätään, niin täytyy ehdottomasti katsastaa tuo Confetin tarjonta.

    Ihan hirveän monia synttärikutsuja ei ole tänävuonna tullut. Ja nekin olivat alkuvuodesta ja kesällä. Yhdet olivat Hoplopissa ja muut kotona. Legot ovat kyllä suosittu lahja varsinkin poikien keskuudessa. Tytöt ovat toivoneet kuulemma myös PetShopeja ja esimerkiksi Monster High -nukkeja. Jälkimmäisiä saakin kytätä aleista, että raaskii lahjaksi ostaa :D

    Leppoisaa viikonloppua sinnekin! Kai saitte jo lunta? Täältä voisi pikkuhiljaa kärrätä jo sinnepäin, jos vielä ette saaneet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, menoa ja meininkiä riitti :)

      Olen haistelevinani, että kaverisynttärilahjojen hinta on noussut ainakin täällä meidän seudulla. Minustakin Monster High nukke on ehdottomasti liian kallis kaverilahjaksi, kyllä noista lastenkutsuista pitäisi kympillä selvitä (ja vähempikin riittää mainiosti).

      Saatiin mekin ripaus lunta viikonloppuna :) Siitä on jäljellä ehkä parin sentin paksuinen, hento lumivaippa, mutta sekin riittää valaisemaan maiseman ja mielen sekä innostamaan pojat ulkoilemaan kunnolla viime aikojen hermoja kiristävän sisäilyn jälkeen. Tervetuloa talvi!

      Poista
  2. On järjestetty yhdet kaverisynttärit lähikoulun liikuntasalissa, kahdet keilahallissa ja yhdet seurakunnan autoratatilassa (kaikki himpun verran yli vuoden sisällä). Juhlien järjestäminen muualla kuin kotona, on meidän juttu, koska vierasmäärä on ollut viimeiset pari vuotta yli 25. Kaikista paikoista pelkästään positiivista kokemusta, ensi vuonna ehkä uimahallissa tai elokuvateatterissa. Meillä ei toivota legoja, ne eivät meidän junioria kiinnosta, jalkapallokortit tai elämykset, Elokuva + mäkkäri tms on pop.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, teillä onkin kokemusta suurista pirskeistä - jotka kieltämättä vaativat myös kotia suuremman tilan. Liikuntasali, keilahalli, uimahalli jne. kuulostavat mukavilta vaihtoehdoilta ja toimivat tietysti myös pienemmälläkin porukalla. Elokuvasynttäreistä olen kuullut muualtakin ja sitä tulee varmasti itsekin joskus kokeiltua.

      Kuulostaapa mukavalta, että tuon ikäinen lapsi osaa arvostaa elämyksiä lahjana tavaran sijaan :)

      Poista
  3. "Kauheet" bileet taas teillä! :D
    Mä en tee enää kaverisynttäreille kakkuja, kun ne tekee niin huonosti kauppansa. Parhaiten on mennyt jäätelö, keksit, sipsit ja tällaiset perinteiset. Helpoimmalla pääseekin kun menee sillä linjalla ;D
    Täällä ei oikein voi ulkoistaa juhlia, tai pitäis olla kuljetus. Tai lapset onkin osallistuneet sellaisiin juhliin, mutta ite en tietty autottomana voi järkkää. Enkä välttis ole muutenkaan innostunut, mielikuva on että hintavaa on.
    Ite ostan kaverilahjoja alen aleista, esim. Angry birds pelejä on löytynyt hyvinkin edullisesti. Mitään Legoja en tosiaan ostais, mieluiten alle 5e kaverilahjaan, 10e on ehdoton maks.
    Meillä on mukava lumipeite täällä, kunpa ei menisi plussan puolelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, vuosi vuodelta tuntuu vain pahenevan tämä "kauheus" :D

      Meillä kun ei ollut viime vuonna kakkua, niin sitä kaivattiin/kyseltiin. Toisaalta se kakkua kaivannut vieras ei syönyt kakkua tälläkään kertaa, eikä ylipäätään muutenkaan paljoa. Taidankin kokeilla seuraavalla kerralla jäätelöä. Olen samaa mieltä: sipsit ja karkit riittäisivät periaatteessa vallan mainiosti.

      Ulkoistetut juhlat tulevat tosiaan monesti kalliimmaksi kuin perinteiset kotisynttärit, mutta niissäkin voi päästä varsin edullisesti, kuten tuossa aimpana vinkattiin: lähikoulun liikuntasalia tms. käyttämällä. Vaikka eihän se sitten ole varsinaista juhlien ulkoistusta, kun tarjoilut ym. pitää kuitenkin hoitaa itse. Hoplopin ym. synttäripaketit ovat tosiaan hinnoissaan ja tarjoilu mielestäni varsin suppean oloista. Mutta on kyllä kiva, että on olemassa vaihtoehtoja. Voin kuvitella itsekin ulkoistavani synttärit joskus tulevina vuosina.

      Minäkin kaivelen kauppojen alelaareja ja jemmaan 5-10 euron hintaisia kaverilahjoja. Löytölaareista löytyy toisinaan myös pieniä legopakkauksia tosi edullisesti. Muistaakseni mulla on vielä tämän viikon kaverisynttäreille yksi pieni legopakkaus jemmassa. Ne juhlat pidetään muuten parkour-hallissa!

      Toivotaan, että lumi säilyy niin teillä kuin meilläkin. On tuo valo vaan niin tärkeä juttu! :)

      Poista
  4. Huh! Enpä ole ehtinyt aikoihin lukemaan kunnolla blogeja. Nyt yrittänyt viikon ajan kahtala kaikkia vuoronperää läpi ;)

    Upeat synttärit! Meillä oli yllätyshitti silloin ne Tuc paprika suolakeksit :D Lapset tykkäsi varmasti kaikkein eniten niistä synttäreillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samanlaiset, kiireiset tunnelmat täälläkin. Tiukka viikko takana ja nyt sitten sairastuttiin koko perhe flunssaan :/

      Kiitos, synttärit onnistuivat hienosti. Tuo on just niin hauskaa, että lapset tykkää kuitenkin aina niistä kaikkein yksinkertaisemmista jutuista eniten. Kuten just suolakekseistä/sipseistä/karkeista. Kaikenlaiset monimutkaiset kakut on lähinnä koristeita.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)