tiistai 9. elokuuta 2016

Tokaluokkalaisen kouluvarusteet

Ilmassa on kuulautta ja ensimmäinen syysmyrsky lennätti tänään tyhjiä ostoskärryjäni kaupan pihalla niin, että kai se on uskottava syksyn lähestyvän. Isoveikan toinen kouluvuosi alkaa ensi viikolla.

Heinäkuun puolivälin jälkeen havahduin kauppoihin ilmestyneisiin koulutarvikkeisiin, kauhistelin kesän lyhyyttä ja tilasin isoveikalle alesta uusia liikuntavarusteita koulua varten. Puma-merkki tuntuu nyt olevan pop; koulukavereilta opittu sekin. Puoleen hintaan raaskin ostaa. Ja mustalla tyylillä jatketaan. Puman verkkarit tosin olivat sääristä niin kapoista mallia, että joudun ne palauttamaan ja hankin tilalle reilumman malliset Umbrot, jotka päästiin sovittamaan livekaupassa.

Koululaisen sisäkengistä meinasi tulla tenkkapoo, kun viime lukuvuodelle hankitut Crocsit hiertävät tätä herraa jalkaterän sivuista ihan rakkuloille asti ja jäivät kesälläkin käyttämättä. Katselin kaikenlaisia kerhotossuja, mutta arvelin niiden jäävän tämän ikäisellä lapsella turhan helposti koulun naulakkoon. Lisäksi lämminveristä kaveria kaikenlaiset umpitossut varmasti hiostaisivat, varsinkin talvella lämpimien sukkien kanssa. Sitten keksin: millaisia sisäkenkiä aikuiset käyttävät? Monesti ns. terveyssandaaleja. Mukavat, ilmavat ja maailman helpoimmat pukea. Löytyisikö niitä lasten koossa? Löytyihän niitä ja vielä mukavalla alennuksella City-Marketista. Mutta riemuitsen vasta, kun olen tarkistanut sukanpojat parin ekan kouluviikon jälkeen.

Viimevuotinen reppu menee vielä mainiosti, mutta uuden (lue: puhtaan) penaalin ja joitakin kyniä ym. hankimme uutta kouluvuotta varten. Penaalin kuosi valittiin samana päivänä katsotun Angry Birds elokuvan mukaan.

Henkilökohtaisesti elän nyt jonkinlaista loman ja arjen levotonta siirtymävaihetta. Oma lomani päättyy opintojen jatkuessa vasta 29.8.(mikäli olen osannut tehdä lukkarini oikein...), mutta sitä ennen muu perhe kukin vuorollaan palailee kouluun, töihin ja päiväkotiin. Ja se tietysti edellyttää kaikenlaisia järjestelyjä ja valmistautumista. Ei tunnu enää oikein lomalta, mutta arkikaan ei ole vielä täysillä käynnistynyt. Pikkuveikan päiväkotiin paluuajankohta on vielä auki, kun pitää selvitellä maksuasioita elokuun osalta. Ei huvittaisi maksaa muutamasta päivästä koko kuun hoitomaksua. Kesä- ja heinäkuun päivähoitomaksut pelkästä paikan pitämisestä kiukuttuvat riittävästi. Olisiko pitänyt irtisanoa hoitopaikka kesän ajaksi ja ottaa riski?

Huomaan syksyn tulon myös seuraavista asioista: katselen takkaa sillä silmällä, että joku ilta voisi virittää tulet pitkän kesätauon jälkeen. Illat ovat selvästi viilenneet ja pimenneet, valojakin tarvitaan taas. Joko voisi kaivaa kynttilät esiin? Nurmikko, omenapuut ja marjapensaat odottavat syyslannoitetta. Myös sisustusajatukset hiipivät esiin ja viime viikolla tilasimme pitkään haaveilemani koko perheen kaappaavan löhöilysohvan.

Miten teillä on valmistauduttu uuteen koulu- tai päivähoitovuoteen? Onko mieli vielä kesässä vai tekeekö syksy jo tuloaan?Antoisaa arkea toivotellen,

Vahteristontonemäntä / Toivottoman oivallista!

6 kommenttia:

 1. Eikö heinäkuu ole maksuton päiväkodissa? Milloinkas pikkuveikka siellä aloitti? Luulin että kaikkialla heinäkuu on maksuton jos hoitosuhde on kestänyt vähintään 9kk. Mutta ei minulla toki kokemusta ole kaikista kunnista vaikka useasta kyllä.
  Meillä jatkaa crocsit sisäkenkänä, vaikka ei niitä ekaluokallakaan jalkaan monta kertaa taidettu laittaa. Täällä koulu alkaa jo 11.8.eli viimeinen lomapäivä. Itse menin töihin maanantaina mutta miehet lomailee alkuviikon.
  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä tuli lasku (puolet kk maksusta) heinäkuultakin...Pikkuveikka aloitti päiväkodissa tällä erää täysiviikkoisena ja -päiväisenä tammikuussa, kun aloitin omat opintoni. Ja täysi maksu menee elokuulta, jos on yhdenkin päivän hoidossa - ja näillä mennään.

   Tsemppiä arjen alkuun teillekin! :)

   Poista
 2. Kiitos kenkä vinkistä! Meillä poika menee ekalle luokalle, ja viime vuonna eskarissa sama ongelma crocsien kanssa että hiertävät, halpis crocsit vielä pahemmin. Kerhotossuja en viitsi edes harkita kun jäivät jo päiväkodissa käyttämättä koska jalat hikoili niin paljon niissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä - kiva, että tuli tarpeeseen! :) Toivottavasti löysit/löydät hyvät sandaalit lapselle. Crocsit ei tosiaan sovi kaikille, vaikka monille kyllä.

   Poista
 3. Meillä alkoi koulut tänään, ja eskarilainen odottaa malttamattomasti maanantaita, jolloin hänelläkin alkaa arkinen aherrus. Herra tokaluokkalaisen uusi reppu odottaa postissa, viime syksyn monesti reklatusta repusta paistaa pohjasta päivänvalo, että täysi susi se merkki... Nyt tulee Reimaa, kun tuholais-tyttäreni ei ole onnistunut Reiman reppuansa hajottamaan, vaikka se on ollut jo monta monituista vuotta hällä käytössä! :D

  Mulla ei ole ollut mieli kesässä koko kesänä :D Koska työt. Joten ihan tervetuloa vaan syksy. Toivon vaan että se talvi tulis sitten ajallaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä heräsi mielenkiinto, että mikä se susireppu sitten olikaan...? Onneksi Reimaan voi luottaa :)

   Mulla on nyt selkeästi vaikeuksia kääntää vaihdetta arkeen pitkän kesäloman jälkeen. Suorastaan kammottaa opintojen alkaminen ja arjen hallinta tauon jälkeen, vaikka toisaalta pääsen arjessa tietyllä tapaa helpommalla kuin poikien kanssa 24/7. Onneksi palaamme arkeen vähitellen jokainen vähän eri viikolla, joten ehkä tämä tästä...

   Mukavaa koulunalkua teidän koululaisille ja innostavaa eskarivuotta pienimmäiselle! Meillä pikkuveikan pitää vielä vuosi varttua, että pääsee eskariin. Kovasti olisi jo menossa, kun eskari on nyt samassa rakennuksessa isoveikan koulun kanssa.

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)