sunnuntai 27. elokuuta 2017

Kolmoselle ja eskariin
Tervehdys koulutieltä! Ei näy enää värikästä froteeraitaa ja leikkisiä printtejä. Urheilumerkit (Puma etunenässä) ja musta-valko-harmaa-linja on nyt pop. Onneksi pienemmälle uppoavat vielä niukin naukin myös äidin suosimat värikkäämmät vaatteet, vaikka isoveikan roolimalli vaikuttaa toki päivä päivältä enemmän. Yläkuvassa isoveikan ekan koulupäivän look ja alempana pikkuveikka eskaritamineissaan.

Kolmasluokkalaisella isoveikalla on oman valintansa mukaisesti edellisvuotiset Adidas verkkarit ja niiden kanssa kesäalesta löytynyt Nike verkkatakki, alla Puma t-paita. Uusi musta lippis kukallisella lipalla hankittiin koulua varten. Lippis pitää olla suoralippainen ja lipassa tietynlainen tarra. Älkää kysykö enempää, en ymmärrä näistä lippisasioista mitään!

Leaf-lenkkarit löysin molemmille puoleen hintaan Kärkkäiseltä viime talvena ja kokoarvio osui ilahduttavasti kohdilleen. Vaihdettiin vaan joustonauhat, kun ne on niin paljon nopeammat. Kyllä- aina on kuulemma sen verran kiire.

Pikkuveikalle hankittiin eskariin tietääkseni ensimmäinen asu, jota hän on oli itse mukana valitsemassa: Puma huppari ja lippis. Tästä hupparista isoveikka oli aidosti kateellinen. Oli se muuten reissu, kun kierrettiin kuusivuotiaan kanssa livekauppoja hupparia metsästämässä, en kaipaa ihan hetkeen uudestaan sitä elämystä. Jatkan hänen kohdallaan edelleen äitivetoisia verkko-ostoksia.

Lego Ninjago reppu on toiveiden mukainen synttärilahja sukulaisilta, joka on osoittatunut käytössä oikein toimivaksi ja hyvän malliseksi. Toivottavasti arvokas laatureppu kelpaa vielä ekaluokallakin. Caprimittaiset housut Silvenjungle, hankinta lapsimessuilta vuosien takaa.

Arvatkaas huviksenne, mikä on eskarilaisen hupparin koko? 140 cm. 128 oli sovitettaessa niin siinä ja siinä, että en viitsinyt ottaa riskiä, ettei mahtuisi enää keväällä. Eskariope kysyi, mitä olen syöttänyt pojalle kesän aikana, kun on taas venynyt. No, ainakin ämpäritolkulla herneitä.

Millaisissa vaatteissa teidän koululaiset/eskarit viihtyvät? Miten syksy on lähtenyt käyntiin?

Aurinkoista syksynalkua teille kaikille!

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

2 kommenttia:

 1. No on kyllä poitsut kasvaneet! :) Ja toki koululaislook myös kasvattaa ihan silmissä. Meillä on nelosluokkalaisella käytössä nyt vaatteissa koot 140-146 cm ja joissain harvoissa myös 152 cm, pitkäkoipinen kun on.

  Meillä neiti viihtyy koulussa useimmiten joissain pehmeissä jeggingseissä tai farkuissa. Ulkoliikkapäivinä jalassa on olleet jotkut kapeampimalliset collegehousut tai Adidaksen kolmiraitatrikoot. Kohta ei enää sellaisissa tarkene ja jalkaan pääsevät Reiman softshellit. Meidän kestosuosikit!

  Yllättäen nelosluokkalainen on vielä tykännyt Molon kuosipaidoista, kun olen valinnut niitä hillitympiä ja vähän isommillekin sopivia juttuja. Myös Pomp de luxin vaatteita on todella paljon käytössä. Ja hupparit ovat toki in. Kauhulla odottelen, että koska pitää oikeasti antaa periksi ja ostaa ensimmäiset revityt farkut :D

  VastaaPoista
 2. No meidän kolmosluokkalaiselle kelpaa vielä aika lailla äidin valitsemat. Toki valitaan ison pojan juttuja yhdessä. Star Wars, raidat, värit käy. Eikä verkkarin tai muun merkillä ole väliä. Ja koko on vielä 134/140cm. Meillä on pieni poika noihin teidän köriläisiin verrattuna ;). Rennot verkkarit, farkut, lenkkarit, hupparit on käytössä. Kaikki mikä tuntuu mukavalta. Farkuissa varsinkin on tarkkaa että on mukava malli.
  -T-

  VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)