perjantai 12. syyskuuta 2014

Pojat testaavat Villervallaa


Toivottoman oivallista! ryhtyi yhteistyöhön lastenvaatepuoti Skidin kanssa ja posti toi veljeksille jännittävän paketin täynnä yhden sisävaatesuosikkimme, ruotsalaisen Villervallan syysmalliston leiskuvia ihanuuksia.

Meillä on entuudestaan kokemusta Villervallasta velourhousujen, trikoopaitojen, välikausitakin, kesähattujen, huivien ja tennarien muodossa. Talveksi olen jemmannut isoveikalle pörröfleecetakin ja fleecehousut.

Isoveikan uudet testivaatteet ovat yläkuvassa: Raitapaita vihreä/sininen, Pipo sininen ja Twillihousut vihreä.


Pikkuveikka saa testata näitä: Tähtipusakka veluuri punainen, Raitapipo oranssi/punainen ja Twillihousut turkoosi (kuva yllä).


Isoveikan paita ja housut ovat kokoa 128 cm. Pojan pituus on vähintään 125 cm. Pipon koko on 54-56 ja pojan pää lähellä 54:ää.

Oikein sopivan kokoinen setti, jossa on hieman kutistumis- ja kasvunvaraakin. Eniten tykkään noista vihreistä twillihousuista. Isoveikalla oli kesällä käytössä Villervallan vihreät canvashousut, joita on käytetty niin omalla pihalla kuin kaupungillakin.

Sinisen sävyt ovat minulle ongelmallisia, kuten ehkä jo muistattekin, mutta tässä sitä taas rohkeasti treenataan tuon sini-vihreän paidan kautta. Onneksi mukana on runsaasti vihreää ja punaiset tehosteet. Mukavan pehmoista, raidallista tähtipaitaa löytyy myös väriyhdistelminä pinkki/liila, oranssi/punainen ja sininen/musta, koossa 92-140. Materiaali on 100 % puuvillaa.


Pikkuveikan testisetin väritys on oman makuni mukainen ja tuosta velourtakista tuli veljesten välillä melkein riita: se miellytti eniten isoveikkaa näistä testivaatteista.

Suloisen pehmoinen materiaali (85 % puuvillaa, 15 % polyesteriä) ja niin herkullinen syksyisen ruskan sävy! Tähtipusakkaa (80-140 cm) saa seuraavissa väreissä: punainen, musta, liila ja turkoosi. Samaa kuosia löytyy myös velourhousuina.

Pikkuveikan testivaatteet ovat kokoa 104 cm, pipo 50-52. Vaatteet ovat juuri sopivia, kasvuvaraa ei juuri ole. Jäin miettimään, miltä seuraava koko olisi näyttänyt päällä. Pojan pituus on ehkä 104 cm, heinäkuussa neuvolassa oli 102,5 cm.

Toisaalta tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun poika on jonkun vaatemerkin kohdalla "kokojen välissä". Myös esim. me&i:lla koko 98/104 alkaa paidoissa olla jämpti, mutta koko 110/116 taas on vielä mekkomainen.


Ja sitten päästettiin testaajat irti - ja heti oli bileet pystyssä!






Housut istuvat nätisti ja pysyvät jalassa ilman vyötärön nyörien solmimistakin, kun kyseessä on normaalipainoiset (ei erityisen hoikat) lapset. Pikkuveikan mitat ovat noin 104 cm/ 17 kg ja isoveikka puolestaan on noin 125 cm /27 kg). Hoikalla lapsella vyötärö voidaan kuroa nauhojen avulla sopivaksi.

Ihastuin twillihousujen kesäisiä canvas-housuja huomattavasti tukevampaan materiaaliin, jota on polvien kohdalla fiksusti kaksinkertaisena. Kangas on ihanan pehmoista ja housujen malli on sama kuin Villervallan canvashousuissa.

Housujen leikkaus ja resorit mahdollistavat sen, että jo pienikin lapsi saa vedettyä ne itse jalkaan. Näiden housujen kanssa meidän 3 vuotiaan ei tarvitse kiristellä hampaita ;)

Twillihousuja saa koossa 62-140 cm ja ne ovat 100 % puuvillaa. Väreinä löytyy näiden esiteltyjen lisäksi musta, punainen ja liila.


Näytetääs takataskujakin!

Twillihousut ovat mitoitukseltaan rennon löysät ja lantiollakin on tilaa, vaikka pojat ovat melko rotevareitisiä /-peppuisia. Resorivyötärö ja -lahkeet tekevät housuista mukavat leikki-ikäisen touhupetterin päällä. Takataskujen tähdet ovat hieno yksityiskohta.









Pipoissa (saatavana koot 48-56) on iso ero kokojen 50/52 ja 54/56 välillä. Pikkuveikan pipo on napakan jämpti ja isoveikan päähineessä on selvästi kasvunvaraakin. Saattaahan näissä pipomalleissa olla mitoituseroakin, en tiedä. Ihanan pehmoisia ovat molemmat.
 
Pikkuveikan päänympärys on tuon raitapipon ylärajalla ja isoveikalla päänkoko vasta tavoittelee pipon kokoa. Päät ovat myös eri mallisia: isoveikan pää on takaa melko litteä ja pikkuveikalla puolestaan pyöristynyt, mikä vaikuttaa osaltaan pipon istuvuuteen.

Villervallan vaatteissa tykkään leiskuvista väreistä, unisex-ajatuksesta, lapsellisuudesta ja yhdisteltävyydestä. Vaatteet ovat pehmoisia ja lapsen itse helposti puettavia. Laatu on hyvä, mutta silti hinta ei ole korkein mahdollinen. Jos jotain lisäisin, niin hieman elastaania paitojen pinnan pesunkestoa varmistamaan.

Villervallan syysuutuuksia saa tietenkin Skidin verkkokaupasta tai Porvoon Skidi-myymälästä (Taidetehtaankatu 4) ja Espoon kauppakeskus Ison Omenan Skidi-myymälästä (Piispansilta 11).

Onko Villervalla tuttu merkki? Mikä on suosikkisi syysmallistosta? Mun tekisi vielä mieli punaista dotstar-paitaa ja oranssia tai vihreää karkkipaitaa ;)

Värikästä syysviikonloppua!

Vahteristonemäntä

P.S Yritän seuraavalla kerralla muistaa vaihtaa sukat sävy sävyyn ;)

10 kommenttia:

  1. On ne komeita vaatteita ja ihania poikia!

    Tilasin Skidistä kans just Miiman postauksen innoittamana violetit twillihousut ja pinkin pörrötakin. PAketti tuli eilen, muttei olla vielä ehditty sovittaa. Jännittää kyllä, että miten housut pysyvät päällä. Yllätyin kyllä, miten helposti naruista sai kiristettyä vyötäröä. Luulen, että liputan silti sen nappikiristyssysteemin puolesta. Siitä meillä on tykätty ja onneksi Canvasit kiristyssysteemillä onnistuin viime vuodelta jemmaamaan.

    Ps. En edes huomannut, ennen kuin mainitsit, ettei sukat mätsää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Violetti on tosi hyvän sävyinen noissa syksyn Villervalloissa. Jotenkin en vaan osaa käyttää ko väriä omilla pojilla, mutta itselläni violettikausi tekee selvästi tuloaan.

      Eiköhän nuo housut pysy teilläkin jalassa, kun vaan säädätte naruilla vyötärön sopivaksi. Minäkin tykkään kyllä eniten nappikumpparikiristyksestä; se on kaikista toimivin ja helpoin. Onko se sitten kallis ommella, kun niitä näkee niin harvoin? Me&i:lla se on edelleen vakiona.

      Itselle nuo sukat kyllä pistävät silmään, mutta eihän tuo onneksi niin vakavaa ole ;)

      Poista
  2. Voi, kuinka ihania kuvia! Toivat hymyn huulille. <3 Kivoja vaatteita on kyllä, tykkään nykyään kun yhdistetään raitaa ja muuta kuosia. Tähdet toimii aina ja tuo pikkuveikan fleece on kyllä suloinen, molempien kokonaisuuksista tykkään.
    Rentouttavaa viikonloppua teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti - pojat tosiaan innostuivat uusista vaatteistaan ja alkoivat ihanasti revitellä :) Päätin kokeilla uutta tapaa suojata lasten yksityisyyttä ilmeiden silti jäämättä piiloon: aurinkolaseista on moneksi!

      Villervalla on tosiaan lastenvaatteiden riemuralli! :)

      Poista
  3. Ihanan iloisia kuvia ja tosi kivoja vaatteita. Tähtihuppari on mun suosikki! Meillä on velourit ja niissä joutuu kirimään vyötäröä vaikkei isompi enää niin tikkulaiha ole kuin aiemmin. Teillä on lapset just täydellisen kokoiset villervalloihin ja housut istuu tosi nätisti. Ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Meillä taitaa olla aika standardimalliset pojat. Selät on tosin keskivertoa pidemmät. Mutta harvoin meillä kyllä on ongelmia vaatteiden istuvuuden kanssa.

      Meillä oli pojilla Villervallan velourhousut edellisessä koossa ja pienemmällä niissä piti solmia vyötärönauhat, että housut pysyivät ylhäällä. Mallit vaihtelevat ja toisaalta lasten ruumiinrakennekin muuttuu, kuten teilläkin.

      Poista
  4. Istuupa noi housut hyvin teille! En muuten minäkään huomannut sukkia ;) Mä ajattelin yksivärisiä paitoja katsoa alesta sitten, oranssia nyt ainakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla että sunkin mielestä :)

      Olin aivan varma, että kaikki huomaa on vääränväriset sukat ihan ekana, mutta tässä tapauksessa on ihan kiva olla väärässä ;) En vaan jaksanut alkaa vaatimaan sukkien riisumista saati vaihtamista, kun pojilla oli niin hyvä draivi päällä.

      No, tottahan ainakin oranssia. Meille kanssa, tosin varmaan dotstarina. Se teidän sovituskuvien paita oli niin i-ha-na!

      Poista
    2. Voisitko mitata isoveikan housujen vyötärönympäryksen. Ihana tuo velourtakki!
      -T-

      Poista
    3. Housujen vyötärö on 54 cm mittanauhalla vyötärön sisäpuolelta mitattuna.

      Velourtakki on kyllä tosi nätti! :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)