Oletteko kuulleet tuon lausahduksen? Että lapsen talvihaalari ei mennyt miksikään, vaikka tenava käytännössä kylpi hiekoitussepelissä kaiken talvea? Hah, sanon minä.
Jos haalari on päivittäisessä käytössä läpi vaihtelevien talvikelien ja lapsi on kova leikkimään, kiipeämään ja liukumaan, haalari on taatusti kuluneen näköinen kevään koittaessa. Pari pientä reikääkin löytyy, vähintään. Tilanne on toki toinen, jos lapsella on käytössä jopa neljä eri asua päivittäiseen ulkona peuhaamiseen.
Menneenä talvena pääsin vertailemaan keskenään Molo Kids Polarista ja Reimatec Zapp:ia, kun isoveikan pääasiallisena ulkovaatteena toimi kuvassa vasemman puoleinen Molon "pixel camo" kuosinen Polaris (AW 2015) talvihaalari ja pikkuveikka pukeutui kuvassa oikeanpuoleisena olevaan "valoviivalliseen" Reimatec Zappiin (AW2014). Näillä mentiin sekä päiväkodissa että kotona.
Pikkuveikalla oli ulkoilukäytössä myös Ticket Baggie, mutta leutona talvena se osoittautui liian kuumaksi meidän lämminveriselle ja liikkuvaiselle poikaselle ja puettiin siten päälle vain kovemmilla pakkasilla. Isoveikan toinen talvipuku oli kaksiosainen Reimatec takki ja housut ja ne muistettiin ottaa käyttöön vasta kevättalvella, jolloin käyttö ja kulutus jäi varsin vähäiseksi. Siistimpään menoon varatuissa kaksiosaisissa "kaupunkiseteissä" ei ulkoiltu kuluttavasti.
Syystalven pahimmilla rönttäkeleillä puimme pojille edellistalven mustat haalarit varsinaisia talvivarusteita säätääksemme. Nämä kuvissa näkyvät haalarit otettiin käyttöön heti, kun lumi tuli maahan. Myöskään keväällä ei menty ihan "viimeiseen asti" näillä puvuilla, vaan siirryimme maan paljastuessa välikausivaate+fleece-yhdistelmään.
Talvihaalarit on pesty pari kertaa talven aikana nurin hienopesu- tai tekokuidut-ohjelmalla 40 asteessa. Pesunaineena käytän Omo Sensitivea ja toiseen pesupalloon lorautan nestemäistä Vanishia tahroja varten. Pahimmat tahrat esikäsittelen tahranpoistoaineella tai sappisaippualla. Hiekat ja kurat olen huuhtonut vedellä ja harjalla käytön jälkeen tai antanut haalarin ensin kuivua ja harjannut kuivana hiekat pois.
Ja sitten lähikuvaa kulutuskohdista. Meillä haalarien takamukset säilyivät kohtuullisen siisteinä, varsinkin tämä pikkuveikan Reimatecin peppu on suorastaan yllättävän siisti.
Isoveikan Molo Polariksen takamus on kuluneempi kuin pikkuveikan Reimatecin, muttei ihan paha tämäkään, kun ottaa huomioon, että poika on laskenut aikalailla peppumäkeä ja liukunut jäällä jne.
Kuvassa näkyy hieman nurinpäin pesussa (pesuaine+nestemäinen Vanish) lähtemätöntä likaa. Pesin haalarin vielä oikeinpäin tahrakohdat käsiteltyinä ja odottelen nyt puvun kuivumista nähdäkseni, lähtivätkö tahrat.
Yllä kuva molempien haalareiden kuluneemmasta hihasta. Molemmilla pojilla toinen hiha oli selvästi kulunut ja toinen verrattain siistissä kunnossa. Ihmeellistä.
Molon haalarissa (ylempi hiha) hiha on kulunut teippauksen kohdalta, mutta kangas ei ole mennyt pahasti puhki. Sen sijaan Molon saumoja kiertävät heijastimet ovat aivan kuluneet. Hieman koholla oleva heijastinnauha taitaa itseasiassa suojata myöa saumateippausta (katso myös kuva alapuolella).
Reiman varsin notkeakankaisessa ja runsaasti saumoja sisältävässä (istuva leikkaus) Zapp haalarissa saumateippaukset ovat rikkoneet kankaan hihan sisäsaumassa useammasta kohdasta.
Tässä kohtaa täytynee mainita, että päiväkodissa on vanhat kuivauskaapit, joissa lämpötila on todennäköisesti suosituksia korkeampi, mikä on saattanut edesauttaa saumateippien kovettumista ja kankaan rikkoutumista. Postasin aiemmin kuivauskaappiasioista ihan erikseenkin.
Reimatecin lahkeensuut ovat etupuolelta melko siistit (kuva yllä). Lahkeen takaosassa on musta vahvikekangas, jossa ei näy juurikaan kulumaa. Oikean puoleinen lahje on säätöjen kohdalta kulunut ja tämä on oletettavasti se puoli, millä pikkuveikka on liukunut jäätä pitkin.
Suoratkin lahkeet voivat siis pysyä siisteinä, kun haalari on lapselle oikean kokoinen. Liian suuren suoralahkeisen haalarin lahkeensuut kuluvat herkästi rikki hangatessaan jäiseen maahan.
Molon haalarin lahkeet ovat niinikään pysyneet suht siisteinä. Molo Polariksen kankaan pintaan on kulutuskohtiin tullut kauttaaltaan pehmentymää, joka tekee pinnan vaalentuneeksi ja hieman "haituvaiseksi". Molo näyttää yleisilmeeltään kuluneemmalta kuin Reimatec.
Kulutuskohtia saattaa tässä isoveikan haalarissa olla hieman keskimääräistä enemmän, sillä haalari oli varsin reilu kooltaan, mikä aiheuttaa tietysti hankautumista (140 cm ja poika nyt toukokuussa mitattuna 130,6 cm).
Olen silti yllättynyt hankauskohtien määrästä. Haalarin pussille jääneet sääriosat ovat takaa varsin haituvaiset. Nyt ymmärrän, mitä tarkoittaa, kun joka paikassa sanotaan, että liian suuri talvihaalari kuluu nopeammin.
Lähikuva Molon kankaan kulumisesta.
Haalareiden pahimmin kuluneet kohdat eli polven seudut rinnakkain. Kulunut on kumpainenkin, niin Molo kuin Reimakin. Kankaat ovat vain erityyppisiä ja kuluvat eri tavalla. Pikkuveikan Reimatec Zapp:in polvissa on pieniä reikiä, isoveikan Molo Polariksen haituvaisiksi pehmentyneissä polvissa ei ole havaittavissa kankaan läpi ulottuvia reikiä.
Kauempaa katsottuna Molo Kids Polaris on yhden talven jälkeen ihan kohtuullisessa kunnossa. Kulumaa kyllä löytyy, kun lähemmin tarkastelee.
Polvet ovat pahimman näköiset, mutta kulumaa on siellä täällä muutenkin (osittain varmasti haalarin suuresta koosta johtuen) Odotin kieltämättä Mololta aika paljon, kun niitä niin kovasti hehkutetaan. Ei tämä minusta mikään ihmehaalari kuitenkaan ollut: kuluu siinä kuin muutkin.
Isoveikka piti itse tästä haalarista kovasti ja se valikoitui monesti päälle, vaikka olisi ollut mahdollisuus pukea kaksiosainen. Tumma väri ja selkeästi poikamainen kuosi viehättivät eskarilaista kovin. Ja onhan haalarissa toki nopeampaa lähteä eskarissa ulos ensimmäisten joukossa, kun on kiire leikkeihin.
Lisäksi haalari oli sopivan lämmin suurimman osan talvesta lämminveriselle ja liikkuvaiselle lapselle. Välikerrosta käytettiin vain kovimmilla pakkasilla. Haalarin oma osittain fleecevuoraus jumitti pukiessa, jos käytettiin välikerrosta ja se aiheutti kiukuttelua. Tehkää jooko pelkästään liukasvuorisia haalareita, kiitos!
Sama tilanne on Reimatec Zapp:illa: yleisilme on talven jäljiltä kohtuullisen siisti, kauempaa katsottuna kulumisen huomaa lähinnä polvien vaalentumana. Saumateipin aiheuttamat reijät hihassa ovat toki ikäviä, sillä vaikkeivat ne näy kauas, on vedenpitävyys siltä kohtaa mennyt.
Tykkäsin kovasti tämän haalarin mallista, joka istui tosi nätisti lapsen päällä ja oli helppo pukea. Liukasvuorinen ja pelkällä vetoketjulla varustettu haalari sujahti helposti pienemmänkin pukijan päälle. 104 cm haalari riitti juuri ja juuri kevääseen saakka pikkuveikalle, jonka pituus on nyt keväällä noin 110 cm. Kokoa suuremmassa lahkeet olisivat laahanneet maata ainakin alkutalvesta.
Mikä on siis lopputulos? No, sanotaanko, että Molon Polarikseen olen lievästi pettynyt: kuvittelin sen säilyvän jotankuinkin uudenveroisena kaikkia kehuja ja hehkutuksia luettuani.
Reimatec Zapp:in arvelin jo alunperin kuluvan aikalailla, sillä kangas on todella pehmeää ja notkeaa, eikä polvissa ole vahvikkeita (AW 2015 malleissa näkyi olevan vahvikkeita polvissa). Tämä Reimatec kului kuitenkin laajemmin kuin isoveikan edellistalvinen Reimatec One, joka olis myös yhtä ja samaa kangasta koko haalari. One haalarin me kyllä saimme myöskin rikki polvista, itseasiassa pahemmin kuin tämän Zapp:in. Meillä kamppeet pääsevät tositestiin ;)
Ticketistä voisin mainita vielä pikaisesti sen verran, että Baggieta on ollut käytössä kakkoshaalarina sekä edellisenä että viimetalvena. Paksun ja kankean materiaalin etu on toki kestävyys, mutta kiiltävässä ja muovimaisessa pinnassa kulumajäjet tulevat toisaalta varsin näkyvästi esiin.
Seuraavana talvena meillä kokeillaan jotain "uutta ja jotain vanhaa", sillä paikassa nimeltä "jemma" on isoveikalle varattuna mm. Reima Kiddo housut. Kiddo on tuttu haalareista isoveikan taaperoajoilta ja on kestänyt ehjänä jopa kolmen pojan käytön (koko 92 cm).
Pikkuveikka saa kiipeillä ensi talvena kivillä Reimatec+ erikoisvahvassa haalarissa. Kulutuksen kestoa lisätään siis asteella ylöspäin - katsotaan, mihin se riittää :)
Mitäs teidän toppavaatteille kuuluu? Tuliko positiivisia yllätyksiä, pettymyksiä vai jo tutuksi tulleita kokemuksia vaatteiden kestosta? Mikä talvihaalari teillä on kestänyt parhaiten?
Vahteristonemäntä
Meillähän on ollut useammat setit käytössä, mutta toisaalta isompi kyllä ulkoilee niin mahdottoman paljon (jopa 6-7h päivässä), että kyllä ne vaatteet kunnon kyytiä saa. Takit ei luonnollisesti ole menneet miksikään. Yhdet toppahousut on ollut, Po.pin. Ihan huiput! Miinusta suorista lahkeista jotka inan reiluna ovat himpun reunoista kuluneet vaikka ovat tarroilla olleet kiinni. Edelliskoko olis ollut silti pieni :( Kulumajälkiä ei polvissa eikä pepussa, kangas karheaa vahvistettua. Ens talveen ehdottomasti po.pia!
VastaaPoistaMolon Polaris on ikitahrainen ja pesty pari tai kolme kertaa (säästelin pesuja ettei ohentuis). Heijastintereet lahkeista kuluneet pois, peppu suhteellisen siisti, mutta polvet selvästi karheentuneet ja niissä on syviä naarmuja. Toki kulutus tän ikäisellä on kovaa, mut noi heijastimet ihmetyttää sillä Minin perintö haalarissa ei mitään jälkiä...
Isommalla on lisäksi ollut Ticket Baggie north kovemmille pakkasille (eli muutamaa astetta kylmemmille). Edelleen täytyy sanoa, että huippulaatua ja harmittaa tuo polariksen ostaminen vaikka lapsi siitä värin puolesta tykkäsi eniten. Tässä ei mitään jälkiä ole, en ole pessyt koska ei ime kuraa itseensä. Lämmin ja muhkea ja tämä on se näistä puvuista minkä Minille jemmaan. Tuskin mahtuu ensi talvena vaikka niin toivonkin. Kahtena talvena ollut nyt Ticketin Baggie ja nyt sit north malli ja en voi kyllä kuin rehellisesti kehua. Baggie oli aikalailla ainoana pukuna hiekkaisena talvena ja yks isompi naarmu saatiin peppuun ja ihan hentoa jälkeä polviin, jota ei saa edes kuvattua. Puku pestiin muutamasti. Minille on jemmoissa.
Minillä on ollut nyt eniten käytössä Racoon puku ja ei näkynyt mitään jälkiä just eilen kun katsoin. Tällä on myös paljon kontattu erilaisissa olosuhteissa. Ihan on kuin uusi ja tämä on se minkä jemmaan sitten vaikka lapsenlapsille :D
Molon pyxis (aw14) on ollut jonkin verran käytössä, myyntiä varten nyt pesin. Hennonhentoa haitua lahkeissa vaikka käytetty vähemmän kuin Racoonia. Jos tämä olis ollut isommalla kunnon rymykäytössä niin näyttäs vähintään samalta kuin toi teidän puku. Kankaasta tulee mieleen Reiman entiset kankaat - liekö vain mielikuva. Hyvin kyllä lika lähti pinnasta ja hylki vettä.
Teillä onkin laaja kokemus erilaisten haalarien kulutuksen kestosta, kiva kun kommentoit :)
PoistaEli meinaat (monien muiden lailla), että Molon laatu olisi laskenut?
Ticket vaikuttaa minunkin mielestä kestävälle (vaikkei koko talven kokemusta olekaan), mutta onhan se kangas kyllä aikamoista paksua koppuraa. Mietin, vaikuttaako se jo lapsen leikkimiseen ja liikkumiseen? Vai kuvittelenko vain? Minä en tykännyt Ticketin löysistä ja hankalasti säädettävistä lahkeista, terävästä vetoketjusta ja avonaisesta kauluksesta.
Racoon kuulostaa mielenkiintoiselle. Pitääkin joskus kokeilla :)
Vaikea sanoa onko se laatu Mololla (toppa)vaatteissa laskenut. Pintakäsittelyaineet on ainakin tän kevään mallistossa eri kuin viime vuonna, vaikuttaa käsissä paremmalle mutten käytössä sit tiedä. Ne vanhat paksut vk-vaatteet kyllä kesti. Meillä oli 2011 vuoden toppahaalareita kaksi ja ne kyllä kesti. Harmittaa, kun toisen möin ja toi pienempi tosiaan jemmoihin jäi. Onhan isommalla kulutus nyt kovempaa ja ei saanut puhki haalaria edes kivikossa tms. Heijastimet on kyllä huonommat, ihan selvästi. Nämä kiiltäväpintaiset (kuviolliset) on nättejä ja hylkii loistavasti vettä mut mun mielestä kuluu kuin vanhat Reimat :(
PoistaMun mielestä toi Ticketin (baggien) kangas ei mitenkään kovaa ole. Meillä poika on tykännyt. Ens talveen jos löytäs jostain Ticketin nätin värisen puvun :) Se on oikeesti tosi notkeaa ja helppo liikkua. Ei tarttee liukuriakaan mäenlaskuun ;)
Meillä ne lahkeet on säädetty syksyllä sillee et ne on tarroilla kiinni ja ne vaan laitetaan sit aina lahkeiden päälle. Koko talvena ei tarroihin tarttee koskea, kun laittaa hyvän "vakioasetuksen" :D On pysynyt, eikä ole ollut tiukatkaan :)
Tuosta vetoketjusta jotkut on sanonut, mut meillä ei oo mitään kokemusta, että olis terävä. Poika jättää aina molon puvussa kauluksen auki, niin ticket on ollut hyvä (kun jokatapauksessa on kauluri) niin laittaa kiinni asti ja napin kanssa :)
Mä pesin minin racoonin nyt talvijemmoihin, ei menny miksikään - edes ohentunut :)
Minä olen uskollinen Reiman käyttäjä. Katson aina hankintoja tehdessä ne kulutuksenkestoarvot ja valitsen kestävimmästä päästä. Reimatec➕ on ollut hyvä ja polvivahvikkeiset myös. Vois joskus kokeilla muutakin mutta tähän asti on pääasiassa Reiman ulkovaatteilla menty. Yks remu vk-takki meillä on. Paljon jo käytetty ja käytön jälkiä ei näy. Pitäisi housuja kokeilla myös.
VastaaPoista-T-
Meilläkin on ollut tosiaan muuten aina Reimaa, mutta edellistalvena kokeiltiin isoveikalla myös Ticketiä ja viime talvena Moloa ja Ticketiä Reiman rinnalla.
PoistaMinä olen vasta viime vuosina havahtunut siihen, että vaatteet eivät tahdo enää kestää poikien kulutusta. Isoveikan taaperovaiheen leikit olivat niin rauhallisia, että vaatteet eivät kuluneet ollenkaan ja talvihaalarit säilyivät uudenveroisina pikkuveljelle. Pikkuveikallakin koko 98 (Reima Kiddo, isoveikan vanha) säilyi vielä aivan ehjänä. Eli nyt oli ensimmäinen talvi, kun kulutus oli molemmilla kova.
Välikausihousuissa olen ymmärtänyt siirtyä jo aiemmin erikoisvahvaan materiaaliin ja Reimatec Vahva välikausihousut ovatkin säilyneet isoveikalla ehjänä jo kaksi välikautta. Samaiset pöksyt hankin pikkuveikalle, kun hän saa käytettyä loppuun isoveikalta jääneet housujemmat.
Minuakin kiinnostaa Remu. Hypistelin jo kaupassa housuja, mutten vielä hankkinut. Kai siitäkin pitäisi sitten valita sitä Super-Remua ;)
Travallen verkkokauppaan kun liittyy asiakkaaksi ja uutiskirjeen tilaajaksi, saa aika ajoin alekoodeja. Vinkiksi jos Remua aiot kokeilla. Kysy blogitestaukseen housuja rymyäville pojille, vink. Haluaisin testituloksia.
Poista-T-
Kiitos vinkistä "T", täytyykin yrittää ;)
Poistameillä on päästy jo koululaisten kanssa haalarista "yli" :D mutta siis komppaan: takkiin ei välttis tule kahden vuodenkaan jälkeen jälkiä, mutta housuja kuluu muutamat per talvi.. ja näiden rämäpäiden jälkeen, toiset haalarit kestää toisia paremmin :D
VastaaPoistanyt on huhtikuun+tämän toukokuun alun 4vllä ollut molon rainbow-haalari päiväkodissa. siinä näkyy jo valkoista lahkeista saumateippien kohdilta, minusta käsittämättömän huonoa laatua niinkin kalliiksi haalariksi. ostin sen iloisena kun se kelpasi tytölle joka ei yhtäkkiä kuulemma tykkääkään mistään tyttöväreistä, ja aattelin että se säilyy vielä vauvallekin. mutta eiköhän viimeistään syksyllä lahkeet ole jo läpi rei'illä ja se siitä säästöstä..
Mä oon ollu pettynyt vk haalareihin ja ainoat mistä positiivista sanottavaa on pop. Reimatec muuten hyvä mut hihan saumat kuluu. Sen ongelman ku saisivat pois niin tosi hyvä.
Poistamä kyllä mietin että valittaisinko, ei minusta kuulu noin nopsaan saumateippien kuluttaa lahkeita. mutta kunhan päästään nää haalarisäät ohi, niin sitten ;) on ollut nopsampi pukea päiväkotiin haalari, kuin takki ja housut. mutta ihan kohta on niin lämmintä että se on iltapäivisin liikaa.
PoistaVälikausivaatteiden tuotekehitys on varmasti haasteellista. Samalla pitäisi olla kestävää, mutta kuitenkin notkeaa ja likaa hylkivää.
PoistaAina pitää antaa palautetta/reklamoida, jollei ole tyytyväinen. Eihän parannuksia muuten tule. Ja kyllähän valmistajan täytyy tietää, mikä heidän tuotteissaan toimii ja mikä ei. Rohkeasti vaan palautetta :)
Minä olen haaveillut pikkuveikalle Molon Rainbow haalarista tai takista, mutta en taida uskaltaa ainakaan välikaudeksi. Enkä näiden komenttien jälkeen ehkä talveksikaan, ainakaan haalaria. Takki voisi kyllä toimia.
Onhan noi aika karun näköiset ainakin kuvissa, molemmat. Meillä on useampia settejä, mutta käytännössähän aina on ne suosikit, jotka menee päälle "aina". Toki pakkasille ja lauhemmalle eri vaatteet, mutta suurimmalle kulutukselle joutuu aina se yksi tietty. Molon Hopper haalari oli eskarilaisella talven käytetyin puku, ja voin kyllä ihan rehellisesti sanoa ettei siihen tullut mitään jälkiä. Eikä varmasti siis ole säästellen tahi varovaisesti käytetty, vaan joka päivä eskarissa ja kotona ulkoillessa. Mutta siinähän on vahvempaa kangasta strategiset paikat. Ainut mikä alkoi krakaamaan oli lahkeen tarra, ei meinannut kestää kiinni enää kevätpuolella, mikä on huonompi homma kun ensi talvena sitä käytetään edelleen. Eli voin kyllä suositella sitä teillekin - saattaisi kestää paremmin. On kyllä hinnakkaampi, mutta kyttäämällä saa puoleenkin hintaan.
VastaaPoistaTicketin vanhempaa mallistoa ollut vihreä baggie rugged on kyllä ollut ihan huippu, kahden lapsen kovalla käytöllä (rönttäolosuhteissa) on edelleen ehjä ja kauempaa katsottuna varsin siistikin. Lähempää toki huomaa sitten kulumaa, mutta tuollaista hapsuilua ei siinä kyllä ole. Uudempi Ticket jäi vähälle käytölle, kun en tykännyt lörpistä lahkeensuista, joten paha sanoa mikä on kulutuksenkesto nykyään.
Rodinit on pakkaspukuina meillä kestäneet erittäin hyvin, niiden heikoin lenkki on heijastinnauhojen kuluminen. Mutta tykkään niistä tosi paljon!
Joo, nämä kaksi viime talvea ovat olleet aikamoinen koulu lasten talvivaatteista tälle emännälle!
PoistaKuten tuossa aiemmin kommentoin, meillä on pojilla pieninä kestäneet talvihaalarit vallan hyvin, vaikka käytössä oli vain yksi haalari/talvi. Tämä on siis verrattain uutta, että polvet saadaan puhki talvihaalarista. En ole osannut varautua erikoisvahvoihin tuotteisiin, vaan olen valinnut vain sitä, mikä alen valikoimasta kivalta näyttää. Onneksi seuraavaksi talveksi on jo jemmassa kestävämpää laatua (toivottavasti).
Molon Hopper näytti teidän kuvissa oikein kivalle ja taisin harkitakin sitä isoveikalle tuon "maastokuosisen" sijaan, mutta olisin varmaan tarvinnut isomman alen, että olisin sen raaskinut hankkia. Mistä sinä löydät haalareita puoleen hintaan??? :)
Rodinit kuulostavat mielenkiintoiselle ja näyttivät teidän kuvissa kivan simppeleille, jolloin niihin on helppo yhdistää värikkäitä asusteita. Missäs kohdissa niissä olikaan ne heijastinnauhat, jotka kuluvat pahasti?
Ticketit vaikuttavat olevan (edelleen) vahvoja peuhupukuja, mutta jotenkin se on minusta jäykkä ja yksityiskohdiltaan hiomaton (vaikkapa ne lahkeet) Reimoihin tottuneelle.
Kyttäilyähän se vaatii, mutta yleensä olen siihen puoleen hintaan pyrkinyt ;D
PoistaRodineissa on (tai ainakin niissä meidän, nehän on jo parin talven takaa) lahkeissa heijastinnauhat koko lahkeen ympäri, ja ne tietty sisälahkeesta kiehnautuu puhki. Toki ei ole kuin kosmeettinen haitta, kun itse lahkeen kangas ei siitä kulu, mutta kuitenkin.
Meidän vanhassa Ticketissä lahkeensuut oli täydelliset, napakat muttei liian tiukat. Nykyisiä en voi sietää - ihan sama miten sitä tarraa säätää, ei se lahje kestä kengän päällä leikeissä! Ite en ole kokenut kangasta liian jäykäksi, se on erinomainen myöskin siksi ettei lika tartu samalla lailla kuin muihin :)
Meillä kanssa kokeiltu monenlaista merkkiä. Molokids haalarit kuluu nopeasti paitsi hopper. Parhaimmat olleet reimatec+ ja ticket. Alkavat vaan olla ulkovaatteet turkasen kalliita. Yleensä ostan alesta, hyväkuntoisena käytettynä tai yksityiseltä uutena. Joskus on pakko saada tietty haalari tai puku, mutta nekin usein tulee jossain vaiheessa aleen.
VastaaPoistaKiitos, kun kommentoit :) Samoilla linjoilla olen lasten ulkovaatteiden suhteen: erikoisvahva laatu alesta hankittuna on fiksu valinta. Alet alkavat nykyisin niin aikaisin, että jemmaamistakaan ei välttämättä tarvitse enää harrastaa ja voi hankkia ajankohtaisesti mieluista (jos kokoa jää aleen).
PoistaTälle talvelle (2016-2017) on pikkuveikalle varastossa Reimatec perushaalari viime vuoden mallistosta - katsotaan, kestääkö se viisivuotiaamme talvitemmellykset, kun käytössä on myös takki+housusetti. Viime talven Reimatec+ ja Travalle Remu kestivät hyvin. Isoveikka pärjännee viimetalvisilla toppavaatteilla, kun housuja löytyy useammat samaa kokoa.