tiistai 7. heinäkuuta 2015

Piknikillä perhepuistossa ja alesurffailua sateessa









Jokakesäinen käyntikohteemme Launeen Perhepuisto Lahdessa oli vuorossa maanantaina. Viimevuotinen vierailumme tähän valtakunnallisestikin merkittävän kokoiseen leikkipuistoon sijoittui heinäkuun lopulle ja silloin saatiin välillä juosta helteestä sisätiloihin ukkoskuuron alta.

Maanantaina aurinko paistoi siniseltä taivaalta, mutta ilma oli parin päivän helteiden helpotettua mukavan raikas: lyhyellä hihalla ja lahkeella tarkeni auringossa juuri sopivasti. Täydellinen puistoilupäivä! Sovimme ystäväperheen kanssa treffit puistoon heti aamulla, että saisimme pienimmät jotakuinkin ajoissa päiväunille.

Reilussa parissa tunnissa ehdimme kiertää puiston suosikkikohteet (linna, liikennepuisto ja liukumäkirinne) ja syödä evääksi pakattuja lihapullia, kasviksia, dippiä ja leipäkuutioita. Ja sutata suupielet jälkkäriksi varatuilla suklaakekseillä.

Hyvin kulki kaikki eväät ja juomat tuolla mun shopperilla (vedettävä ostoskassi), jossa on kylmäosasto. Ruuat pysyi hyvin kylmänä parin kylmäkallen välissä - nyt on sekin testattu. Eväiden lisäksi vetokärriin mahtui retkiviltti, hupparit (aamulla muka viileää), aurinkovoide, laastarit ym. Isoa kameraa en valitettavasti jaksanut raahata mukana rajallisen kuljetuskapasiteetin ja bussilla liikkumisen vuoksi, joten siksi postauksessa vain nämä pari pikaista näpsyä.

Ehdimme seurueemme kanssa parin tunnin aikana myös kadottaa hetkeksi yhden lapsen ja päivitellä joidenkin vanhempien välinpitämättömyyttä jälkikasvunsa käytöksestä liikennepuistossa. Toisilla tuntuu olevan melkein lupa kiusata muita. Laastariakin tarvittiin ja tietysti sitä pitkää pinnaa. Mutta oli meillä kivaakin ja taatusti otetaan uusiksi :) Elokuun alkupuolelle on itseasiassa jo sovittuna samantapainen reissu toisen ystäväperheen kanssa samaiseen paikkaan.

Tänään olemme pidelleet sadetta sisätiloissa ja minä koitin ahkeroida imurin varressa poikien leikkiessä legoilla yläkerrassa. Voi että on ikävä siivousrinkiä! Toisaalta: pitäisihän minulla olla aikaa siivota, mutta kun se vaan on aina niin vastenmielistä. Mikähän siinäkin on. Asenneongelma kai sekin.

Aamupäivällä olimme reippaita ja poljimme pyörillä (pikkuveli tarakassani) kauppaan "sateiden välissä", mutta niinhän siinä kävi, että paluumatka piti puskea kaatosateessa. Oli siinä jo valmiiksi hermot hiukka piukalla, kun veljekset riehaantuivat jostain syystä kaupassa ihan mahdottomiksi ja ostosten tekeminen oli sitten aikamoista taiteilua. Ylämäkipainotteinen kotimatka kaatosateessa painavien ostosten ja lastenistuimesta yli kasvaneen kuopuksen kanssa kasvatti taatusti luonnetta. Isoveikalle täytyy kyllä antaa reippaudesta papukaijamerkki: minkäänlaista narinaa ei kuulunut koko vetisellä paluumatkalla. Päivän päätteeksi pidimme poikien riemuksi yhteisen leffaillan.

Ainiin, kävinhän minäkin klikkailemassa vähän alennusmyyntejä, niinkuin moni muukin tuntuu viime päivinä tehneen. Metsolalta tilasin kaksi vaatetta pikkuveikalle (40 %) ja yhden isoveikalle (60 %). Yksi niistä on takki ja mikään ei ole Metsolaa. Menipäs salaperäiseksi. Postausta tulossa, kunhan paketti tavoittaa meidät. Molo Kidsin syysmallistoa olen ihaillut monessa paikassa ja se on kyllä upea: siitäkin täytynee hehkuttaa lähiaikoina ihan erikseen.

Huomenna tapaamme ystävääni lapsineen täällä meillä. Pojille pitäisi myös tilata parturi, sillä pikkuveikan tukka on jo melkein silmillä ja sunnuntaina meille tulee suku juhlimaan meidän nelivuotiasta, joten tukat pitää saada ojennukseen. Loppuviikosta on siis tiedossa juhlahumua valmisteluineen. Tällä kertaa leivon sen sacherin itse, tai ainakin sentapaisen suklaakakun.

Miten teidän heinäkuu on lähtenyt käyntiin? Oletko tehnyt alelöytöjä tai onko jotain kyttäyskohteita? Mitä haluat vielä ehtiä tehdä tänä kesänä?

Virkeää viikonjatkoa!

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari





3 kommenttia:

  1. Mä Villervallaa olisin alesta halunnut tosi hyvillä prosenteilla mutten taida raaskia kun on niin pienet prosentit. Po.pilta olisin kans halunnut vaikka mitä mut budjetti... :D Yhden setin isommalle ostin kun tarvii vaatteita ja tykkäsi niin kovasti :) Alennus meni kyllä postikuluihin mut no tulipa hankittua mieleiset :)

    Kiva reissu teillä ja ihana paikka tuo! Täällä on taas niin harmaata, mietin mitä tehtäis mut ei kyllä huvita leikkipuistoonkaan lähteä. Aurinkoisella ilmalla siellä on viihtyisämpää :)

    Joo jotkut lapset saa tehdä mitä huvittaa ja vanhemmat kehtaa vielä kehua kuinka kilttejä lapset on... edessä päin.. Huoh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsolan kaupassa oli mun mielestä Villervallaa 40 %, vai muistanko nyt ihan väärin. Tosin siellä taisi olla koot aika vähissä. Jospa ne Skidin aleprosentitkin siitä kohta kohoaisivat, kovin alhaisethan ne tosiaan ovat tällä hetkellä (30 % vain osasta tuotteita).

      Perhepuisto on tosiaan mukava (ja ilmainen) käyntikohde, jossa saa helposti kulumaan kokonaisen päivänkin. Lähistöllä on myös maksuton 4H-yhdistyksen ylläpitämä kotieläinpiha, jonne täytyy ehdottomasti tänäkin kesänä suunnata. Siellä taitaa olla tänä kesänä uutuutena nukketeatteriakin.

      Lapsiperheiden retkikohteissa näin sesonkiaikaan vieraillessa sitä huokaisee helpotuksesta, että on sentään tehnyt jotain oikein näiden naperoiden kasvatuksen kanssa. Ainakaan he eivät kiusaa muita kuin toisiaan.

      Viime aikoina olen kyllä vähän pala kurkussa miettinyt sitäkin, että minun arkeni on näiden poikien lapsuus. Riittämättömyyden ja syyllisyyden tunteet kuuluvat äitiyteen, siitä ei pääse mihinkään.

      Poista
    2. Joo kurkkasin Metsolan heti kun alesta ilmoitettiin, muttei enää ollut isomman pojan kokoja silloin jäljellä. Jospa Skidiin jäis, tuskin :D

      Joo sama homma, toisiaan saattavat kyllä kiusata tai nahistella mutta onneks sentään ei muita. Vaikka itse kiusankohteeksi liian usein joutuvatkin :(

      Samat fiilikset... :/

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)