keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kotieläimiä ja matkakuumetta


Mistä on lapsiperheen kesä tehty? Huvipuistoreissusta, mökkijärvessä polskimisesta ja tietenkin - eläinpuistoretkestä.

Kävimme tässä taannoin Orimattilan kotieläinpuistossa muistuttamassa pojille, miltä lehmä, sika ja lammas näyttävät. Ja nähtiinhän siellä jopa joulupukin poro (?) ja päästiin riekkumaan erinäisissä leikkihärveleissä. Possun kohdalla tuli myös puhetta siitä, mistä se ruoka oikein tulee...



P. Punakuono taisi olla vähän kesäterässä...Isoveikka kysyi äiditä epäuskoisena, että ei kai tämä ole niitä joulupukin lentojoukkoja? Taisi olla vähän erinäköinen jäkälänpurija kuin Niko lentäjänpoika-elokuvassa. Juu, tämä olikin ihan tavallinen poro vaan ;)





Eläimiä enemmän lapsia tuntuivat lopulta kiinnostavat leikkitelineet, varsinkin tämä putkiliukumäki saavutti suuren suosion veljesten keskuudessa.



Päivä oli todella helteinen - kuten viime aikoina on muutenkin ollut. Onneksi tässä puistossa on myös niitä puita, jonka luoma varjo oli helpotus varsinkin vanhemmille. Vesipullot olivat suuressa suosiossa!

Pojilla oli päällä viime kesän H&M:n dinopaidat ja saman ketjun sortsit. Nämä vitosen maksaneet sortsit ovat käytössä toista kesää ja laatu on yllättävän hyvä: ei nukan nukkaa, eikä takataskun painatus ole edes haalistunut!

Sandaalit ja aurinkosuojahatut Reiman, hatut käytössä toista kesää ja laatu edelleen priima. Reiman sandaalimalli on tuttu jo vuosien takaa ja seuraavaksi kesäksi meinaan jemmata taas vastaavat.



Lopuksi pojat kiipesivät ponin selkään ja ratsastivat talutettuna pienen kierroksen. Pikkuveikka on selvästi rohkeampi tällaisissa jutuissa; isoveikka ei olisi samassa iässä uskaltanut hepan kyytiin. Nyt molemmat nauttivat ratsastuksesta ja kierros loppui tietysti liian lyhyeen. Tuli taas mieleen, että pitäisi kysyä kodin läheiseltä hevostilalta mahdollisuutta ratsastukseen.

Meillä on meneillään erikoinen ja jännittävä viikko. Isoveikka lähtee huomenna isin kanssa harrastusmatkalle oikein lentokoneella (pojan eka kerta lentokoneessa) ja pikkuveikka aloittaa huomenna päiväkodissa uudessa ryhmässä ensimmäistä päivää loman jälkeen. Saakohan äiti unta ensi yönä...

Mutta arvatkaa mitä?! Meidän syyslomareissu toteutuu sittenkin! Eilen varasimme matkan Turkkiin syyskuun lopulle. Tuntuu ihan epätodelliselta. Olen viimeksi ollut etelässä häämatkalla vuonna 2007, joten matkakuume on ollut kova jo pitkään. On tainnut matkailukin muuttua jonkin verran näinä vuosina: tullut all inclusivet ja kaikki. Mutta kaikkein vaikeinta on odottaa sinne syyskuun loppuun! (ja olla pelkäämättä lasten sairastumista ennen matkaa)

Mitäs teille kuuluu? Onko arki saatu rullaamaan kesälomien jälkeen? Vai joko sitä odotetaan syyslomaa? ;)

Reipasta loppuviikkoa!

Vahteristonemäntä

6 kommenttia:

  1. Mukavaa lukea edes muiden retkistä ja reissuista, kun me vietetään tämä kesä ihan kotiympyröissä. Särkänniemeen, kaupungin toiselle puolelle, piti mennä tällä viikolla, mutta neiti rikkoi taas kerran rajoja ja rangaistukseksi sovittiin sitten, että huvipuistoilu jää väliin. No, ehtiihän sinne sitten taas ensi vuonna :/

    Täällä ei ole arki vielä koittanut, vaan kesäloma on hyvässä vauhdissa. Itsellänihän ei loman päätyttyä sitten olekaan enää työpaikkaa, johon palata... mutta eipä tässä nyt vielä ihan terveitäkään olla, joten katsellaan rauhassa eteen päin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos voin piristää päivääsi edes hitusen :)

      Vai että neiti on vaihteeksi kokeillut rajoja :/ Tylsää, kun äitikin sitten joutuu jättämään mieluisen reissun väliin, mutta pääseehän sinne hurvittelemaan tosiaan taas ensi kesänä ja eikös nuo huvipuistot ole auki aika pitkälle syksyynkin?

      Parempaa vointia sulle ja onnea tulevaan työnhakuun: kyllä kaikki järjestyy, kun sen aika on :)

      Poista
  2. Arki rullaa ja Eka arkiviikko alkaa olla lopussa. All inclusive on muuten ihana lapsiperheen lomalla. Ainakin me tykättiin,kun ei kuitenkaan ollut kelloon sidottu vaan oman aikataulun mukaan mentiin ja aina oli kattaus hotellin ravintolassa. Vaihtui vain päivän mittaan. Ja kun siihen kuului kaikki jätskit ja juomat ja jälkkärit...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että arki on käynnistynyt mukavasti :)

      Oih, minä niin odotan jo syyskuun loppua. Upeaa mennä viikon jokaisena päivänä valmiiseen pöytään silloin, kun sieltä tuntuu. Koko perhe yhdessä, kiireettä, aikataulutta. Uskomatonta.

      Poista
  3. Mahtavaa että saitte reissun varattua! Nyt on mukava kohokohta syksyyn, jota odottaa, ja pääsee vielä nauttimaan helteistä ennen talvea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Minä olin välillä jo aivan varma, että reissu siirtyy kevääseen, mutta kyllä asiat sitten kuitenkin järjestyivät :)

      On tosiaan kiva, kun syksyssä on nyt jotain erityistä odotettavaa, kesä kun meni töiden merkeissä. Viikon loma tuntuu ihanan pitkältä näin etukäteen ajatellen :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)