lauantai 4. lokakuuta 2014

Valohoidosta kotiuduttu



Olen täällä taas. Tai ainakin ruumiini mättää vaatteita pyykkikoneeseen, päivittää jääkaappiin sisältöä lähikaupasta ja koittaa palauttaa perhettä normaaliin päivärutiiniin tekemällä jauhelihakastiketta lounaaksi jotakuinkin lounasaikaan. Hyvästi oolinklusiiv.

Mieli vaeltaa vielä Turkin auringon alla, missä vielä torstaina latasimme valoenergiaa tulevaa kaamosta keventämään. Mutta hei, kuka sammutti valot?!? Täällä kotopuolessa on kovin harmaata, sateista ja viileää. Suomen syksy. Muttei sentään lunta, kuten isoveikka epäili.

Kyllä oli onnistunut reissu. Oma alkava flunssanikin talttui, ilmeisesti niillä carmolis-tipoilla, juuri ennen matkaa, joten pystyin nauttimaan lomasta täysin siemauksin. Eikä kukaan perheestä saanut edes vatsatautia. Alanyan aurinko paistoi kuutena päivänä seitsemästä siniseltä taivaalta ja meren aallot keinuttivat mukavasti lämpimässä sylissään. Tekipä hyvää ja pidensi pinnaa tuntuvasti.

Viikko on vaan kovin lyhyt aika heittäytyä lomatunnelmaan, kun on liikkeellä kahden alle kouluikäisen kanssa, joiden on kuitenkin syötävä, nukuttava ja käytävä pissalla ihan joka välissä. Ja kaiken muun ajan ne ovat tietysti liikkeessä. Ja meidän tapauksessa myös äänessä. Lentokoneessa oli upea tunne istua reilu 3 tuntia paikallaan ja kuunnella hiljaisuutta, kun koko konkkaronkka oli köytetty finnairin vöillä kiinni tuijottamaan vuokraruutuja.

Mutta oli se ihanaa katsella aurinkotuolista lasten lomariemua! Vesiliukumäet olivat varmasti parasta, mitä pojat ensimmäisellä etelänmatkallaan kokivat. Hyvänä kakkosena tulevat joka aterialla tarjoillut jälkiruoat, varsinkin hunajaiset pikkukakkuset, joita popsittiin sormet tahmeina. Jännää oli myös saada valvoa tavallista pidempään ja kulkea ulkona pimeällä kaskaiden, lepakoiden ja kissojen lailla. Parina iltana veljekset esittelivät muuvssejaan lastendiskossa, joka päätti lapsille järjestetyn iltaohjelman hotellilla.

Lisää lomakuvia ja tunnelmia luvassa, kunhan tästä hieman tokenen arkeen ja saan tuon valtavan pyykkivuoren purettua. Tässä säässä pyykin kuivattaminen ilman rumpua on hiukan hidasta puuhaa.

Mutta hei, mitä teille kuuluu??? Tuntuu kuin olisin ollut ikuisuuden pois blogimaailmasta! Viikko ilman nettiä voitaneen laskea tänä päivänä jo aikamoiseksi saavutukseksi.

Rentouttavaa viikonlopunjatkoa! :)

Vahteristonemäntä

8 kommenttia:

  1. On täälläkin nautittu ihanan kuivista, vaikkakin kirpeistä keleistä ja syysauringosta. Ei ole kyllä silti vaikea uskoa, että tänne tuleminen tuntui siltä kuin olisi saapunut pimeyteen :D

    Kiva kuulla, että teidän reissu oli onnistunut ja akut on taas ladattu. Jonkinlaista valolatausta tässä kaipaisi itse kukin, ainakin vähän alkaa tuntua siltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että täälläkin on ollut aurinkoisia päiviä. Meidän eilinen paluupäivä vaan oli aivan sateisen harmaa ja kontrasti siniseen taivaaseen ja 28 asteen lämpöön oli tosiaan aikamoinen. Ihan kuin väritkin olisivat kadonneet!

      Itse kaipasin aurinkoa ja lämpöä tosi paljon, vaikka kesästä on toisaalta vasta vähän aikaa. Vietin kuitenkin menneen kesän konttorissa ilman lomaa, joten kai nuo aurinkokennot alkoivat sitten kitistä tyhjyyttään tavallista aiemmin. Mutta nyt on sitten latauduttu! :)

      Poista
  2. Kuulostaapa ihanalta!! Mukava kuulla että loma oli onnistunut, lisäkuvia odotellessa... ;) Ja tosiaan - viikko ilman nettiä on jo paljon, mutta teki varmasti hyvää sekin? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli - ja toivottavasti lataus kantaa pitkälle syksyyn :)

      Olen ihan yllättynyt, ettei kukaan edes sairastunut, eikä loukannut itseään pahemmin. Kyllähän nyt tällaisen porukan kanssa luulisi ainakin yhdelle turistiripulin iskevän. Ehkäpä tuo meidän jatkuva maitohappobakteerien popsiminen sitten oikeasti vahvistaa sitä vastustuskykyä.

      Pari ekaa netitöntä päivää oli vähän levotonta, mutta sitten koko touhu alkoi unohtua muiden aktiviteettien viedessä huomion ja mielen rauhoittuessa loma-asentoon. Ja netti löytyi vain hotellin aulasta, joten aurinko vei voiton ;)

      Poista
  3. Tervetuloa kotoSuomeen! :) Kiva että loma oli hyvä ja flunssatkin jäi matkasta poies! Some-lomaa pitäisi joskus viettää ihan muutenkin vaan, tekisi varmasti terää itsekullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)

      On se suorastaan huolestuttavaa, että heti on huono omatunto, jollei kirjoittele tiheän säännöllisesti sosiaalisessa mediassa. Vähän sama juttu kuin puhelimen sammuttaminen (voiko niin tehdä?). Nykyajan läsnäolopakko?

      Poista
  4. Jes. Hyvä että oli kivaa. Ja all inclusive on ihan parasta lomassa!

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli mun ensimmäinen kokemus all inclusivesta ja täytyy sanoa, että erittäin tervetullut täysihoito lasten kanssa matkustaessa (ja oikein mukava aikuisillekin). En suoraan sanoen tiedä, miten olisimme edes ehtineet etsiskellä ravintoloita pitkin kyliä, kun nytkin tuntui olevan kokojan pienoinen kiire "ottaa kaikki irti".

      Vaikka eihän lomalla saisi kyllä kiire olla, mutta kun tuntui, että pitää ottaa kaikki kallisarvoinen aurinkoaika talteen ja täyttää kaikkien perheenjäsenten lomatoiveet jne. lyhyessä ajassa. Taisi olla pienoinen lomastressi tällä mammalla!

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)