tiistai 25. elokuuta 2015

Remu (sis. alevinkki)

Sain keväällä vinkin aktiiviselta lukijalta ja kommentoijalta "T":ltä, että mekin voisimme kokeilla pojilla Remun ulkovaatteita. Lukija oli työpaikallaan päiväkodissa havainnut, että eräällä housunpolvien Täystuho-Taavilla Remun housut olivat kestäneet Reiman housuja paremmin. Myös ystäväni on käyttänyt lapsellaan Remua ja on ollut todella tyytyväinen, niin kirppislöytöihin kuin uutena hankittuihinkin. Näiden kokemusten innostamana kiinnostuin tästä aiemmin itselleni melko vieraasta lasten ulkovaatemerkistä ja päätin tutustua aiheeseen hieman tarkemmin.

Remua valmistava Travalle on Tamperelainen perheyritys, joka on valmistanut lasten ulkovaatteita yli 40 vuoden ajan. Tänä päivänä Travalle valmistaa ulkovaatteita ja asusteita vauvasta aina 12 vuotiaisiin (152 cm) saakka.

Travallen tuotteet ovat suomalaisen suunnittelijan käsialaa ja suunnittelu, malliompelu, testaus, kaavoitus ja varastointi tapahtuvat Tampereella. Monet tuotteissa käytetyt materiaalit, kuten vanut, kuminauhat, neulokset ja merkit ovat kotimaisia. Vaatteet ommellaan Virossa Travallen omassa tehtaassa. Aika mukavaa luettavaa, eikö?

Tuotemerkit ovat Remu ja SuperRemu, joista jälkimmäinen on nimensä mukaisesti tarkoitettu erittäin kovaan kulutukseen ja valmistettu erikoisvahvasta Cordura-materiaalista. Travallen tuotteiden suunnittelun kulmakiviä ovat kestävyys, turvallisuus ja helppohoitoisuus. Vaatteissa ei ole kulutukselle alttiita sisäsaumoja ja ne kestävät koneellista kuivausta miedolla lämmöllä. Remu vaatteiden alaosan saumat on teipattu, SuperRemussa myös yläosan saumat on teipattu vedenpitäviksi.

Nykyisin lasten ulkovaatteiden ominaisuuksista puhutaan numeroin, joten tässä teille Remun ja SuperRemun luvut:

Kulutuksenkesto > 100 000 (SuperRemu ja lähes kaikki Remu tuotteet)
Vesipilari > 10 000 (Remu ja SuperRemu)
Hengittävyys 6000 g/m2/24h (Remu ja SuperRemu)

Kulutuksenkesto kiinnostaa touhukkaiden poikien äitinä itseäni kaikkein eniten. Pitkän linjan Reima-fanina vertaan näitä annettuja Remun arvoja tietysti mielessäni Reiman vastaaviin. Kulutuksenkesto on numeroiden perusteella Remussa parempi: Reiman vahvimmat tuotteet, Vahva- ja Ryhti housut kestävät 80 000 kierrosta ja verkkokauppaa selailtuani Reiman  kulutuksenkeston perustaso vaikuttaisi olevan 50 000 luokkaa. Remu luvatulla 100 000 kierroksen kulutuksenkestollaan vaikuttaa siis erittäin lupaavalle.

Travallen Remu ja SuperRemu tuotteita myydään Tampereen myymälän lisäksi mm. lastenvaateliikkeissä, Prismoissa, Halosella ja Stockmannilla. Travallella on myös verkkokauppa, jossa on tällä hetkellä meneillään varastontyhjennys kevään välikausituotteista, kevytvanutuotteista ja viime talven topasta 31.8. saakka. Kannattaa käydä kurkkaamassa! Verkkokaupassa on tosi nopeat 1-3 päivän toimitusajat ja toimitusmaksu on 5 eur.

Tilasin keväällä Travallen verkkokaupan alesta pikkuveikalle mustat, suoralahkeiset SuperRemu välikausihousut ja ne vilkkuvat blogissa varmasti jo tänä syksynä. Jännittävää ottaa itselle ihan uusi tuotemerkki käyttöön, kunhan säät tästä muuttuvat hieman syksyisemmiksi.

Olen aloittanut myös blogiyhteistyön Travallen/Remun kanssa. Talven tullessa blogissa tulee näkymään Travallen talvimalliston tuotteita. Mielenkiinnolla jään odottamaan niiden käyttökokemuksia - niin varmasti tekin!

Postauksen kuvat ovat Travallen verkkokaupasta, talven 2015 mallistosta.

Onko Travalle ja Remu/SuperRemu tuttu sinulle? Kokemuksia?

Reipasta alkanutta viikkoa toivotellen,

Vahteristonemäntä

14 kommenttia:

 1. Remu-haalareita on ollut pari ja välikausihousut myös, enkä voi moittia laatua. Haalarit ovat menneet sisarukselta toiselle ja/tai edelleen myyntiin hyväkuntoisina. Toisin kuin esim. pari LassieTech- ja Reiman haalaria, jotka olivat 1kk käytön jälkeen karheumilla ja toinen Lassie lisäksi viiltoreikiä täynnä. En tiedä, oliko meillä sitten huonoa tuuria ja niistä jotkut maanantai-kappaleet. Aiemmin hankitut LassieTechit kestivät kyllä konttausikäisellä hyvin.

  Yhdelle lapsista tilasin uuden Remun toppahaalarin hiljattain verkkokaupasta ja täytyypä sanoa, että nopea oli toimitus. Se nimittäin oli perillä heti seuraavana päivänä :) Toivon, että laatu täyttää odotukseni tälläkin kertaa.

  VastaaPoista
 2. Mun siskolla oli noit ennen, mut kyllä ne meni sit lopulta atomeiksi ;) Ihan kestäviä ja hyviä, mutta jos tosi kestävää etsii niin suosittelen kyllä Po.pin ja Ticketin toppahousuja :) Ja niistä juurikin niitä, missä karheaa kangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä ajassa menivät atomeiksi?

   Popin ulkovaatteista meillä ei ole kokemusta yhtä kirpparilta hankittua vk-haalaria lukuunottamatta. Sen laatu oli hyvä, mutta malli ainakin tuolloin kummallinen "säkki", nykyiset ovat toki toisenmallisia.

   Ticketin kiiltäväpintaisia Baggie haalareita on kokeiltu kahtena talvena enemmän ja vähemmän, mutta eivät ne kuitenkaan olleet meidän juttu (jäykkä, turhan kuuma ja hankalat lahkeensuut). Housuista ei kyllä ole kokemusta, niitä voisikin kokeilla.

   Poista
  2. Pari talvee eli kestävät on! :) Mut ei juuri ne ns. ikuiset, onko mikään enää? Ne oli ekan talven jälkeen ns.rumat mutta toisena talvena vielä varahousuina käytettävissä.
   Ticketin toppahousuista se karhea malli oli minusta hyvä ja tosi tosi kestävä. On kalliit mutta hyvät.

   Poista
 3. Mielenkiinnolla odotan yhteistyötänne. Mä olisin halunnu syksyksi suoralahkeiset remu vk-housut. En kuitenkaan onnistunut, kun jo alen alkumetreillä oli koko 128 loppu. En edes olis ollu niin tarkka väristä, kunhan ei pinkki.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin odotan :)

   Harmi, ettet saanut housuja. Tuo koko tuntuu olevan sellainen, että myydään nopsasti loppuun, muualtakin.

   Toivottavasti löydät jotkut muut tilalle.

   Poista
 4. Mielenkiintoista!

  Meillä oli neidillä useampi vuosi sitten, olisiko ollut noin 3-vuotiaana Super-Remun vk-haalari ja se lähti jatkokäyttöön parin kauden kovan päiväkotikäytön jälkeen muistaakseni suht hyväkuntoisena. Meillä olisi tehtaanmyymälä tässä melko lähellä ja siellä olen käynytkin useamman kerran, mutta enpä ole juuri löytänyt mitään tytön koossa. Lisäksi tuntuu, että kuosit ovat olleet jotenkin "vanhanaikaisia". Tosin en nyt viimeisimpiä mallistoja ole niin tarkkaillut. Jään mielenkiinnolla seuraamaan siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin!

   Remujen kestävyydestä minäkin olen kuullut paljon hyvää.

   Teillä onkin Travalle ihan kotikulmilla! Helppo pistäytyä tutkimaan talven uutuuksia joku päivä. Kuosivaatteiden lisäksi on tarjolla myös yksiväristä :)

   Poista
 5. Meillä on ollut hanskoja ja yhdet toppahousut aikoja sitten. Toppahanskat taisi toimia oikein hyvin, mutta vk-versiona todella huonot, vuori tuli aina ulos riisuessa. Toppahousut kesti ekan, mutta sen jälkeen kyllä päästivät polvista vedet läpi rymykäytössä. Eniten noissa tökkii ulkonäkö, mikä on mulle kuitenkin hyvinkin korkeella vaatteiden ominaisuuksissa - toki specsit pitää olla kunnossa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että "aikoja sitten" kun teillä on ollut toppahousut, ne ei olleet vielä teknisiltä ominaisuuksiltaan kuin nyt. Eivät siis täysin vedenpitäviä. Tuotekehittely on edennyt, tosin ei ehkä ulkonäöllisesti niin paljoa. Meillä on kokemusta yhden vk-takin verran ja se on kuin uusi kovasta käytöstä huolimatta ja on myös vedenpitävä. Housuista mulla on tuo työpaikan testikokemus ja haluaisin testata housuja. Yksiväriset, mustat vk-housut ei niin kovin erikoiselta näytä millään merkillä mielestäni.
   -T-

   Poista
  2. Tässä taitaa olla kuuma kysymys siitä, mikä on tärkeintä lapsen ulkovaatteessa? Ja miltä ulkovaatteen tulisi ylipäätään näyttää? Kuka sen muuten määrittelee? Mielenkiintoista keskustelua luvassa :)

   Poista
 6. Hankimme poitsulle SuperRemu-haalarin kokoa 152, ja se sitten pysyikin käytössä myös "haalari-iän" jälkeen, kun mahtui vielä. Voidaan olla kyllä tositosityytyväisiä, on kestänyt nämä vähälumiset talvetkin ja kuosit ovat olleet hillittyjä, josta meillä on pidetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että haalarista on riittänyt useammaksi talveksi ja kuositkin ovat olleet mieluisia.

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)