keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Talvisia remulaisia ja Remun kevättä
"Lunta tulee kuin turkin hihasta", sanottiin lapsuuteni Vaahteramäen Eemeli-kirjassa, kun kuvattiin kovaa lumipyryä. Sitä on saatu viime aikoina täällä Vahteristonmäelläkin. Alkuviikosta linkosin käsivarret hellinä 15 sentin lumikerrosta ja heti seuraavana oli edessä melkein samanlainen urakka.

Mutta lapset tykkäävät! Monena talvena suojakelit ovat jääneet harvinaiseksi herkuksi, mutta tänä vuonna lumilinnasäästä on saatu nauttia jo useamman kerran. Pikkuveikkakin on oppinut tänä talvena pyörittämään koossa pysyviä lumipalloja, mikä tuo talvisisiin ulkoleikkeihin ihan uutta ulottuvuutta.

Muistatte varmaan, että meillä on molemmilla veljeksillä testissä Travallen Remu-vaatteet tälle talvelle. Isoveikan musta takki ja housut ovat olleet päivittäisessä käytössä koulussa ja varsinkin takki myös vapaa-ajallakin. Pikkuveikan oranssinkirjava haalari on toiminut päiväkotiunivormuna, kun kotona olemme käyttäneet pääsääntöisesti toista haalaria.

Tässä vaiheessa kevättalvea haluatte varmasti kuulla käyttökokemuksia, eikö? Isoveikan SuperRemu housut ovat ihan huiput! Vedenpitävyys ja hengittävyys toimivat tosi hyvin. Lahkeiden lumilukot ovat pitäneet lumen ja kosteuden ulkopuolella. Housujen takamuksessa ei näy käytön jälkiä juuri nimeksikään. Toisessa polvessa on pientä kulumaa, toisessa ei juurikaan. Kuluvat kohdat ovat siis edelleen ehjät! Lahkeeseen on tullut pohkeen kohdalle viiltoreikä, kun poika jäi vaatteistaan kiinni koulun laajennustyömaan suoja-aitaan.

Harmittelen, etten ollut ajoissa hankkimassa näitä housuja alesta seuraavassa koossa tuleviksi talviksi. Käyttäjä itse haluaa nimittäin aina jalkaansa SuperRemut, vaikka hänelle on varattu tälle talvelle myös parit Reimat. Juuri tänä aamuna kuulin taas lapsen suusta kehuja, kuinka "näiden lahkeet menee aina hyvin kaikkien kenkien päälle".

Remun takki on ollut toimiva ja siinä ei näy kulumaa päivittäisestä käytöstä, runsaasta repun kantamisesta ja majaleikeistä huolimatta. Takkia on käytetty paljon myös vapaa-ajalla: vain siistimpään menoon on laitettu toinen takki. Viime aikoina vuorikangas on ruvennut menemään vetoketjun väliin, mikä on hieman hankaloittanut muuten niin tykätyn takin käyttöä. 140 cm takki ja  housut mahtunevat isoveikalle (nyt 135 cm) vielä seuraavanakin talvena. Alkutalvestahan takki tuntui hieman liian suurelta, varsinkin hartioista, mutta aika on korjannut tämänkin pulman pojan kasvaessa.

Pikkuveikan Remu haalari saa myös korkeat pisteet. Haalarin polvissa ja pepussa näkyy ahkeran käytön jäljiltä jonkin verran kulumaa, mutta mitään lähellekään reikä-tilanteita ei ole nähtävissä. Yleensähän meillä on tässä vaiheessa talvea päästy polvien kohdalla reikäasteelle saakka. Kuminauhasta valmistetut jalkalenkit ovat yllättäneet kestävyydellään: luulin, että ne olisi pitänyt jo vaihtaa toisiin. Lenksut ovat edelleen moitteettomassa kunnossa, vaikka alkutalvi oli kovin lumeton ja jäinen.

Kuten isoveikankin Remu tuotteet, myös pikkuveikan haalari pitää moitteettomasti vettä ja kuivuu mielestäni meillä monena talvena olleita Reiman haalareita nopeammin huoneenlämmössä. Vetoketju ja nepparilista toimivat hienosti, vuorikankaan kanssa ei ole ollut ongelmia tässä tuotteessa. 122 cm haalari sopii käyttäjälleen varmasti vielä seuraavana talvenakin.

Kevät tulee pian kohisten ja illat ovat jo selvästi pidentyneet. Kurkataanpas vielä Travallen keväisiä Remuja, joista löytyy perinteisten kuosien ohella herkullisia yksivärisiä haalareita ja takkeja sekä upea farkkukuosinen City-takki (tyttöjen City takki on tietysti kukallinen).

Tästä alaspäin kuvat ovat Travallen verkkokaupasta.
Remun välikausihousuja joka lähtöön. Yllä olkaimellinen, ylös saakka suojaava malli. Alla resorilahje jalkalenkillä ja viimeisenä SuperRemu suoralla (piilokiristysmahdollisuus) lahkeella. Ja hei - löytyy näitä muunkin värisenä kuin mustana ja topakammille tenaville on tehty oma D-mitoitettu mallinsa. Tuo oranssi takki on ihan isoveikan värinen! Sen kaveriksi sopisivat SuperRemu housut keväisiä kivillä kiipeilyjä ja muita metsässä remuamisia varten. Pikkuveikan voisin pukea vaikkapa keväisen vihreään Remu haalariin. Tai tuohon farkkukuosiseen City-takkiin tai...

Miltä Remun kevät näyttää? Mikä on sinun kevätvärisi?

Aurinkoisia kevättalven päiviä ja hyviä lumileikkikelejä toivotellen,

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

8 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa laatu ja kestävyys.

  Silti valikoimassa ei ole mitään, mikä oikeasti herättäisi kiinnostusta näin koululaistytön äitinä. Farkkukuosinen takki näyttää kivalta, mutta onko tosiaan niin, että se on suunnattu pojille? Kukat kuulostavat kivalta ja kuuluvat meidän kevääseen ehdottomasti kuoseissa, mutta ei nyt ihan tuossa muodossa, mitä Remu esittää :D No, onneksi makuja on monia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta lähes kaikki Remun tuotteet ovat unisex ja aivan varmasti farkkukuosinen takki käy aivan yhtä lailla tytölle kuin pojallekin :)

   Poista
 2. Jos ei olisi jo haalaria jemmassa, niin nuo yksiväriset voisi olla kyllä hyvä vaihtoehto. Remun perinteiset haalarit, joissa yläosa ja alaosa eriväriset, ei ole yhtään iskeneet, mutta nämä on kyllä hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Yksiväriset haalarit ja takit keväisissä väreissä ovat oikein onnistuneita. Oranssi ja vihreä houkuttelevat minua erityisesti.

   Poista
 3. Katsoin juuri nettikauppaa. Meille olisi vielä koko jäljellä ensi talven toppahousuissa. Lisäksi tarvitaan vk-housut. Molemmat saisi nyt tilattua Travallelta, mutta kahdet housut postikuluineen ovat 87€. Vaikka toppahousut ovat alessa...vähän kirpaisee. Mulla on joku piheyskohtaus nyt.
  -T-

  VastaaPoista
 4. Kelpuuttaisin takeista aika monta, mutta saisi mieluummin olla tuollaiset hihansuut kaikissa niin kuin tuossa citytakissa. Ja nyt sitten mietin raskinko tilata vk-housut ja toppahousut vai kyttäänkö markettien valikoimaa. Remua on useissa marketeissa valikoimissa. Usein on kyllä vain suppulahjetta. Etsin nyt suoraa lahjetta. Jos marketista löytäisin, säästäisin tietysti postikulut ja joskus saattaa olla kaupan hinta myös edullisempi.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taas iski näin talviloman kunniaksi pitkästä aikaa shoppailumieli ja ostaa täräytin pojille kesäksi Molon t-paidat vain 15 % alella...Hmmm...

   Kysy joku kaveri mukaan housutilauskimppaan, niin postikulut häviävät mukavasti. Kaupoissa en ole minäkään nähnyt suoralahkeisia Remun housuja.

   Remun keväään takit on tosiaan onnistuneita. Meillä on ihastuttu nimenomaan tuohon helppoon ja yksinkertaiseen resorihihaan, jossa on säädöt aina oikein :)

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)