sunnuntai 8. toukokuuta 2016

EtukäteiskesäPois alta risut ja männynkävyt - kesä on yhtäkkiä täällä! Vaikka eletään vasta äitienpäiväviikkoa, elohopea on viime päivinä noussut heinäkuisiin lukemiin ja muutamat kesävaatteet on hätäisesti kaivettu esiin vaatehuoneen uumenista. Vaahterat pukevat parhaillaan hennonvihreää kukkahuntuaan ja raparperit puskevat maasta voimalla levättyään pitkän talven. Voi, miten aurinko ja lämpö tekee juuri nyt niin hyvää!

Minulla on ensimmäinen työharjoittelu onnistuneesti pulkassa ja poikien kanssa vietetään ansaittua neljän päivän viikonloppua ja huomista äitienpäivää ennen toukokuun tiukkaa opiskelupuristusta. Lukukausi ei tosiaankaan päättynyt antoisaan, mutta vaativaan työharjoitteluun hoivakodissa, vaan kaksi isoa anatomian tenttiä, mikrobiologian tentti, kahdeksan käyntiä kummivanhuksen kotona, oppimispäiväkirja ja portfolio sekä kaksi alkavaa kesäkurssia normaalien opintojen ohessa odottavat vielä tekijäänsä.

Unohdinko mainita isännän valmistujaisjuhlallisuudet ja ensimmäisen yhteisen viiden päivän työmatkamme?  Päiväkodin kevätjuhlan ja vasu-keskustelun ja...? Viimeinen koulupäivä minulla on 8.6. ja sen jälkeen aion oikaista riippumattoon, vaikka jälkikasvu tanssisi ympärillä millaista sotatanssia tahansa! Olen poikien kanssa enemmän tai vähemmän lomalla koko kesän elokuun puoliväliin saakka ja isäntä liittyy joukkoon hurjaan juhannukselta.

Huomenna juhlitaan äitejä. Ensimmäistä kertaa kokoonnumme meille kolmen sukupolven äitien kanssa ja pojat tietysti paistattelevat isovanhempien ja isoisovanhempien huomiossa. Paistan suurtalouskokoisen lasagnen ja mummo leipoo yhtä mahtavan suklaisen kakun. Sääkin taitaa meitä edelleen suosia, joten mikäs tässä on ollessa. Terassilla tai ilmalämpöpumpun viileässä virtauksessa.

Olen tehnyt muutamia lastenvaatehankintoja kesää varten. Paria Molon t-paitaa en yksinkertaisesti voinut vastustaa. Poikien kesävarustetilanne on vielä kartoittamatta ja suurin osa viime vuotisista mahtuu edelleen tai siirtyy suoraan pikkuveikalle. Sortseja ilmeisesti kuitenkin tarvitaan (varmaankin Villervallaa) ja joku huppari. Lenkkareita olen onneksi jemmannut kaksi paria kullekin. Aurinkovoidettakin (SK 50 +) olen jossain välissä ehtinyt ostaa, sillä viikko sitten auringosta kasvoihin saamani allerginen reaktio oli varsin pätevä muistuttaja.

Ihanaa äitienpäivää ja alkavaa kesää kaikille! Miten te vietätte äitienpäivää? Oletteko jo kesän lumoissa? Millaiset ovat parhaat lasten sortsit?

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

7 kommenttia:

 1. Kyllä tää varaslähtö kesään on vaan niin huikean ihanaa ja hämmästyttävää!!! Hyvät lasten sortsit on vyötäröltä säädettävät mielellään nappi-kuminauhasäädöllä (koska ohukainen) ja puuvillakangas on mielestäni paras (parempi kuin trikoo). Trikoo nuhjaantuu nopeasti ulkoleikeissä. Ja arvostan, jos on tasku puhelimelle. Eli reisitaskusortsit on koululaiselle pätevät.

  Töitä sulla riittää toukokuussa. Huh. Tsemppiä.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä: sortsit mielummin puuvillakangasta kuin trikoota, vaikka laadukas trikookin toimii lyhyemmissä sortseissa (jotka eivät tosin suojaa polvia)tai isommalla lapsella, joka ei enää leiki polvillaan.

   Mun lemppareissa Villervallan canvassortseissa on aika napakka resorivyötärö: pysyisikö ne ylhäällä ilman kiristysnauhan solmimista? Meillä ei ole niitä tarvinut koskaan solmia, vaikka pikkuveikka oli välillä hyvin hoikkavyötäröinen. Reisitaskua noissakaan ei kyllä ole.

   Oletko löytänyt jostain tuollaiset sortsit, joissa on toivomasi ominaisuudet? Me&i:lla on joskus tainnut olla?

   Kiitos tsempeistä. Päivä kerrallaan kesää kohti, stressiä välttäen :)

   Poista
  2. H&M:llä on joskus ollut semmoisia sortseja. Meillä on nyt yhdet kirpparilta. Muistan nähneeni myös KappAhlissa mutta tämä keväänä en ole katsonut. Nykyisin poika juoksee illat pihalla kavereiden kanssa joten usein on ongelma mihin laittaa puhelin lämpimällä säällä. Messuilta ostettiin Villervallan velourhousut ja niiden vyötärö on valtava. Canvashpisuja tai sortseja ei olla kokeiltu.

   Poista
 2. En todelakaan ole kesän lumoissa, tää lämpöaalto on saanut koivut hulluiksi, ja lääkkeistä huolimatta pienikin ulkoilu aiheuttaa loppupäivän/yön pärskimisen! Toivon mukaan kukinta on sitten nopeasti myös ohi, ei naurata kökkiä sisällä kun se aurinko viimein paistaa.

  Tsemppiä kevään koitoksiin - onneksi saat kesän lomailla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei...unohdin tosiaan allergiset, joille kevään ja kesän koittaminen voi olla tukalaa aikaa. Toivottavasti sateet veivät siitepölyt mennessään; meillä satoi melkein koko eilisen päivän, toivottavasti teilläkin.

   Kiitos, kesäloma tuntuu ihan uskomattomalta tämän haastavan kevään jälkeen ja on itseasiassa aika lähellä jo! Loppurutistus vielä, niin helpottaa :)

   Poista
 3. Juuri kesävaatelaatikon purin kaappiin viikonloppuna ja luulen, että tänäkin kesänä käytetyimmiksi nousee Villervallan canvasshortsit. Ne on olleet suosikit jo pari kesää, suojaavat mm. hyvin polvia kaatuessa, ovat pehmoiset ja vilpoista. Toissakesänä kunnon helteillä käytettiin omalla nurmipihalla myös lyhyitä Villervallan trikooshortseja ja säilyivät kyllä tosi hyvinä pesusta toiseen. Sisällä tykätään mm. Me&I froteeshortseista, pehmeät polven alla lattialla leikkiessä ja meillä pidetään ilmalämpöpumpulla helteellä sisätilat viileinä, joten lyhyissä shortseissa lattiat tuntuisivat turhan kylmiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla ollaan: Villervallat on parhaimmistoa sortsirintamalla. Niin canvakset kuin trikookin. 12 senttiä kahtena viime vuotena kasvaneen kuopuksen kohdalla polvet peittävät sortsit ovat ihan ehdottomat tällä rinnepihalla - muuten ei nähtäisi ehjää ihoa polvissa koko kesänä.

   Ilmalämpöpumppu on kyllä yksi parhaita hankintoja ikinä. Ollaan ehditty jo tänä kesänäkin (keväänä) viilentää kotia, kun sisälämpö ponnahti äkkiä 25 asteeseen sään lämmittyä, emmekä tykkää kuumasta. Ihanaa nukkua viileässä lämpimän päivän jälkeen. Nyt sään taas viilennyttyä tekisi mieli käyttää taas pumpun lämmitysominaisuutta, kun takkaa en taida viitsiä enää tässä kohtaa kevättä lämmittää.

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)