torstai 21. heinäkuuta 2016

Hännänpäitä ja merituulia

Vaikka viimeksi mainostinkin kiireettömien kotoilupäivien rauhaa, on lomalla toki kiva hankkia elämyksiä ja nähdä uusia maisemia. Ainakin päiväretkien muodossa. Eräs tällainen reissu oli Korkeasaaren retki kesäkuun puolella.

Kissalaaksossa oli tuttuun tapaan lähinnä kaukana, omissa piiloissaan uinuvia petoja, joista näkyi yleensä vain hännänpää. Onneksi monia muita eläimiä näkyi paremmin ja muutamaa lajia (ainakin jättiläiskilpikonnat ja kengurut) pääsi tällä kertaa tutkimaan jopa aitauksen sisäpuolelle rakennetulle polulle. Pojat tykkäsivät eniten trooppisten talojen erikoisuuksista ja ravintolan pöytien väleissä herkkupaloja kerjäävä riikinkukko keräsi myös pisteitä. Tuli kyllä sellainen tunne, että pojilla oli koko ajan kiire seuraavan eläinlajin luo ja sinkoilimme vain paikasta toiseen. Taitaa tuo Korkeasaari olla nykyisin enemmänkin äidin kuin lasten lempikohde.

Korkeasaaren ravintolatarjonta on mukavasti monipuolistunut takavuosista ja söimme uudistuneen Ravintola Karhun terassilla auringossa. Oma lohikeittoni paahdetun ruisleivän kera osoittautui nappivalinnaksi ja muutkin pitivät annoksistaan. Löysimme myös aivan ihanan jäätelökahvilan vanhasta, kauniista talosta.

Retkipäivä venyi vielä pituutta, kun jäimme lopuksi uimaan Mustikkamaan uimarannalle, josta ei kauniina kesäiltana olisi millään maltettu lähteä kotimatkalle. Aivan ihana paikka!

Pojilla kuvissa Molo Kids tämän kesän paidat, Reiman viime kesän malliston sortsit ja sandaalit.

Kesä on mennyt vauhdilla, on jo heinäkuun loppupuoli! Meillä on viime aikoina juhlittu 5-vuotiasta pikkuveikkaa sekä kaverien että suvun kesken, rakennettu uutta kiveystä ja kävimme myös vesipuistossa nauttimassa harvinaisesta aurinkoisesta päivästä. Niistäkin kuvia tulossa :) Koulutarvikkeet ovat tulleet jo kauppoihin - nyt jo!?! Vielä on kyllä kesä... Tähän ajankuluun havahtuneena tilasin isoveikalle tänään alesta sisäpelikengät ja liikuntavaatteita kouluun. Oletteko te tehneet alelöytöjä tai kouluvaatehankintoja?
 

Leppoisaa kesänjatkoa,

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

2 kommenttia:

 1. Lomasta ja kesästä on nautittu täysillä. Todella tuntuu että nytkö se koulun alku taas häämöttää. Alesta olen ostanut vain kesävaatteita itselleni ja pojalle. Ne on tulleet heti käyttöön vaikka oikeastaan mitään ei tarvittu. Kouluun ei mitään hankintoja tarvii tehdä. Vaatteet mahtuu ja reppu toimii (sehän piti uusia jo joululomalla).

  Kotikaupungin kohteet Lintsi ja Korkeasaari on yhä käymättä, mutta muualla kotimaassa on monenmoista ehditty.
  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin se heinäkuu aina tuntuu katoavan?!? Elokuu on jo ihan ovella ja koulun alku nurkan takana. Kai se aika vaan kuluu lomalla niin paljon nopeammin kuin arkena.

   Teillä on siis varusteet valmiina tulevaan syksyyn. Meilläkin taitaa olla, ainakin suurimmaksi osaksi. Reppu on kunnossa ja saa kelvata edelleen. Suurin osa keväällä käytössä olleista vaatteista mahtuu syksylläkin. Ehkä jotkut farkut voisi hommata noiden liikuntavarusteiden lisäksi, jos niitä nyt edelleenkään kelpuutetaan kouluhousuiksi...Ja uusia kivoja kyniä täytyy tietysti käydä ostamassa.

   Me taidetaan jättää tänä kesänä Litsireissu väliin, kun pojat kävivät toisessa huvipuistossa jo isovanhempien kanssa.

   Laivareissua mietin vielä, mutta taidetaan toteuttaa se kuitenkin vain aikuisten kesken. Tässä vaiheessa kesää, kun on ollut lomalla poikien kanssa kesäkuun alusta saakka, alkaa kaivata myös pientä aikuisten lomaa. Poikien kanssa on tehty ja tehdään päiväreissuja ja käydään kokeilemassa ilmeisesti vielä ainakin kiipeilypuistoa. Olen merkannut kalenteriin myös äiti-poika päivän kummallekin pojalle, jolloin saavat ehdottaa haluaamaansa tekemistä ja saavat jakamattoman huomion.

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)