maanantai 11. heinäkuuta 2016

Täydellinen lomapäivä


Millainen on täydellinen lomapäivä lapsiperheessä? Voisi äkkiseltään kuvitella, että täydellisenä lomapäivänä riekuttaisiin aamusta iltaan jossain puuhalandiassa. Väärin.

Ainakin meillä keskenään nahistelevat pojat laskeutuivat käsinkosketeltavaan rauhaan ja kiittelivät illalla äitiä oikein ääneen, kun päivän aikana kävimme yhdessä pyörillä leipomossa, ulkoilimme omalla pihalla, rakensimme porukalla legoja olohuoneen lattialla (tämä oli kuulemma erityisen merkittävää, harvinaista - myönnän), joimme pullakahvit, saunoimme hetken mielijohteesta ja paistoimme iltapalaksi pannaria. Iltasatua lukiessa kainalooni käpertyi kaksi harvinaisen tyytyväistä poikasta ja sain tavallista pidemmät halaukset.

Lomalla on toki kiva tehdä retkiäkin, hankkia kokemuksia ja nähdä uusia paikkoja, mutta parasta on kuitenkin se kiireetön yhdessäolo. Aidon läsnälon voimaa ei kai voi vähätellä.

Vai mitä mieltä te olette? Millainen on teidän perheen täydellinen lomapäivä?

Aurinkoisia kesä- ja lomapäiviä toivotellen,

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista!-bloggari

4 kommenttia:

 1. Juuri tuollaiset stressittömät päivät tutussa ympäristössä yhdessä puuhaillen ovatkin ihan parhaita. Meillä lomapäiviin kuuluu aina kiireettömät aamut, niistä nautin eniten, koska arkena on aamulla aina niin tiukat aikataulut ja KIIRE... Harmi, että lomapäivät vain käyvät nyt uhkaavasti vähiin ja ensi viikolla koittaa taas se pirullinen arki. Aaaarrggghhh!

  Mutta ihania kesäpäiviä sinne! Eihän se kesä silti lopu, vaikka loma loppuuki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireettömät aamut ovat munkin mielestä yksi tärkeimmistä jutuista lomassa. Ihan mahtavaa köllötellä rauhassa heräämisen jälkeen ja antaa ajatuksen virrata. Ja myöhäinen aamupala pitkän kaavan mukaan...täydellistä.

   Tsemppiä arjen alkuun teille! Onneksi kesä tosiaan jatkuu edelleen ja illat ovat valoisia vielä pitkään.

   Poista
 2. Pitkään pohdittuani vastaan että pelkkää olemista kotiympyröissä tarvitaan, mutta täydellinen lomapäivä sisältää jotain äksöniä. Huvipuisto, metsäretki eväillä, rantapäivä, vesipuisto, kaupunkipäivä museovoerailulla...tms. Meillä näin.
  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet edelleen mukana kommentoimassa, vaikka en keväällä paljoa kerinnyt kirjoittelemaan :)

   Täydellinen lomapäivä taitaa lapsiperheessä tosiaan olla sekoitus rentoa oleilua ja toimintaa. Niikuin teilläkin.

   Hmm...taidan joutua itsekin vetämään vähän sanojani takaisin ja toteamaan, että molempia tarvitaan hyvään lomapäivään: niin rentoa kotoilua kuin tiivistä toimintaakin. Ja riippuu tilanteesta ja poikien mielentilasta, kumpi vaihtoehto toimii kulloinkin paremmin.

   Viime päivinä on toiminut hyvin sellainen coctail, että aamupäivä on vapaata leikkiä kotona ja iltapäivällä mennään rannalle (jossa pompitaan laiturilta veteen niin kauan kuin jaksetaan). Jos ollaan koko päivä menossa, vaikkapa vesipuistossa, on sen jälkeen selkeästi tarvetta viettää rauhallisempi kotipäivä ja antaa aikaa legoleikeille.

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)