tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kukat tuovat vapun


Kyllä, meillä on jo istutettu kesäkukkia, vaikka kesää lupavaa lämpö kuulemma vaihtuukin vappuna viileisiin sateisiin. Oli aivan pakko saada uusia kukkia maaliskuussa istutettujen, nyt jo kuihtuneiden ruukkunarsissien tilalle. Kukat tuovat vapun.

Eilen kävelimme pikkuveikan kanssa tavallisen aamupäiväulkoilun sijaan lähipuutarhalle ja kannoimme kotiin ensimmäiset kesäkukat: orvokkeja ja pelargoniaa. Pikkuveikka kantoi tennispallon kokoista kivenmurikkaa koko matkan uskollisesti edestakaisin, mutta yritti silti herrasmiehenä auttaa minua paperikassien raahaamisessa. Kukkia on vähän hankala tunkea shopper-kärryynkään.


Minun teki mieli keltaista ja oranssia - yllättävää, eikö? ;) Pikkuveikka halusi itselleen violetin orvokin. Päiväkodissa tuolloin olleelle isoveikalle valitsin oranssin. Perinteiset pelargonit pääsivät kellarin rappusille ja sisääntulokuistille. Siitä ne on sitäpaitsi helppo ottaa yöksi turvaan, jos säätiedotus lupaa yöpakkasia.


Olin itsekäs ja istutin kukat ihan yksin lasten touhutessa omiaan. Pojat pääsivät kuitenkin kastelemaan valmiit ruukut pienillä kannuillaan.

Varsinkin pikkuveikka rakastaa kastelukannulla kastelemista. Voisi juottaa kasveja vaikka kuinka monta kannullista. Onneksi pihassa riittää kasteltavaa! Viime päivinä olemme kantaneet vettä aurinkosuojien sisältä esiin kuorituille kartiovalkokuusille, katajille ja tuijille.


Äidin keltaoranssi ruukku terassilla sai huollellisen kostutuksen. Tällaiset lasten kastelukannut ovat muuten tosi helliä pienillekin taimille, kun vettä tulee hienona sateena pienireikäisestä suuttimesta.


Poikien potti kodinhoitohuoneen kuistilla kasteltiin myös tarkkaan - no vettä taisi mennä vähän ohikin, mutta kesähän tunnetusti kuivaa.

Olen hankkinut hernettä, kehäkukkaa ja matalaa auringonkukkaa kasvimaata varten. Lähipäivinä voisi kylvää siemenet lasten kanssa. Herneen kanssa täytynee tosin odottaa vielä säiden kunnollista lämpenemistä.

Täytyy muistaa kuvata vaahteroita vappuna. Ne ovat nyt suurilla nupuilla ja alkavat kukkia hetkenä minä hyvänsä. Upea vaaleanvihreä huntu. Tuntuu ihan keväälle, vaikka sääennusteen mukaan luvassa on sateita ja kylmenevää. Sateet saavat luonnon kohahtamaan kasvuun ja vihreyden levittäytymään kaikkialle.

Onko joku muu jo uskaltautunut istuttamaan kesäkukkia? Tykkäävätkö teidän lapset kuopsutella pihalla/parvekkeella?

Millaisia vappusuunnitelmia teillä on? Me odotamme serkkutyttöä perheineen yökylään ja juhlimaan yhdessä vappua. Herkutellaan perinteisillä vappuruoilla ja ollaan ihan kotosalla. Kaasupallot ja simat on ostettu ja munkit haetaan huomenna lähileipomosta. Isoveikalla on huomenna päiväkodissa naamiaiset ja hän pukeutuu Batmaniksi.



Vallatonta vapunodotusta! Muistithan osallistua arvontaan?

Vahteristonemäntä

4 kommenttia:

  1. Me mennään mökille vapuksi, kun perjantaikin on vapaa. Eli ei hulinoita tiedossa. Perinteiset syötävät kyllä on ja pallot ja serpenttiinit yms. Meilläkin tänään päiväkotiin menee Batman.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkin Batman! Meillä Hämähäkkimies vaihtui viime hetkellä Batmaniksi ;) ja hyvä niin, sillä hämispuku alkaa olla totaalisen pieni.

      Mukavaa mökkivappua ja pitkää vapaata teille! :)

      Poista
  2. Oi, mä oon onneton kukkien kanssa. Mä tapan ne kaikki. :( Ihan kaikki, sisällä ja ulkona. Rairuohonkin tapoin ennen pääsiäistä. Uskomatonta!

    Silti tykkään kukista. Täytyisiköhän taas yrittää?

    Me oltin ajateltu huomenna lähteä vapputorille lähikaupunkiin, mutta ehkä ei kuitenkaan. Mennäänkin pikkukylän omaan vapputapahtumaan, jonka jälkeen paistetaan munkit ja pyydetään isovanhemmat kylään.

    Hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile pelargonia, se on vahva kasvi. Liialla kastelulla toki saa senkin hengiltä. Useimmat kukat tykkäävät kastelun suhteen periaatteesta "paljon ja harvoin". Kesäkukkamulta, jossa on kastelukiteitä antaa anteeksi pieniä unohduksia :) Ehdottomasti kannattaa yrittää! :)

      Kivalta kuulostaa teidän vappu. Hauskaa vappua!

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)