maanantai 14. huhtikuuta 2014

Messulöytöjä shopperin täydeltä



Tässä ne nyt ovat: minun löytöni Lapsimessuilta. Kovin oli ostoskassien sisältö Metsola- ja varsinkin Villervallapainotteista, kuten huomaatte.

Jotkut ehkä muistavatkin, että lähdin etsimään lähinnä sortseja ja Crocseja, ja niitä löytyikin oikein mukavasti. Pääsi shopperiin kyllä pari muutakin messuhysteriassa mukaan tarttunutta löytöä ;)

Vasemmalta: Villervallan punaraitainen collegetakki ja Blaa!:n harmaa lintupaita pikkuveikalle, Crocsit isoveikalle, ruskea-valkoraitaiset Nosh froteesortsit (10 eur!) ja Villervallan ruskeat trikoosortsit isoveikalle, turkoosit raitasortsit pikkuveikalle (5 eur!). Villervallan ruskeat canvashousut pikkuveikalle ja canvassortsit molemmille pojille. Metsolan keltaiset pystyraitafroteehousut, minicar-paita ja mustat joustocollegehousut pikkuveikalle.


Pikkuveikka sai hupparipulaansa Villervallan punaraitaisen collegetakin ja kesäisiksi ulkohousuiksi ruskeat canvashousut. Näissä oli mun mielestä ihan mukavat messuhinnat, kun housut olivat 20 (26,95) ja takki 25 euroa (30,95). Ihanan raikas ja reipas punavalkoinen, lämpimän keltaiset taskunreunat plussana.

Canvashousut ovat entuudestaan hiukan tutut, sillä tilasin jonain heikkona hetkenä isoveikalle vihreät versiot verkkokaupasta. Tykkään Villervallan canvashousujen mallista ja materiaalista. Tämä ruskea on värinä vielä monikäyttöisempi kuin varsin kirkas vihreän sävy.


Pikkuveikan kesägarderoobiin kuuluu nyt myös turkoosit canvassortsit, joiden messuhinta oli vain 15 (norm. 24,95). Samanlaiset otin isoveikalle ruskeana. Helppo nauhoilla kiristettävä joustovyötärö, pehmeä materiaali ja kiva, hieman pidempi malli. Ja värit niin herkullisia, kuin vain Villervallalla voi olla! :)


Tätä Blaa!:n lintupaitaa katselin jo aikaisemmin verkkokaupasta ihastellen, mutta välillä jo päätin, että ei me tätä sittenkään tarvita. Messuilla tarjoushintaiset linnut tepastelivat siinä ihan silmien alla ja ihastuin uudestaan meille aika poikkeavaan väritykseen.

Isoveikkahan tämän kuosin tyrmäsi jo aiemmin jotenkin siihen tyyliin, että siinä ne tiput vaan tepastelee, eikä ole yhtään hurjia...joten paidan sai pikkuveikka. Ihana materiaali. Tämä on muuten meidän eka Blaa!-tuote.

Paidan parina samassa kuvassa kauan himoitsemani Metsolan joustocollegehousut. Niistä ei valitettavasti ollut messutarjousta (paidoista kyllä oli, pöh.), mutta ne lähtivät meille ihan kokeilumielessä. Ja sillä ajatuksella, että pikkuveikka tarvitsi lisää housuja.

Tosi laadukkaalle vaikuttaa materiaali. Kokoa pähkäilin pitkään. Meinasin ottaa koon 104, mikä on nyt paidankoko pikkuveikalla (housuista käytetään 98), mutta päädyin sitten kuitenkin 110, sillä suht pitkäresorisissa (ja varsin hintavissa) pöksyissä saa olla kasvunvaraa. Ei olla vielä soviteltu messuostoksia, joten koon istuvuus selviää myöhemmin.


No, nämä ei nyt ehkä sovi kaikkein parhaiten yhteen, mutta kunhan kokeilin. Alaosa on siis Metsolan keltainen pystyraitafroteehousu mustilla resoreilla.

Mulla on ollut jo pitkään keltainen kausi ja tykkään eniten isoveikan keltaisista kaaritaskuhousuista, joita ei (kaaritaskuhousuja ylipäätään) valitettavasti näkynyt Metsolan messuosastolla. Mutta ihan kivat ovat nämäkin keltaiset pökät.


Minicar-kuosista olen tykännyt aina ja pikkuveikalla onkin ollut ahkerassa käytössä pian pieneksi käyvä keltainen, pitkähihainen minicarpaita (koko 98). Kesää odottaa myös minicar-sortsihaalari, jonka nappasin Metsolan ysmyiltä. Tämä mustapohjainen liikenneruuhka (koko 104) pääsi siis ehdottomasti ostoskoriini!

Hiukan jäi kaihertamaan, että hyödynsinkö nyt varmasti Metsolan osaston tarjoukset tarpeeksi hyvin. Jäikö froteen osuus sittenkin hieman suppeaksi?

Kuten aina vaatehankinnoissa, messuillakin taistelivat järki ja tunne: ostanko sitä, mitä tarvitaan vai sitä, mitä tekisi mieli? Jostain kumman syystä tekisi aina mieli ostaa paitoja ja housuja taas tarvitaan. Onko teillä muilla vastaavaa?


Kovin pikkuveikka-painotteiset olivat minun messuostokseni, mutta niin oli tarkoituskin: isoveikalle tulee ostettua paljon enemmän vaatetta kuin pikkuveikalle, joka perii kuitenkin aina osan isoveikan vaatteista. Nyt oli välillä pikkuveikan vuoro saada uutta ja nimenomaan tuota housuosastoa, jota tulee jostain syystä normaalisti hankittua huomattavasti yläosia niukemmin.

Yllä olevat Nosh Organics tummanruskeat froteesortsit olivat hieno löytö penkomislaatikon pohjalta: hinta vain kympin! Isoveikalle kesäksi. Toivottavasti käyttäjä ei valita sortsien paksuudesta. Minusta nämä ovat aivan ihanat!

Crocsien messuhinnat eivät olleet niin edullisia kuin kuvittelin, mutta nämä vihreät ihanuudet lähtivät isoveikan kesätossujen virkaa toimittamaan kera Darth Wader-koristeen. Näitähän minä tulin messuilta hakemaan! Sinisiä olisi saanut parilla kympillä hajakokoja, mutta en vaan saanut sulatetuksi väriä...

Tarkkasilmäiset huomasivat ehkä ylimmän kuvan pussukkaruuhkassa pienen Fazer Musiikin kassin. Messujen musiikkiosastolta mukaani tarttui vielä rytmikapulat ja pikkuinen triangeli poikien musiikkihetkiä varten. Kovasti tykkäävät veljekset soitella ja laulella, joten täytyyhän tuollaista äidinkin mielestä mukavaa toimintaa edistää (kun muuten leikit ovat monesti varsin rajuja taistelu- ym leikkejä).

Gugguuta himoitsin, kuten jo aiemmin kerroinkin, mutta en vaan pysty maksamaan lastenvaatteista ko merkin pyytämiä hintoja (esim. hupparin hinta alkaa kutosella ja sortsien kolmosella). Materiaalit ovat huippulaadukkaita, värit huikaisevia ja leikkaukset veikeän kekseliäitä...mutta se hinta...se on auttamatta liian kova. Melkein ärsyttää.

Mitä sinun messupussukoistasi löytyi? Olitko tyytyväinen tarjouksiin?

Se on pääsiäisviikko pitkällä jo. Viikonloppuna pojat kotiutuivat mökiltä, maalattiin kasvomaaleilla ja käytiin virpomassa naapurit sekä leikittiin serkkutytön kanssa. Parin päiväkotiaamun jälkeen on tiedossa ainakin kaverisynttärit, kattotalkoot mökillä ja lampaalla herkuttelua mummolassa neljän sukupolven voimin. Runsasta suklaamunien syömistä tietenkään unohtamatta!

Pirteää pääsiäisviikkoa!

Vahteristonemäntä

6 kommenttia:

  1. Hyvän läjän teit löytöjä :)
    Mulla on niin päin, että pienimmälle tekis mieli ostaa kaikkea kivaa ja söpöä, ja sitten sillä on ihan hullut pinot vaatetta, kun tulee isoveljeltäkin... Osan kyllä myyn "välistä", kun ei ole pienimmän näköisiä kaikki. Paitoja tulee varmasti ostettua vähän enemmän kuin housuja, koska meillä housut on neutraalit, että käy kaikkien kanssa, joten se "juttu" on usein yläosissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yleensä hyvä "löytämään" ;)

      Mun olis myös kannattanu pitäytyä alunperinkin tuossa "neutraalit housut"-teemassa, mutta meillä värit on karanneet alaosiinkin ja kieltämättä yhdistely on silloin haasteellisempaa.

      Tällä viikolla isoveikka on loistanut päiväkodissa pääsiäisen väreissä: Metsolan keltaisissa kaaritaskuhousuissa ja vihreä-valkoisessa paidassa :)

      Poista
  2. Minä taas hyödynsin oikein urakalla metsolan tarjoukset, mutta jäi kaihertamaan kun en riittävästi perehtynyt villervallan vitosen laatikoita kaivamaan. Yksi lippis lähti vitosella, mutta vitosen sortsit ja t-paidatkin ois mulle kelvannu kyllä.

    Mun ostoskassiin päätyi myöskin musta pitkähihainen minicar, keltainen lyhythihainen minicar, musta-valkoinen leveäraitapaita, keltaiset ja mustat pystyraitafroteehousut sekä vihreät froteehousut. Itselleni ostin metsolan punaisen pilkkupaidan frillahihoilla. Itsellenikin siis jotain.

    Nuo noshin sortsit on kyllä hyvä ja edullinen löytö! Paljon kivaa kyllä olet ostanut ja mummokärry oli varmaan kätevä.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoja löytöjä olet sinäkin tehnyt :) En tiennytkään, että siellä oli minicaria lyhythihaisena...olisi kelvannut ehdottomasti meillekin. Minicar-sortsihaalari on onneksi jemmattu ysmyiltä, niitäkin näkyi laareissa olevan.

      Aikuisten tuotteet huomasin aivan viime hetkellä, enkä sitten enää jaksanut kaivella. Muutenkin mulla oli ongelmia kaivaa alelaareja siinä ruuhkassa. Huh.

      Kärry toimi yllättävän näppärästi messuilla: kädet oli vapaana vaatteiden tutkimiseen, eikä reppu hiostanut selkää. Vain pari kertaa jäin pyörästä nalkkiin jonkun lastenrattaiden kanssa.

      Poista
  3. Heh, tuosta kärrystä tuli mieleen mummoni 85v, äiti ehdotti hänelle tuollaista niin mummo totesi, että eikö ne oo vanhoille ihmisille.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :) Onneksi me uudet sukupolvet olemme valmiimpia ottamaan käyttöön apuvälineitä. Toivottavasti ;)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)