maanantai 15. heinäkuuta 2013

Aarteita ja aamupäiväuintia


Eilen räystäältä tipahtanut (onneksi jo tyhjä) linnunpesä oli ihmeellinen ja kiinnosti poikia kovasti. Pikkuveikkaa se jotenkin vähän kammottikin, eikä hän halunnut ottaa sitä käteensä.


Isoveikka tutkiskeli lintujen "kotia" mielellään ja mietti, millaisia munia ja poikasia siinä on ollut :) Taitavasti osaa pieni lintu pesänsä rakentaa!


Tänään aamupäivällä lähdimme uintireissulle lähirantaan. Olimme ensimmäiset paikalla ja jonkin aikaa saimme nauttia rannan herruudesta! Vaikka kivempaa oli kyllä, kun muitakin lapsia tuli paikalle polskimaan ja peuhaamaan.



Isoveikka edistyy uintiharjoittelussaan kerta kerralta ja nyt hän ui jo muutaman vedon veden pinnallakin - ja nauttii valtavasti vesipeuhusta!



Pikkuveikkakin kastelee jo vatsansa ja ui mittarimatoa! Juoksee ja roiskuttelee rantaviivassa, mutta ei edes pyri syvemmälle (luojan kiitos), ainakaan toistaiseksi. Kaloja oli pienen miehen mielestä  myös kiva ihailla.


...ja harjoitella vesipyssyllä ampumista.


Isoveikan taidonnäyte kastelee jo isin auringossa lämmenneen ihon oikein rapsakasti!



 
Saat multa ulpukan, se vesipedon ruusu on! Varusteet samat tutut Reima Sunproof.
  

Rannasta löytyi myös komea vesikotilo, joka oli sen verran niljakas, ettei sitä oikein tohtinut pitää kädessä - mutta tutkia tietysti piti!

Kävi sitten niin, että minä, joka aina huolehdin muiden aurinkosuojauksesta, poltin oman selkäni. Onneksi vain niskasta ja hartioista. Oli harvinaisen kuulas ja kirkas päivä, joten ei ihme, että aurinko oli niin raakaa. Ei kai se vaan enteile aikaista syksyä?!?

Mitä aarteita olette löytäneet tänä kesänä? Keräilläänkö teillä kiviä?








2 kommenttia:

  1. Ihan sama juttu kävi meillä helteisenä Muumimaailma-päivänä: lapset oli kyllä suojattu, mutta me vanhemmat poltettiin molemmat olkapäämme...

    Onpas kivan näköistä rantameininkiä! Ja lämpimännäköistä - tänne tuli nimittäin yhtäkkiä syksyisen viileä, hrrrrrr....

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)

    Aamusta ei itseasiassa ollut mitenkään kovin lämmintä (täälläkin sää viilentynyt), mutta onneksi rantaan paistoi aurinko ja ilma oli täysin tyyni. Mutta niin lämmin ei ollut, että äidin olisi tehnyt mieli pulahtaa! ;)

    Muumimaailma on paikka, jossa meidänkin pitää käydä. Ehkä ensi kesänä :)

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)