tiistai 29. lokakuuta 2013

Välikausi vuosi sitten


Jos tuntuu, että nyt on yhtä hämärän hyssyä ja kurassa kulkemista, on huojentavaa huomata, että niin se oli vuosi sittenkin samaan aikaan. Selailin tässä vanhoja syksy- ja talvikuvia ja muistelin, millaisissa kamppeissa veljekset tarpoivat vuosi sitten.

Vuoden takaiset lumikuvat näyttivät niin ihanilta tässä pimeydessä ja niitäkin lupaan vielä julkaista :) Yritin tutkia valokuvista, että milloin se kunnon talvi tuli viime vuonna, ja ainakin näyttäisi siltä, että marras-joulukuun vaihteessa maa oli jo valkoinen. Sitä odotellessa...

Isoveikalla oli vuosi sitten sini-harmaasävyisiä 110 cm Reimatec välikausitakkeja ja -housuja. Toinen takki on numerokuvioinen ja toinen raidallinen. Ei, en minä ollut erityinen sinisen ystävä silloinkaan: tuon raidallisen takin ostin kerran hätäpäissäni hyvästä alesta (kun siinä on ruskeaakin) ja numerotakin me saimme lahjaksi. Tykkäsin numerokuosista, kuten poikakin, mutta sinisävyinen ei vaan ole meidän juttu. Onneksi takissa oli paljon harmaatakin.

Housut olivat vyötärömallisia, mutta toimivat ihmeen hyvin. Reimatec+ -housut mahtuvat edelleen ja ovat säilyneet tosi hyvässä kunnossa useammasta käyttökaudesta. Taidan hankkia tuollaiset erikoisvahvat housut myös nykyisestä Reiman mallistosta. Tosin henkselilliset tällä kertaa, että pysyy varmasti selkäkin suojassa.

Pikkuveikka pukeutui viime syksynä järkevästi isoveikalta ja serkulta perittyihin haalareihin. Kelta-ruskea Reimatec-välikausihaalari, kokoa 80 cm, on meidän ensimmäinen Reimatec-haalari :) Vihreä-harmaa Lassien loskahaalari (alaosa kurahousukangasta) on peritty serkulta ja se oli oikein toimiva vaate viileämmillä syyssäillä.

Jalassa pikkuveikalla oli vuosi sitten kirpparilta ostetut Vikingin goret tai kumpparit. Isoveikka piti enimmäkseen Reimatec talvikenkiä myös välikaudella, joskus myös Tretornin kumppareita. Erillisiä välikausikenkiä meillä ei viime vuonna ollutkaan.

Isoveikalla oli jo vuosi sitten käytössä parit Reimatec-välikausihanskat (jotka toimivat edelleen!), pikkis sai tyytyä isoveikan vanhoihin Jonathan tähti-hanskoihin ja Reiman kurarukkasiin. Pipot olivat myös Reimaa. Isoveikan sininen ohut villapipo teknisellä vuorilla oli materiaaliltaan oikein pätevä hikoilevalle lapselle, mutta malliltaan sellainen, että valui aina silmille. Pikkuveikalla oli päässä isoveikan vanha puuvillainen, vuorillinen Reiman kypärämyssy, joka oli malliltaan oikein toimiva.

Vuosi on toisaalta lyhyt ja toisaalta pitkä aika. Lapset ovat ainakin kasvaneet ja muuttuneet valtavasti vuoden aikana. Ja ovathan nuo vaatteetkin aika erilaisia, mitä tänä päivänä käytämme - ainakin värien osalta. Mutta tuo aika olikin "aikaa ennen blogia" ;)

Miltäs teillä näytettiin vuosi sitten samaan aikaan? Olisi mukava nähdä muidenkin (mahdollisia) tyylimuutoksia! :)

Miten talviaikaan siirtyminen on sujunut? Meillä eletään vielä kesäajassa...illasta nukuttaa aiemmin ja aamulla on ehkä hitusen helpompi nousta ylös. Viikko siinä yleensä menee, että keho saa kellon kiinni.

Pirteyttä pimeyteen ja leppoisia lokakuun viimeisiä päiviä!

Vahteristonemäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)