sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Voi etana, nyt tuli talvi!


"Voi etana, nyt tuli talvi!", kiljaisi isoveikka riemuissaan, kun perjantaiaamuna pistimme nenät ulos ovesta. Taivaalta putoili räntää, joka muuttui vähitellen lumeksi.

Toimintaterapiareissulla piti tietysti jo tehdä lumipalloja tien varsilta, mutta kun päästiin takaisin kotipihaan, alkoi talven ensimmäinen lumirakentamisoperaatio. Lapset nauttivat ihan älyttömästi tästä uudesta elementistä! :)

Ja kyllä tuo valoa tuova ja pukemista yksinkertaistava aine tuntuu tässä kohtaa vuotta ihan mukavalta aikuisestakin :) Vai mitäs tykkäätte?

 
Pojilla Reiman välikausivarusteet fleeceväliasun kera. Ei meillä tässä kohtaa (kun lämpötila nollan tuntumassa) vielä toppahaalareissa kuljeta...(viikonloppuna otettiin kyllä nekin kapistukset esille, että oli mummon ja vaarin helpompi pukea poikaset ulos. Äiti ja isi tekivät nimittäin  pienen viikonloppureissun, josta tarkemmin myöhemmin)
 


Hmm...äiti ei ollut ihan vielä valmistautunut lumen tuloon ;) Pelargonit näyttivät hieman viluisilta...


Kuinka ison pallon jaksaa pyörittää? Isoveikka jaksaa jo tooosi ison...


...ja pikkuveikkakin jo aika mahtavan :)


Yhteistyöllä se sujuu. Talven ensimmäiset lumiukot nousevat pihaan.


 
On se joka vuosi yhtä ihmeellistä, kun vesi muuttaa olomuotoa! Ei jäänyt tämä lumi valitettavasti vielä maahan ja ensi viikolla on kuulemma luvassa jopa kymmenen asteen lämpötiloja?!?

Milläs mielin teillä on ensilumi otettu vastaan?

Rauhallista sunnuntai-iltaa toivotellen,

Vahteristonemäntä

3 kommenttia:

  1. Onpa siellä tullut jo ihan mukavasti lunta :) Täälläkin vk-haalarit villakerrastolla vielä käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, perjantaina saatiin ihan kiva lumipeite, mutta se tosiaan suli viikonlopun aikana lähes kokonaan pois. Tulevalle viikolle on luvattu lämmintä säätä, joten ei kai tästä vielä talvea taida tulla.

      Kuorivaatteella pärjää pitkään, kun alle laittaa oikeanlaista vaatetta sopivan määrän :) Villa on paras materiaali, jos se vaan sopii lapsen iholle.

      Poista
  2. No ei oo lunta näkyny...
    -T-

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)