maanantai 28. huhtikuuta 2014

Operaatio "pelastakaa korvalehdet"


(http://www.skidi.fi/)

Kesäiset kelit ovat tuoneet lippikset poikien päähän, ainakin meillä. Lippahatussa ja lierihatussa on kuitenkin iso ero: jälkimmäinen suojaa myös korvat ja jopa niskan. Arvatkaa, kumpaa pojat suosivat? Lippistä tietenkin. Ja osittain varmasti siksi, että niissä on suosittuja kuva-aiheita toisin kuin lierihatuissa. Miksi näin?

Villervallan lierihatut meillä pyörivät hattukoreissa viime kesänä. Pikkuveikka, silloin vielä tahdoton taapero, piti päässään äidin valitsemia päähineitä suht kuuliaisesti. Isoveikka taisi käyttää upean vihreää lierikkoaan muutaman kerran korvalehtien rasvaamiseen totaalisesti tuskastuttuaan. Muistatte ehkä, että isoveikka inhoaa rasvausta yli kaiken ja punertavan ihonvärinsä ansiosta palaa tosi herkästi.


(http://www.skidi.fi/)

Tänä vuonna yritin olla ajoissa ja kartoittaa lierihattuvaihtoehtoja hyvissä ajoin, mutta taisin myöhästyä kuitenkin. Hahmolippikset keikkuvat jo poikien päälaella! Isoveikalla pojan suupielet korviin saava Lego Chima ja pikkuveikalla Cars. Itsehän nämä olen ostanut, joten mitä tässä oikein narisen?!

Itse tykkään kovasti noista yllä olevista Villervallan lierihatuista. Niitähän löytyy monta materiaalia ja väriä, kuvissa itselle tällä hetkellä mieluisimmat.Tumma denim (ylin kuva) menisi monenlaisen asun kanssa ja tuo beigepohjainen tähtihattu miellyttää myös silmääni.

Viime kesänä pikkuveikalla oli sininen ja isoveikalla vihreä Villervallan lieri, joiden päälaella oli valkoinen tähti. Oikein nätit, toimivat ja pesua pestävät päähineet, jotka mahtuisivat tänä kesänäkin. Mutta niissä on isoveikan mielestä iso puute: kuva puuttuu (tähteä ei luokitella kuvaksi)!



(http://www.tenavalinna.fi/)

Näissä kuvissa näkyy joitakin vaihtoehtoja, joita kaavailin täksi keseäksi poikien korvia suojaamaan. Maxomorralta on tullut uusia, hauskoja kuosihattuja, joissa ei isommissa kokoluokissa ole noita kuvissa näkyviä nauhoja (onneksi). Tuo lepakkohattu voisi upota isoveikalle, luulen. Kuvia kun olla pitää (huokaus).

Alla oleva rakettikuosi sopisi pikkuveikan tyyliin. Myynnissä on myös mm. palloiluaiheinen kuosi sekä monta muuta ihanuutta. Mutta kuosihattuja on kyllä vaikea yhdistää muuhun vaatetukseen...





(http://www.lindex.com/fi/)

Yllä Lindexin herrainhattu, vastaava löytyy myös Kappahlilta. Kävin katsomassa näitä livenä ja jätin vielä kauppaan, mutta jotain tällaista tarvitaan kesän siistimpiin menoihin. Isoveikalla on ennestään musta pellavasekoitehattu, jota pitää mielellään juhlavammissa tilaisuuksissa. Pikkuveikka on kysellyt jo useamman kerran, että missä on hänen juhlahattunsa.


(http://www.reimashop.fi/)

Markkinoilla on myös pitkällä takaläpällä varustettuja, todella hyvin suojaavia uv-lippiksiä, kuten tuo Reiman Alytos-hattu yllä olevassa kuvassa. Näitä meiltä löytyy ennestäänkin (vain turkoosina) ja ovat oikein toimivia ranta- ja pihakäytössä.

Mutta eipä näissäkään ole sitä toivottua kuva-aihetta ja nyt siis kaipaisin sellaista kaupunkikelpoista lierihattua, jonka saan pysymään myös 5-vuotiaan isoveikan päässä.

Millainen on yleispätevä kesän suosikkihattu? Suojaako se myös korvat? Onko "kuvallisia" lierihattuja myynnissä jossakin? Otan mielelläni vastaan hyviä vinkkejä hatuista, jotka sujahtavat viisivuotiaan pojan päähän suuremmitta taisteluitta! ;)

Veikeää vappuviikonalkua!

Vahteristonemäntä

4 kommenttia:

  1. Hattu, sepä se! Aina, kun kurkkaan ikkunasta, mitä lapsi puuhailee, huomaan, ettei hattu ole päässä ja se on kuulemma juuri lennähtänyt pois... Villervallan canvaslippis taisi olla viime kesän suosikkihattu. Katselin, että se menee vielä piha/mökkilippiksenä tänäkin kesänä, vaikka onkin jo vähän kauhtuneen oloinen. Mekkojen ja siistimpien vaatteiden kanssa menee viime kesäiset Pompin pitsihatut. Tällä hetkellä neidillä on ulkona päässään pinkki Metsolan samettilätsä. Se on kyllä ihan mahtava kevään ja loppukesän vähän viileämpien kelien lätsä ja peittää myös korvat. Oikeastaan tänä kesänä ollaan pitkästä aikaa aika onnellisessa tilanteessa. Viimevuotiset hatut menee vielä, eikä tarvitse pähkäillä uusien kanssa. Meillä neiti ei ole onneksi koskaan vaatinut, että pitää olla kuvia hatussa. Pinkki väri oli kyllä jossain vaiheessa ihan ehdoton :D

    Maxomorran hatut ovat kyllä tervetullut uutuus hattumarkkinoille. Vaikuttavat keveiltä hatuilta, jotka eivät juuri päätä heltelläkään hiosta. Villervallat ovat vissiin vähän paksumpaa canvaasia? Livenä en ole noita tän vuoden uutuuksia päässyt vielä hiplaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, teilläpä on hattutilanne hyvin hallussa :)

      En tiedä, olisiko meilläkään osattu vaatia kuvallisia hattuja, jos en epähuomiossa olisi niitä aikanaan hankkinut. Mutta kai tämä menee niin, että jos lapsi tykkää muutenkin hahmovaatteista, on lakissakin sitten oltava joku supersankari...

      Toisaalta isoveikka ei haluaisi luopua mistään pieneksi käyneistä ja pinttyneistä lippiksistään; ne ovat melkein persoonia. Yhden hävitin äskettäin jopa salaa, kun se oli niin kamalassa kunnossa.

      Oi, Metsolan lätsät! Harmittelen edelleen, etten tehnyt enempää töitä löytääkseni isoveikalle sellaisen viime kesänä. Pikkuveikalle kerkisin saada suosikkini keltaisen ja toivon sen mahtuvan vielä tämän kesän. Ihan lämpimien säiden päähinehän se ei tosiaan ole, kun on niin vahvaa materiaalia.

      Minustakin tuo Maxomorrat vaikuttavat kuvien perusteella keveämmiltä kuin napakampaa materiaalia olevat Villervallat, josta siitäkin on kyllä useampaa paksuutta: twilli on tukevampaa kuin peruskangas jne. Denimiä en ole livenä tutkiskellut.

      Meillä on hikoiltu reippaasti myös siinä Villervallan peruslierihatussa, joita hankin viime kesäksi. Mutta ei sellaista päähinettä taida ollakaan, jossa nämä hikipäät pysyisivät kuivina ;) Reiman uv-lippis on ohuinta materiaalia, mitä olen kesähatuissa tavannut ja niitä meillä pidetään helteillä. Myös Maximo-hatut ovat olleet keveitä (Jesper Juniorista).

      Poista
  2. Kuvallisia lierihattuja on ainakin ennen ollut prisman ciraf-mallistossa. Meillä niitä oli parikin erilaista pienempänä. Mutta nyt ei enää mahdu ciraf-hatut pojan 54,5-senttiseen päähän. Muuten kyllä cirafin vaatteet mahtuvat ja kokoja löytyy. Hatuissa pitäisi jo mennä prismassa nuorisomalleihin, hassua.

    H&M?

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyykin tsekata tuo seuraavalla kaupunkireissulla :)

      Meillä ollaan isopäisiä, joten sama tilanne on edessä täälläkin, varmaan jo aiemmin... Aika monissa lasten mallistoissa hatunkoko loppuu tosiaan 54. Isoveikan hatunkoko on nyt 54 ja ikää on 5 v. Kuusivuotiaana kai sitten kuulutaan jo nuorisoon? ;D

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)