sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Me&i syysuutuudet sovituksessa


Viikonlopputervehdys! Miesväki mökkeilee ja emäntä täällä huilaa rankan viikon jälkeen ja parantelee kipeitä niskojaan. Kylmägeelit, vehnätyynyt ja särkylääkkeet on otettu käyttöön ja nyt tuntuu jo vähän paremmalta. Nukuin 10 tunnin työunet viimeyönä; hieman on univelkaa kertynyt!

Mies oli työreissussa koko arkiviikon. Pojat pääsivät onneksi pariksi päiväksi mummolaan, ettei minun tarvinut sentään ihan viitenä päivä kuskata porukkaa bussilla edestakaisin. Poikien tankatessa huomiota mummon ja vaarin hoivissa tein sitten urakalla pitkää päivää, että sain paikattua kertyneitä miinuksia ja illat lepäämisineen jäivät kovin lyhyiksi. Luulin, ettei kaksi tuntia pidempi työpäivä ole sen rankempi, mutta kyllä se on! Torstaina huomasin taas olevani aivan kuitti. Täytyy suunnitella tuleva viikko toisin, että ehdin myös lepäämään. Ja nyt mies on taas mukana pyörittämässä arkea, joten eiköhän tämä tästä.

Kuvattiin tässä taannoin me&i:n syysmallistosta hankkimiani paitoja ja pikkuveikan housuja. Tässä muutamia sovituskuvia, olkaapa hyvät! Isoveikan jalassa olevat housut ovat Villervallan.





Pikkuveikalle otin koon 110/116, vaikka tiesin sen olevan vielä varsin reilu noin 104 cm lapselle. Harteikas, pitkäselkäinen kaveri on kuitenkin niin kokojen välissä tällä hetkellä, ettei enää kannata ottaa pituuden mukaista kokoa sen jäädessä pian pieneksi.

Housujen ("best sweatpants") vyötäröä kurottiin hieman näppärällä nappi-kumpparisysteemillä ja roikkuvaa haaraa saatiin nostettua (vertaa kuva yllä ja alla). Reilu lahkeenpituus ei haittaa napakan ja hiukan keskivertoa pidemmän nilkkaresorin vuoksi. Punaiset, takataskulliset collegehousut ovat normaalia kapeammat, oikein kiva malli. Istuu hoikemmallekin lapselle.

Paidan ("tarffic jam") hihoja käännettiin nurjalle jatkuvan hihakäänteen verran. Tätä ominaisuutta toivoisin muihinkin lastenvaatteisiin. Kuosi autoineen ja liikennemerkkeineen on herkullinen, värit ihan nappiin meille!


Isoveikan - joka esiintyi tänään Darth Waderina - itse valitsema paita on nimeltään "dinos" ja koko on valittu pojan pituuden mukaan (122/128), sillä en mene takuuseen, että kuosivaatteet miellyttävät nuorta miestä enää vuoden päästä syksyllä koulun alkaessa. Paita on juuri sopiva, hivenen on kasvunvaraakin.

Poika silitteli ihastuneena pehmoista uutta paitaansa: tämä materiaali (95 % puuvillaa, 5 % elastaania) on kyllä aivan ihanan sileää herkkäihoiselle ja aistiherkälle lapselle. Elastaani tekee ihmeitä, kuten tiedetään. Sopii meille!


Miltäs koot ja värit näyttää "luonnossa"?


Pikkuveikka laittoi bileet pystyyn! ;)
 



Ihana me&i! Oli kyllä vaikea päättää, mitä tilaisi. Varsinkin pikkuveikalle olisi löytynyt monta suosikkia. Nythän mallistoon on tullut jo lisäyksiäkin, mm. upean keltaiset velourhousut ja herttainen tassupaita. Olen kyllä hienosti hillinnyt itseni tekemästä lisätilausta ;)

Täällä alkaa olla jo jonkinasteista matkakuumetta ilmassa...! Syyskuu on mennyt niin vauhdilla, että loppuviikosta koittaa jo se hetki, jolloin tämä perhe suuntaa elämänsä ensimmäiselle, yhteiselle etelänmatkalle Turkin Alanyaan (Konaklin kylään). Omasta viimeisimmästä etelänreissusta on muuten siitäkin jo 7 vuotta aikaa. Tuntuu aivan epätodelliselle. Ja onhan tässä aina sekin jännitysmomentti, että pysytäänhän kaikki varmasti terveinä. Kaikki sormet ja varpaat ristissä!

Mutta hei, mitä me tarvitaan mukaan matkalle? Mitkä jutut on teidän reissuilla olleet ehdottomia ja mitkä taas turhia? Millainen matka-apteekki olisi hyvä varata? Kuinka ihmeessä saadaan lentomatka kulumaan noiden poikasten kanssa...? Entä jaksaako pojat vetää omia, pieniä matkalaukkujaan?

Aurinkovoidetta ja "after sunia" löytyy, uv-vaatteita tietysti (tilasin aikuisillekin, jännityksellä odotan pakettia!), uimatossut, vatsalääkettä, maitohappobakteereita syödään muutenkin jatkuvasti...Taidan muuten pakata mukaan oman tyynyni; niskajumi ei saa pilata lomaa!

Lupsakkaa sunnuntaipäivänjatkoa ja virkeää alkavaa viikkoa toivotellen,

Vahteristonemäntä

12 kommenttia:

  1. Ihanat uudet vaatteet! Me vaan ei oikein koskaan päästy sinuiksi Miandin kanssa ja tuskin enää päästäänkään. Mulla on nyt vähän ollut ilmassa kuosiähkyä ja tyttö selvästi kyllä tykkää vielä kuosipaidoista, muttei mielellään pue niitä kouluun. Yksiväriset yläosat ja kuosiset alaosat ovat kyllä vielä kelvanneet sinnekin :D Me tykätään kans tuosta puuvilla-elastaani -suhteesta. Vaatteet pysyvät pidempään paremmassa kunnossakin, kun on vähän elastaania joukossa.

    Matkalle mukaan -vinkkejä en valitettavasti osaa antaa. Me, kun ei olla koskaan käyty missään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muistelinkin, että teillä on kasvettu jo me&i:n ohi, jos niin voi sanoa. Ja onhan se totta, että koululaisilla kuosit on viime aikoina siirtyneet yläosista alaosiin :)

      Elastaani tekee kyllä hyvää vaatteille. Saisi mun puolesta olla aina hieman puuvillan joukossa.

      Poista
  2. Jos teillä on joku laite, millä voi katsella elokuvia, niin mukaan lentomatkaa viihdyttämään. Siis lapsille. Ja käsikonsolipelit on kans hyvät. Koneessa kun on niin ahdasta, että parempi ois viihtyä paikallaan.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyy, miehen ipad. Sillä pelastetaan ainakin osa penkkiin sidotusta ajasta ;) En oikein uskalla edes ajatella, että mitä jos kuopus saa kunnon raivarin siellä koneessa. Eihän siellä pääse edes mihinkään sivummalle "jäähdyttelemään"! Toisaalta kaikki on niin uutta ja ihmeellistä, että jospa ainakin menolento menisi ihan ihmetellessä? :)

      Poista
  3. Ei olla lentsikalla menty lasten kanssa, mutta pitkillä auto- ja junamatkoilla tabletit on olleet ihan huiput - voi pelata, katsoa ohjelmia tai kuunnella satukirjastoa. Oikein loistavaa reissua teille jos ei olla enää "puheissa" ennen kun lähdette!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, on tätä odotettukin!

      Kaikenlaista viihdettä on varmasti syytä olla mukana aina, kun lapsi joutuu istumaan pitkään paikallaan. Oli se sitten junassa tai lentokoneessa. Junassa ja bussissa on kuitenkin väljää lentokoneeseen verrattuna ja paremmin mahdollisuuksia liikkuakin välillä. Mutta ehkä minä stressaan turhaan: kyllä kaikki hyvin menee! (?)

      Poista
  4. Iiihania väripilkkuja syksyyn, tykkään kovin!! <3 Täällä podetaan myös niskajumia ja huomenna varaan ajan verikuppaukseen - helpottaa kuulemma todella tehokkaasti. Osteopaatilla olen käynyt, mutten viitsi usein käydä naksauttelemassa paikkoja ettei nivelet löysty..
    Ai että, teidän reissu on lähellä - mahtavaa ja niin ansaittua. En keksi kyllä mitään vinkkejä, osaat varmasti varautua kaikkeen. Piirrustusvälineet ja omat lelut ovat olleet tärkeitä. :)
    Ihanaa viikkoa ja matkakuumeilua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)

      Ai sullakin on niskavaivoja, voi harmi :( Mulla tämä niskaongelma alkoi jo opiskeluaikana, eikä ikä ja tietokoneella kököttäminen sitä ainakaan paranna.

      Kuppaus kuulostaa aika hurjalta. Mielenkiinnolla odotan kuulevani kokemuksiasi. Perinteistä kansanlääkintäähän se on. Itse olen käynyt joskus fysioterapiassa ja sittemmin hierojalla.

      Piirrustusvälineet täytyy ehdottomasti muistaa pakata mukaan matkalle, kiitos vinkistä! :)

      Poista
  5. Tosi ihanan malliset nuo punaiset pöksyt! :)

    Oikein mukavaa lomareissua teille, olette sen kyllä ansainneet! Tabletti on ollut meidän perheessä paras viihdyke lennoille... Perillä pärjäätte varmasti pitkälle noilla luettelemillasi jutuilla! Matka-apteekista meillä on löytynyt lähinnä kuumelääkettä, mutta onneksi sitä ei ole tarvittu. :) Oma tyyny on varmasti hyvä idea, yleensä hotelleissa ei ole kovin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, uusi kapoinen housumalli on oikein tervetullut :)

      Rankan kesän/syksyn jälkeen tää irtiotto tekee kyllä varmasti hyvää koko perheelle. On tää kyllä uskomatonta, että reissuun lähtö todellakin lähestyy!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Niin on - varsinkin omistajansa mielestä ;)

      Kiitos! :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)