sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Uudet haalarit lumella



Kuten kuvasta näkyy, niin alkoi sitten "molottaa" tätäkin emäntää ennen pitkää. Olen pukenut isoveikan Reimaan heti 62 senttisestä ekasta talvihaalarista saakka. Viime talvena kokeiltiin Reiman ohella Ticketiä, enkä ollut lopulta erityisen ihastunut. Reima vei edelleen voiton.  Nyt teki mieli testata Molo Kidsiä, jota niin monet ylistävät. Onhan se itsekin nähtävä, mikä tästä haalarista tekee haalarien kuninkaan?!?

Isoveikan Bootzsin mahtavasta alesta (kiitos vielä vinkistä, Laura!) hankittu Molo Kids Polaris camo-kuosilla on jopa kokoa 140 cm. Kun ei sitä 134 cm ole saatavana ja 128 senttinen olisi taatusti pieni ennen kevättä. Reiluhan tuo on, mutta ei aivan valtava kuitenkaan. Vai mitä sanotte?










Pikkuveikalla Reimatec Zapp haalari (AW2013) ja Lumula-pipo (AW2014). Haalarin koko vaikuttaa näin käytössä juuri sopivalle. Jos se olisi kokoa suurempi, lahkeet saattaisivat mennä kengän alle. Mutta nähtäväksi tosiaan jää, päästäänkö tällä keväthangille saakka, vai siirrymmekö helmikuulla seuraavaan haalariin.

Kuosista tykkään kyllä ihan yhtä paljon kuin vuosi sitten ja väri sopii hyvin meidän pienimmäiselle. Upea!

Lumula pipo on villaa ja vuori hikipäälle sopivaa fleeceä. Malli on tosi hyvin suojaava ja päässä pysyvä. Tätä samaa kaavailen isoveikalla mustana. Pipon koko (54) on numeroa suurempi kuin pikkuveikan pää (noin 52,5 cm). Vähän silmään sattuu, ettei haalarin ja pipon turkoosi ole ihan samaa sävyä, mutta koitan kestää... ja riippuuhan tuo seikka toki valostakin.



Zapp haalarin suora lahje yhteen nepparoidulla lumilukolla ja jalkalenkillä ei pysynyt paikallaan, kun pojat konttailivat lumessa pitkin pihaa. En sitten tiedä, johtuiko turhan löysästä jalkalenkistä, jota kiristin nappisäädöllä tämän ulkoilun jälkeen. Seuraavana päivänä lenkit olivat paikoillaan vielä sisälle tullessakin, mutta leikitkin saattoivat toki olla toisenlaiset. Tiedä häntä. Seuraan tilannetta.

Isoveikalla oli suoralahkeinen, lumilukollinen Reimatec haalari vastaavassa iässä ja se toimi hyvin. Tuolloin lumilukkoa ei ollut vielä nepparoitu kiinni lahkeeseen ja jalkalenkit olivat jäykemmät. Olen silti enemmän suppulahkeen kannalla; se on kuitenkin varmin ja helpoin virittää paikalleen.




Saatiin me muuten aikaseksi kirkuva kriisikin uutta Molon haalaria pukiessa, kun hihat jäivät roikkumaan kämmenien päälle. Onneksi hanskojen kanssa hihat pysyivät poissa tieltä. Tämän haalarin hihansuita ei siis voi säätää. Hihan- ja lahkeensuut ovat myös löysemmät kuin Reimalla. Molossa ei ole myöskään vetoketjullista taskua esim. nenäliinaa varten (rinnan korkeudella on kaksi avotaskua). Vyötärösäätöä jäin hiukkasen kaipaamaan; sillä saa kuitenkin kurottua reilua kokoa hieman kasaan.

Heijastimet ovat kyllä juuri niin pätevät kuin väitetään: heijastinnauha kulkee suurinpiirtein pitkin saumoja ja lisäksi on suuria tähtikuvioita sekä hihoissa että lahkeissa. Kangas on jotakin  Ticketin ja Reiman väliltä: ei yhtä kovaa kuin Ticket, muttei aivan Reiman pehmoistakaan. Kangas on melko liukasta, joten lumi irtoaa  siitä helposti (ja toivottavasti myös rapa).

Moderni maastokuosi levitti tyytyväisen hymyn kuusivuotiaan nuorenmiehen kasvoille - ilmeisen päiväkotiuskottava kuosi ja väri siis. On se kyllä äidinkin mielestä aika tyylikäs. Eikä kuitenkaan ihan musta. Parempi kuin kuvissa. Tykkään :)

Seeprakuosiahan mun olisi tehnyt mieli, mutta aloin sitten miettiä, että se seeprahan on itseassa joku melkein lehmänkaltainen, ponimainen kasvissyöjä, että onko se sittenkään ninjasoturin asu. Varsinkaan vuoden päästä koulun alkaessa, jolloin tämä kymmenvuotiaan kokoinen (!) haalari toivottavasti vielä mahtuu ekaluokkalaisen päälle.

Istun tässä sohvalla ja huokailen väsyneenä, mutta onnellisena. Tänään on vietetty 6-vuotissynttäreitä antaumuksella. Hienosti onnistuneet kekkerit, jotka huipentuivat serkusten diskoon, jossa vaari pyöritti peilipalloa. Palaan synttäritunnelmiin myöhemmin, kunhan tästä hieman palaudun ja saan kuvat purettua koneelle.

Suloista sunnuntai-iltaa ja valoisaa viikonalkua, nautitaan lumesta!

Vahteristonemäntä

10 kommenttia:

  1. Tykkään tuosta Molo kidsin camokuosista. Olisin halunnut meidän juniorille siitä toppahousut, mutten niitä mistään verkkokaupasta löytänyt, takkeja kyllä. Varmaan ne lahkeensuut ja hihansuut tuntuvat senkin vuoksi löysiltä, että kun haalarin koko on normaalia vaatetusta suurempi koko. Onko teillä isoveikalla Molo kidsin sisävaatteissakin käytössä jo koko 140? Meidän juniori ei enää ekaluokkalaisena ole tänä talvena haalaria kaipaillut, eikä sitä kyllä ole hankittunakaan. Molo kidsin haalarit on meillä aiemmin hyväksi kuitenkin havaittu, eikä meillä juuri muita haalareita käytössä ole ollutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molo Kidsin sisävaatteissa koko 128 on juuri passeli. Mutta kun minulle on iskostettu päähän, että noissa Molon haalareissa pitää ottaa kokoa suurempi kuin muuten on käytössä. Eikä sitä kokoa suurempaa taida olla myynnissä juuri missään, joten 140 kuulosti järkevimmältä. Reiluhan tuo on, mutta olkoon. Oletan, että sille olisi käyttöä omalla pihalla vielä vuoden päästäkin, jollei kouluun kehtaa haalarissa lähteä.

      Toivottavasti tämä komea ja likaystävällinen kuosi kestää käyttöä, ainakin vaikuttaa laadukkaalle tuo materiaali.

      Poista
  2. Teillä on paljon lunta! Meillä maa mustana oikeastaan :/ hieno käytössä tuo maastokuosi. Se on sitä samaa liukasta matskua kuin Minin seepra haalari :) yksi väriset on erilaista. Meillä ne hihat pysyy hyvin, mutta onkin kyllä aina hanskat siellä alla :) ja isompi on ollu aina mittasuhteissa tähän asti kuin luotu Molon pukuihin :) nyt joutu ostaa vähän reilun kun oli sen verta nafti se pituutta vastaava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täällä satoi tuossa perjantaina ainakin sen 5 cm lunta. On sitä odotettukin! Heti on valoisampaa ja ulkoilu ihan toisenlaista. Ja ulos pukeminenkin. Kumpa tämä lumi pysyisi!

      En tiennytkään, että Molon haalareissa kuviollisissa ja yksivärisissä on eri kangaslaatu. Hyvä tietää.

      Tää on nyt opettelua tämän meille uuden haalarimerkin kanssa: tutkaillaan ja ihmetellään. Jollain lailla Molo Polariksen malli on samantyyppinen kuin Ticketin Baggie rugged, joka isoveikalla oli viime talvena.

      Toivotaan, että teillekin saadaan pian lumilinnan rakennuskelit!

      Poista
  3. Yllättävää ettei ole tuon isomman näköinen! Mahtuu sitten ainakin ensi vuonnakin. Kuosi on varmasti katu-uskottava koululaisellekin - ite vaan en sulata yhtään mitään camoja, miltään merkiltä :D

    Koitahan toipua juhlahumusta, se on taas uusi viikko edessä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tässä itekin ihmettelen, että voiko olla noinkin ok...ja epäilin jo, että enkö vaan näe/suostu näkemään, että se on ihan järjetön säkki. Mutta lausuntosi huojensi, kiitos siitä :)

      Yritän tässä toipua emännöinnistä, sillä maanantaiaamu on tosiaan pikemmin kuin arvaammekaan ja torstaina on vielä edessä kaverisynttärit, jossa parhaimmillaan 11 alle kouluikäistä kirmaa sokerihumalassa edes takaisin meidän portaikossa ;)

      Poista
  4. Hyvältä näyttää uusi haalari ja on tosiaan aivan pidettävän kokoinen! Hyvä investointi myös ensi vuotta ajatellen. :) Kiva että oli vinkistä hyötyä! Onnea myös synttärisankarille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isoveikka kiittää ja kumartaa :)

      Mulla suhde tähän haalariin tai lähinnä sen kokoon tuntuu vaihtelevan: yhtenä päivänä mutristelen ja mietin, että olis sittenkin pitänyt ottaa se satakakskasi ja toisena päivänä taas olen huojentunut, että kerrankin joku talvivaate menisi kaksi talvea. Ja hyvännäköinen se on ainakin!

      Poista
  5. Meillä harmiksemme lumi oli tasan viikonlopun verran. Perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltaan. maanantai jo näytti vetisen ja kuraisen maailman. Meillä on monessa sama maku ja samoja vaatehankintoja olemme tehneet kanssasi, mutta mua ei yhtään vieläkään molot himota. Paitoja olen kyllä katsellut sillä silmällä, mutta yhtään ei omisteta. jäänköhän ihan molottomaksi kokonaan, kun lapsikin on jo 6,5v eikä vieläkään ensimmäistäkään moloa taloudessa.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No loskassa tarvotaan jo täälläkin :/ Tänään satoi muutaman hiutaleen, mutta plussalla kun mennään, niin eihän se maahan jää. Viikonlopuksi luvataan taas pikkupakkasia, muttei lunta.

      Ai ettei molota sitten millään? ;) Niin, mitäs sitä hyvää (Reimaa) vaihtamaan. Tällä lyhyellä kokemuksella sanoisin, että Reimassa on leikkaus ja toiminnalliset yksityiskohdat paremmat, mutta tämä Molon haalarin kangas vaikuttaa varsin pätevälle. Katsotaan, miten jatkossa: käykö niinkuin Ticketin kanssa, että palaan häntä koipien välissä Reimaan vai onko tässä nyt lähdetty uusille urille.

      Molon paidat ovat kyllä vakuuttaneet minut laadullaan. Pese ja pidä - eivät oikeasti mene miksikään. Lapset valitsevat mielellään nuo paidat päälle, joten ovat myös ilmeisen mukavia päällä ja myös herkullinen kuvitus miellyttää. Molon paitojen normaalihinta on toki korkea, mutta aika usein niitä saa 30 % alella.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)