torstai 6. marraskuuta 2014

Wet, wet, Wetter!


Saimme Reimalta testattavaksi tälle syksylle Wetter välikausikengät. Isoveikan punaisesta Reima-kenkälaatikosta paljastui mustat kengät mustilla nauhoilla ja pikkuveikka saa kokeilla harmaita varsilenkkareita limenvihreillä tehosteilla.

Kenkien päällinen on haljasnahkaa ja tekstiiliä, sisällä on saumasinetöity verkkovuori. Wetterit (Wetter = sää saksan kielellä) ovat vedenpitävää Reimatec-laatua. Pidennetty varsi suojaa nilkkaa ja nauhoilla kengän saa säädettyä juuri sopivaksi käyttäjälleen.

Pienten logististen hankaluuksien vuoksi syyskengät saapuivat vasta reilu viikko sitten, mutta onneksi sää sallii vielä välikausikenkien käytön näillä läveysasteilla. Ja voihan näitä Wettereitä käyttää villasukan kanssa vielä pakkasten purressakin. Ja keväällä meillä on sitten välikausikengät valmiina odottamassa! (ei enää kasvuspurtteja jaloille kiitos!)



Ensin oli pikkuveikan vuoro sovittaa omia, harmaan ja limen värisiä vedenpitäviä tennareitaan. Reiman "hymynaama"-pohjallisen kanssa on helppo tarkistaa, onko koko oikea. Hyvin on kasvun- ja käyntivaraa näissä koon 28 kengissä meidän isojalkaiselle 3-vuotiaalle. Ja mahtuu tarvittaessa se villasukkakin.


Ja sitten mentiin selällään pitkin lattioita karkuun äitiä ja kameraa...Herra 3 vee tietää varsin hyvin, että äitiä ärsyttää, jos kuvauksissa kovin temppuillaan - ja sekös häntä innostaa jatkamaan!

Wetter jalkineen pohja on tennarimaisen suora. Pohja on kuitenkin selvästi paksumpi kuin Reiman kesätennareissa ja kevyesti uritettu. Vaalea pohja on hauskan näköinen - ainakin näin puhtaana ;)


Vähänkö on tyylikäs väriyhdistelmä näissä pikkuveikan popoissa!  Isoveikka olisi muuten halunnut samanlaiset. Hänen Wetterinsä ovat siis mustat. Lopulta esikoinen kyllä totesi, että mustatkin on kyllä kivat, kun musta on aina hyvä väri. Totta.

Wettereitä saa koossa 24-38 ja väreinä löytyy musta, tummansininen, punainen, pinkki ja harmaa.




Ja sitten on isoveikan vuoro kokeilla uusia Wettereitään. Koon 33 kengissä on reilusti tilaa kärjissä ja nämä mahtunevat vielä keväälläkin, mikä tietysti sopii äidille paremmin kuin hyvin. Isoveikan ihan meidän väriset Coolmax-sukat ovat Reiman kevätmallistosta.



Rintavajalkainen isoveikka sai kengät hyvin itse jalkaan. Kenkä aukeaa mukavasti pukemista varten, mutta läppä ja nauhat eivät silti pääse karkaamaan omille teilleen. Huolella suunniteltu malli, kiitos siitä :)


Niissä on nauhat! Niissä todellakin on nauhat. Isoveikan ensimmäiset nauhakengät sitten ensikenkien. Emme ole vielä harjoitelleet kengännauhojen sitomista, mutta ehkäpä tässä tulikin nyt samalla tilaisuus opetella tuota koululaistaitoa. Vuoden päästä meillä on jo ekaluokkalainen!

Epäilin alkuun profiililtaan pyöreiden nauhojen solmittuna pysymistä leikin tuoksinassa, mutta hyvin nuo näyttävät rusetilla pysyvän. Nauhat on helppo kiristää ja solmia. Arvostan tätä suuresti, sillä olen taistellut tämän syksyn pikkuveikan vanhojen, perittyjen Tepsujen nauhojen kanssa. Päiväkodissakin tuppasivat laittamaan nauhat kaksoisrusetille, että pysyisivät kiinni (ja kiroilivat varmaan mielessään lapsen vanhempien älytöntä kenkävalintaa)


Tyylikkäät, ison pojat kengät, jotka sopivat moneen menoon niin ulkonäkönsä kuin materiaalinsakin puolesta. Ja nämähän on siis tecit, joten ei tarvitse välttämättä väistellä lätäköitäkään.






Yksityiskohdat miellyttävät tämän emännän silmää. Jollain lailla tulee retromonot mieleen noista nauhojen kiinnikkeistä. Tuleeko teillä sama mielikuva?  Hauska tekstiilin ja nahan yhdistelmä ja nuo limet tehosteet näissä pikkuveikan Wettereissä ovat kyllä hyvännäköiset.


Tältä ihanan kevyt Wetter-kenkä näyttää sisältä. Irrotettava Happy Fit-pohjallinen on helppo nostaa tuulettumaan ulkoilun jälkeen.


Kengät suositellaan käsiteltävän suoja-aineella ennen käyttöä. Minäkin suihkuttelin poikien popoihin parit kerrokset kosteussuojaa ennen käyttöön ottoa. Jospa likakin irtoaisi sitten helpommin.

Wetterit ovat olleet lasten päiväkotikenkinä tämän viikon ja haljasnahkaiset kärjet ovat imeneet aika kiitettävästi hiekkapölyä itseensä, kuten osasin odottaakin. Muuta likaa kengissä ei näy.

Karkeatekoisella ulkovaatteiden harjalla en saanut hiekkaa irti kengänkärjistä. Täytynee kokeilla aikanaan omia kenkiäni varten hankkimaani "mokkanahkaharjaa", jossa on myös puhdistuskumi toisella puolella.

Mielenkiinnolla odotan haljasnahkaisen kengänkärjen kestävyyttä leikki-ikäisen käytössä. Ihan kivillä kiipeilykengiksi (jossa kengänkärjet ovat erityisen kovilla) en Wettereitä ehkä valitsisi, mutta muuten ne toimivat varmasti monenlaisessa käytössä. Tyylikkään ilmeensä vuoksi Wetterit sopivat mielestäni hyvin myös siistimpään käyttöön.

Jäin miettimään, miltä Wetter-kenkä olisi näyttänyt, jos pohja olisi ulottunut hieman kengänkärjen päälle, kuten Reiman välikausikengissä oli joskus aikaisemmin. Tällöin kengän kärjelle olisi saatu parempi kulutuskestävyys. Toisaalta nämä ovat selkeästi tennarit ja niissä ei kuulu olla kovin paksuja kärkiä. Enkä minä oikeastaan edes tunne haljasnahan kulutuksen kestävyyttä. Palaan käyttökokemuksiin, kunhan saamme kasaan hieman lisää testipäiviä.

Tiedän joidenkin bloggereiden hankkineen Wetter-kengät myös itselleen. Minäkin huolisin hyvännäköiset, mustat Wetterit, jos vain koot riittäisivät tälle isojalkaiselle emännälle ;)

Miltäs näyttävät Reimatec Wetterit - hieman erilaiset välikausikengät - teidän silmissänne? Löytyykö käyttökokemuksia? Millaiset ovat teidän tämänhetkiset välikausikengät?

Meillä alkoi sataa tänään lunta ja nyt maa on valkoinen! Pysyvä tila tämä lapsia riemastuttanut räntälumentulo ei sääennusteen mukaan ole, mutta on se joka vuosi yhtä sadunomaista, kun ensilumi leijailee katulamppujen valokiilassa. Vaikka edes räntäisen märkänä. Minun puolestani kohtuullinen lumivaippa ja pikkupakkaset saisivat jo tulla ja lopettaa tämän kurakauden. Uskon, että moni äiti on kanssani samaa mieltä ;)

Leppoisaa loppuviikkoa ja pian koittavaa viikonloppua!

Vahteristonemäntä

P.S Reimashopissa on sadevaatteet 20 % alessa 10.11. saakka.






6 kommenttia:

  1. Mä kokeilin noita punaisina, kun olis ollut puoleen hintaan JesperJuniorissa, mutta en sitten ostanut kuitenkaan, ehkä olis pitänyt... Mut lapsille en ostais just nauhojen takia, oon ite niin laiska niitä solmimaan, ja itse eivät osaa ;D

    Tännehän on tulleet ja sulaneet lumet jo kahteen kertaan, mutta nyt on ollut ihan selkeää, kun muualla tuntuu pyryttävän :( Pysyvää lunta tosiaan odotellaan jo kovasti, koko perhe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, punaiset olis olleet ihanat mullekin! Nauhat ovat kieltämättä haaste, mutta nämä ovat onneksi helpot sitoa.

      Meillä jäi lumi maahan toistaiseksi ja tänään pojat olivat ekaa kertaa mäenlaskussa :) Huomiseksi on luvattu 5 astetta plussaa, joten äkkiä tuo valkoinen vaippa tuosta hupenee.

      Tulispa tänä vuonna pysyvät lumi aiemmin kuin viime talvena!

      Poista
  2. On ne hyvännäköiset! Itse olen ollut tyytyväinen omiini, vaikka nyt menneellä viikolla vaihdoin jo talvikengät jalkaan. Ehkä olisin vielä pärjännyt villasukan kanssa, mutta tuli tuota loskaakin nyt loppuviikosta kävelyteille.

    Toivotaan, että pojille mahtuu kengät vielä keväällä. Ovat ne sen verran upeat poposet, että kelpaa kyllä käytellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Muistin, että sulla on tuommoiset käytössä.

      Minäkin siirryin jo talvikenkiin, kun joudun bussipysäkeillä seisoskelemaan. Välikausikenkiä mulla ei itselle olekaan, vaan paksupohjaisilla gore-kävelykengillä mennään aina pakkasiin saakka. Tänä syksynä alkoi kyllä vähän tehdä mieli nahkaisia tennareita...

      Poista
    2. Tilasin nämä kengät alkusyksystä 4v pojalle ja 5v tytölle. Olleet kovassa käytössä ja toimineet hyvin. Nauhat kyllä aukeilee herkästi varsinkin kun tyttö itse solmii. Ollaan käytetty tuplasolmua, jota tyttökin oppinut nyt tekemään. Juoksivat näillä jopa hippokisat kun innokkaana olin heittänyt kuluneet kesälenkkarit jo roskiin..:) ite tykkään erityisesti kenkien keveydestä ( tai ainakin ne näyttävät siltä). Meillä tullaan käyttään näitä varmaan pitkin talvea autoilussa ym. kun ei tarvi varsinaista talvikenkää.

      Poista
    3. Kiva kuulla, että Wetterit ovat toimineet monessa menossa :)

      Tuplasolmu tosiaan ratkaisee mahdollisen nauhojen aukeamisen. Minäkin tykkään kenkien keveydestä, niin omissa kuin lastenkin kengissä ja nämä Wetterit ovat ihanan köykäiset.

      Wetterit sopivat munkin mielestä talvella käytettäviksi, esimerkiksi juuri kauppa- ja kyläilyreissuille, kun ei tarvitse kauaa pakkasessa seisoskella. Tänään pojat pukivat Wetterit jalkaan, kun lähdimme isänpäiväajelulle mummolaan.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)