lauantai 28. helmikuuta 2015

Repolaisia keväthangilla

 

  

Niinhän siinä sitten kävi, että Molo Kidsin Fox-kuosia piti saada. Eipä tainnut olla yllätys kenellekään? ;)

Ensin saapui pikkuveikan Polly haalari Tenavalinnasta (kiitos vaan Tittin elämää alekoodista!) ja isoveikan Hopla-takki on myös matkalla näille kulmille. Takki tulee Zalandolta, sillä sieltä löytyi kokoa 140 cm kohtuuhintaan ja sain sopivasti pienen alekoodin käyttööni.

Tänään aamupäivällä pikkuveikka pujahti uuteen keväthaalariinsa ja käväisimme pikaisesti ulkona luonnonvalossa kuvaamassa kettuja keväthangilla. On se vaan niin ihana!!! Ja kuten olen aiemminkin hehkuttanut, väritys on varsin likaystävällinen, mikä ei ole ollenkaan pikkujuttu meidän 3,5 vuotiaan touhutaavin tapauksessa. Äidin hermoille tekee hyvää tällainen kuravalmis kuosi.

Haalarissa on kevyt verkkovuori vartalossa ja suurimmaksi osaksi myös lahkeissa. Hihoissa ja lahkeiden alaosassa on liukas vuoritus. Kauluksessa on mukavan pehmeää kangasta. Hihansuissa ja lahkeissa on kuminauhat, ei säätömahdollisuutta. Vesipilari ja hengittävyys on 5000, saumat teipattu. Lupaavalta vaikuttaa.

Sovittelimme 116 cm kokoista haalaria pelkkien sisävaatteiden päälle. Pikkuveikalla on pituutta tällä hetkellä noin 108-110 cm. Mielestäni 110 cm haalari olisi jäänyt pieneksi viimeistään syksyyn mennessä, varsinkin välikerroksen kanssa. Haalarin selkämitta on jo nyt sopiva meidän pitkäselkäiselle. Lahkeissa ja hihoissa on enemmän kasvunvaraa. Tarkoitus olisi käyttää haalaria sekä keväällä että syksyllä, jos rikkaruohon tapaan venyvän nuorenherran kasvuvauhti suinkin antaa myöten..

Toivottavasti tämä keväinen Polly haalari on yhtä kestävä kuin talvinen vastineensa: isoveikalla pysyi päivittäisessä käytössä ollut Molon Polaris talvihaalari ehjänä - ainakin näin helmikuun loppuun saakka. Nähtäväksi jää, oliko talvi tässä vai tuoko maaliskuu vielä perinteiset pyryt tullessaan.

Tiedostin jo haalaria tilatessani, että meiltä ei taida löytyä tähän kuosiin/väriyhdistelmään sopivaa pipoa. Kuvauksiin lainattiin pari isoveikan vanhaa Reiman välikausihattua (koko 54), joiden sävyt ovat ainakin vähän sinnepäin. Mielestäni tämä haalari vaatii vihreän pipon ja juuri oikean sävyisen sellaisen. Hieman vaaleamman kuin tuo kuvissa näkyvä vihreä pipo. Mielellään kuosittoman, joku tähti voi toki pipossa olla. Täytyykin alkaa selailla valikoimia sillä silmällä.

Kuvissa pikkuveikalla on haalarin kanssa meillä testattavana olleet aivan ihanat Reimatec Wetter-välikausikengät viime syksyn mallistosta (mahtuvat onneksi vielä keväällä!) ja Reimatec välikausisormikkaat (koko 3 = 2-4 v). Kylläpä oli poika innoissaan, kun pääsi kirmailemaan keveämmissä varusteissa!

Erityisen coolia oli saada käteensä samanlaiset, sormikasmalliset hanskat kuin isoveikalla. Pikkuveikalla on tähän saakka ollut pelkkiä rukkasia, mutta tänä keväänä päätin kokeilla myös hanskoja välikauteen. Rukkasten ohella.

Voi että tämä kettukuosi näyttää hyvältä luonnossa! Olen tosi tyytyväinen ja ihan kierroksilla: kannattava hankinta ehdottomasti (mitä nyt vähän ylimääräinen...) Pikkuveikka tykkäsi itsekin kovasti söpöläisistä ketunkasvoista ja olisi halunnut ottaa uuden haalarinsa heti käyttöön. Vielä täytyy kuitenkin hetki odotella säiden lämpenemistä tai ainakin pukea lämmin fleecehaalari välikerrokseksi.

Millä pipolla sinä asustaisit Fox-kuosin? Miellyttävätkö ketut? Entä kuosivaatteet ylipäätään?

Veikeää viikonloppua!

Vahteristonemäntä

15 kommenttia:

 1. Yleensä en kuoseista tykkää ulkovaatteissa. Raidat tms. on ihan eri asia. Tämä kettu tekee poikkeuksen. Ihana. Ehkä yhdistäisin mustaan pipoon. Vihreä myös yhtä hyvä.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, sitä se tosiaan on :)

   Ketut ovat niin suloisia - ja kuosi yllättävän rauhallinen, vaikka onkin haalarissa tosi isona pintana. Tämän kuosin värit istuvat kaikenlisäksi useimpien värimieltymyksiin.

   Minä niin tahtoisin sellaisen keväänvihreän pipon tämän haalarin kaveriksi Kevätihmisenä alan selvästi kaivata jo vihreyttä ympärilleni :)

   Poista
 2. Tykkään tuosta -ja ylipäätään kuoseista. Moni on varmaan hankkinut tätä kettukuosia tytöllekin, mutta itse näen kyllä tämän aika poikamaisena juttuna.

  Mustat, harmaat ja vihreät asusteet sopivat kaikki hienosti. Ja hienoa, että Wetteritkin pääsivät mukaan testiin :) Mä hankin tytön uusiin Wettereihin joustonauhat. Kas, kun en aiemmin hoksannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, teiltä löytyy noita Molon kuoseja niinkuin meiltäkin. Kesäksi oli muutama aika herkullinen paitauutuus, joista pitäisikin tehdä postaus...

   Minustakin kettukuosi on enemmän poikamainen, mutta koska haluan ihan periaatteessa olla jaottelematta värejä ja tyylejä tyttöjen ja poikien omiin, haluan mieltää tämänkin unisexkuosiksi. Tämä tosin toimisi aika kivasti myös musta-harmaa-pinkkinä...

   Totta, kettukuosiin sopivat juuri nuo mainitsemasi värit. Kyselin asusteista siksi, että jos teistä jollakin olisi jo visio jonkun tietyn merkin piposta, jonka sävy olisi juuri se oikea. Mahtaako Mololle tulla joku tähän kuosiin "tehty" pipo? Kettupipo olisi kyllä jo vähän liikaa meille.

   Mistä hankit Wetterien joustonauhat? Vai saako niitä erikseen reimalta? Olen itse harkinnut aivan samaa, kun molempien poikien Wetterit mahtuvat onneksi vielä tämän kevään :)

   Poista
 3. Vihreet kengät mäkin mietin et vois sopia meillä moneen settiin :) Musta pipo ainakin löytyy jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreät kengät kuulostavat hyvältä :) Wetteristähän tuli nyt kevääksi syvänvihreä värivaihtoehto. Katselin sitä tällä viikolla kaupassa, on tosi kaunis vihreä.

   Musta pipo sopii tähän kuosiin mainiosti. Minä kuitenkin kaipaisin kevääksi valoisampaa väriä. Meillä on pojilla ollut sitäpaitsi tosi tummat talvivaatteet, joten siksikin varmaan kaipaan nyt vaaleampia sävyjä.

   Poista
 4. Mä en ole noihin valokuvaprintteihin vieläkään ihastunut ulkovaatteissa, vaikka ne taitaa ne suosituimmat olla Mololla vuosi toisensa perään. Ei ne siis pahaltakaan näytä, mutta ei siltäkään, että aiheuttaisivat ostotoimenpiteitä. Helpointa olis varmaan mennä mustalla pipolla, onnea sen just oikean pipon metsästykseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän kaikkien tarvitse tykätä samoista jutuista :) Näihin kuosillisiin ulkovaatteisiin sitäpaitsi kyllästyy taatusti yksivärisiä/rauhallisempia yhdistelmiä nopeammin, eivätkä ne kestä aikaa (pienemmälle sisarukselle periytymistä) samoin kuin ajattomammat vaihtoehdot. Katsotaan, joko syksyllä alkaa ketuttaa koko kettukuosi ;)

   Mutta nyt minä nautin tästä kettuhyppelystä ihan täysin siemauksin - kunhan vielä löydän sen täydellisen vihreän pipon jostakin.

   Poista
 5. Minä en ole (vielä) kevättä varten rahojani Molo Kidsiin laittanut. Oli nimittäin ensimmäinen Molon talvihaalari, siis sama kun teillä isommalla pojalla, ollut suuri pettymys. Haalarin ostin sillä asenteella että jää sitten pikkuveljellekkin käyttöön-ja mitä vielä, kotihoidossa oleva 4-v. lapsi saanut kolmessa kuukaudessa hihaan reijän, polvissa ja lahkeiden ulkoreunoissa(miten mahdollista) paljon hakautumaa ja kulumaa, sekä saumateipit parista kohtaa lähes hankautuneet läpi! Suuri pettymys siis!
  Kettukuosi on kyllä superhieno!
  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa ikävältä. Tarkastelin isoveikan haalarin huolellisemmin läpi luettuani tämän kommenttisi ja kylläpä siinäkin näkyy nimenomaan saumateippien kohdalla pieniä reikiä ja reiänalkuja. Heijastinnauhat ovat paikoitellen kuluneet kovasti.

   Myös meillä on hankaumaa normaalien kulutuskohtien (polvet ja takamus) lisäksi juuri lahkeiden ulkoreunoissa ja se johtuu ainakin meillä siitä, että poika tykkää ottaa vauhtia ja sitten liukua puolittain istuen kyljellään pitkin jäätä. Myös mäkeä lasketaan välillä tuossa asennossa. Olisiko teilläkin vastaavaa kulutusta?

   Polvet ja haalarin takamus ovat vielä ehjät (toki kuluneen näköiset) ja siitä olen tyytyväinen. Meillä kului viime talvinen haalari (Reimatec One) ihan reilusti rikki polvesta ja jouduin paikkauspuuhiin. Tuona talvena pojat kyllä kiipeilivät paljon kivillä, mitä ei tänä talvena päiväkotielämän vuoksi ole juurikaan ollut.

   Meillä ei ole jäänyt leikki-ikäisen haalareista juurikaan perittävää pikkuveikalle, niin kovaa on kulutus. Ensi talveksi olenkin hankkinut pikkuveikalle Reima Kiddo haalarin, jonka alaosa on kestävämpää kangasta ja isoveikalle on samasta materiaalista housut.

   Minusta blogit saattavat joskus antaa väärän kuvan vaatteiden todellisesta kestävyydestä. Jos lapsella on talvella käytössä kolme tai neljä haalaria/takki+housut-settiä, eivät ne kulu ollenkaan samalla tavalla, kuin jos lapsi ulkoilee pääsääntöisesti siinä yhdessä haalarissa ja sen lisäksi on vaikkapa kaksiosainen setti siistimpää käyttöä varten.

   Ticketin Baggie vaikuttaa meidän käytössä kestävimmältä haalarilta tähän saakka, mutta toisaalta siitä ei ole koko talven jokapäiväisen käytön kokemusta. Monet tuntuvat vannovan Remun (Travalle) nimeen, mutta siitä en itse osaa sanoa mitään, kun meillä ei ole niitä ollut.

   Itse olen siis sitä mieltä, että täydellistä haalaria/merkkiä ei olekaan, vaan toimelias ja reilusti vaihtelevilla pinnoilla ulkoileva leikki-ikäinen saa minkä tahansa päivittäisessä käytössä olevan ulkovaatteen jostakin kohtaa puhki talven aikana.

   Se on varmasti totta, että lasten ulkovaatteiden materiaalit ovat viime vuosina ohentuneet, koska kuluttajat toisaalta kaipaavat tuotteelta pehmeyttä/notkeutta. Hengittävyyskin on tärkeää ja sateenkesto, minkä vuoksi materiaalit ovat tietynlaisia ja aiempaa ohuempia ja saumateippejä tarvitaan. Saumateipeissä on varmasti vielä kehittämisen varaa, kun ne useammalla merkillä rikkovat nyt itse kankaan.

   Tästä aiheesta voisi jauhaa vaikka kuinka, mutta tässä nyt ensin mieleen tulleet seikat :)

   Kunhan kevät koittaa, nähdään mihin upeakuosinen kettuhaalari tositoimissa pystyy!

   Poista
  2. ...eikun se pikkuveikan ensi talven haalari on Reimatec+, jossa alaosa on erikoisvahvaa materiaalia. Isoveikan housut ovat Kiddot.

   Poista
  3. Heh, löytyipä tuolta hyllystä kuitenkin valmiina Molon vk-housut alekoodilla hamstrattuna!
   Myönnetään että odotukseni olivat jopa epärealistiset ko. tuotetta kohtaan 😃 taitaa se vaan olla niin että rymyäjät saavat vaatteet kun vaatteet rikki ja joku edullisempi haalari olisi jo ehkä riekaleina 😃

   Poika sai Remun haalarin toissa talvena hurjaan kuntoon mutta osittain siinä syynä haalarin valkoiset osiot joita joutui pesemään tiheään!

   Usein tuntuu muutenkin (teknisiä vaatteita itsekkin myyvänä), että ihmisillä on nykyään liian kovat odotukset tekstiilejä kohtaan. Esim. vedenpitävyyden ja kestävyyden suhteen. Fakta on se että kivi/kallio on kovempi kun tekstiili, maksoi se mitä tahansa.
   Ehkä kommentillani tarkoitin lähinnä sitä että hieman edullisemmallakin haalarilla olisi kyllä varmasti selvitty, ja päästy samaan lopputulokseen😃 Ensi talveen meilläkin taas luotetaan Reimaan.

   -J-

   Poista
  4. Tottahan sitä odottaa kalliilta tuotteelta paljon, kun vielä "kaikki" ympärillä tuntuvat hehkuttavan, kuinka haalariin ei tullut yhtään kulumaa talven aikana...Olen ihmetellyt aivan samaa kuin sinä: miten ihmiset saavat lastensa ulkovaatteet pysymään lähes uudenveroisina talven läpi. En keksi muuta selitystä kuin seuraavat: käytössä on monta rinnakkaista ulkovaatetta ja lapsen ei anneta leikkiä rajusti tai kiipeillä kivillä. Toki lasten leikkitavoissakin on eroja ja tyttöjen vaatteet pysyvät keskimäärin paremmassa kunnossa kuin poikien.

   Minäkin luulen, että halpishaalari olisi meidän käytössä riekaleina jo ennen joulua. Nämä merkkihaalarit kuitenkin kestävät jotakuinkin sen yhden talven päivittäistä käyttöä nykyisillä ohuilla/notkeilla kangaslaaduilla ja teknisillä ominaisuuksilla. Oman lapsuuteni laatuhaalarit periytyivät monesti sisarukselta toiselle ja ehkä vielä serkuillekin, mutta ne olivat tosi jäykkää kangasta ja kankeita leikkiä. Hengittävyydestä ei voitu edes haaveilla. Ja varmasti niitäkin saatiin paikata, mutta se ei ollut silloin niin järisyttävää.

   Kannattaa muistaa, että lastenvaatevalmistajilla on merkkien sisällä vielä omia erikoisvahvoja mallejaan. Meillä on välikausihousuina kestäneet hyvin Reimatec Vahva-housut, joiden hankauksenkesto on huomattavasti parempi kuin tavallisten reimateccien. Myös vaikkapa Remulta löytyy SuperRemu aktiivisten leikkijöiden kulutustarpeeseen. Itse etsin aina tuotetiedoista hankauksenkeston ja hengittävyyden. Vesipilari ei ole lopulta se kaikkein tärkein seikka.

   Tuo on hyvä pointti, että vedenpitävyyden markkinointi johtaa helposti ihmisiä harhaan. Vedenpitävästä materiaalista valmistettu tuote ei ole sama kuin vedenpitävä tuote. Ehjä kumisaapas on vedenpitävä tuote, muihin yhtä vedenpitäviin en ole vielä törmännyt. Ehjä kalvovaate pitää leikkijän kuivana loskalumessa leikkiessä, mutta jos lähdetään lätäkköleikkiin, tulee vesikuormitus (ne kuuluisat pilarit) jossain vaiheessa täyteen ja sormet/polvet kastuvat. Parhaimmillaan meillä on päästy reilun tunnin vedenpitoon teknisellä rukkasella lätäkköleikissä.

   Poista
 6. Mää oon ollut tosi tyytyväinen Molon talvikamppeisiin, mutta välikausi en. Kun kaksista vk housuista kului saumateippien kohdalta sisäsyrjältä rei'ille nopeasti ja samoin kahdessa haalarissa (parin vuoden takaa). Toivottavasti saumateipin kovuusongelma olisi ratkaistu. Kerrohan miten tämä kestää :) toivon parasta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Onpa teillä ollut huono kokemus Molon välikausivaatteista. Hyvä tietää. Hmm...tämänköhän vuoksi esimerkiksi joissakin Reiman tuotteissa on luovuttu sisäsaumoista kokonaan. Päällyskangasta rikkovat saumateipit ovat ilmeisesti (olleet) laajempikin ongelma merkistä riippumatta?

   Toivotaan, että saumateipit on saatu kehitettyä kangasystävällisemmiksi ja tämä kettuhaalari kestää paremmin kuin edeltäjänsä.

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)