torstai 8. lokakuuta 2015

Riemuraitaa ja keltaista parkaa

Jos on pikkuveikan talvihaalari tummanpuhuva, niin talvitakeista löytyy väriä!

Raidallinen Reimatec takki on viime talven mallistosta hankittu. Löysin sen kesällä alesta Reiman Outletista Vantaalta. Varsinaisesti rinteeseen suunnitellun takin koko on 122 cm ja se on vielä melko reilu noin 114 cm pituiselle pojalle, mutta kuitenkin käytettävissä tulevana talvena. Toivottavasti vielä seuraavanakin. Rinneominaisuuksia me emme (vielä) tarvitse; tämä takki on valittu puhtaasti upean kuosin perusteella. Helman lumilukko voi toki olla kätevä hangessa peuhatessa.

En tiennyt tuota tämän syksyn/talven malliston Wild pipoa tilatessani, että kirjava takki on pipo ovat noin samanväriset! Hauska yhteensattuma, että eri mallistojen vaatteet ovat noinkin yhteneväiset. Meillä Wild pipo oli tarkoitettu varsinaisesti mustan haalarin ja oranssin takin kanssa käytettäväksi, mutta menee se näköjään yhtä villin takinkin kaverina. Toinen sovituskuvien pipo on viime talven luottopipomme, Reima Lumula.

Keltainen parkatakki on myöskin Reimatec ja se on isoveikalta peritty. Meinasin aikanaan myydä tämän vain siistissä menossa käytetyn ja siten uudenveroisena säilyneen ihanuuden, kun ajattelin, että aika ajaa siitä ohi, kunnes se on sopiva pienemmälle pojalle.

Mutta onneksi olin väärässä: keltainen parkahan on edelleen vähintäänkin trendikäs ja väri sopii pikkuveikalle paremmin kuin alkuperäiselle käyttäjälleen. Lisäksi pikkuveikka on hieman pidempi kuin isoveljensä samassa iässä ja pitkäraajaisempi, joten vaatteet periytyvätkin veljesten välillä nopeammin kuin laskeskelin. Tämä takki on ollut isoveikalla käytössä talvella 2013-2014 eli viisivuotiaana.

Tämäkin takki on kokoa 122 cm, mutta huomattavasti niukemman mallinsa vuoksi jo aivan sopiva nelivuotiaalle pikkuveikalle tuleville pakkasille. Vai mitä tuumaatte?

Mutta sitten tulikin jo pulma: kaksi näin ihanaa takkia, muttei kunnon peuhunkestäviä toppahousuja! Kuvan cittarin toppikset tuskin kestävät meidän laatuvaatimuksia ja ne onkin hankittu vain satunnaista käyttöä varten. Pelkään, että nämä takit jäävät vain siistimpään käyttöön ilman kestävää alaosaa ja haalarit valikoituvat kerta toisensa jälkeen ylle lumileikkeihin ja mäenlaskuun.

Pitäisikö sittenkin hankkia vielä Reima Kiddot tmv.? Kiddoista näkyy olevan ainakin reimashopissa jo koot vähissä, mutta onhan niitä monia muitakin kivoja henkselihousumalleja. Minkähänlainen olisi tuollainen ainakin minulle uudenlainen, kovaan peuhaamiseen tarkoitettu erikoiskestävä housumalli Oryon, jonka yläosa on softshellmäinen liivi? Näyttää ainakin lupaavalta. Onko teillä kokemusta liivimäisistä housujen yläosista?

Tiedätkö sinä, onko jossakin talvihousuja (koko 116/122) alessa?

Virkeää viikonjatkoa toivotellen,

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

9 kommenttia:

 1. Ihana keltainen parka! Tää on aina niin hauska vertailla noita takkien kokoa :D Meillä samankokoisella jäbällä on 110 kokoisia Reiman toppatakkeja! :D Ja 10cm pitemmällä on Reiman 122 kokoinen vk-takki. Onkohan noi meillä lyhytselkäisyyden lisäksi lyhytkätisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Onneksi säästin :)

   Onhan lapset tietysti eri mallisia, niinkuin me aikuisetkin. Pikkuveikka on kaikinpuolin pitkä ja pitkäraajainen. Näissä kuvissa takkien hihat on kuitenkin säädetty hihansuun tarranauhalla sopiviksi, muuten ne näyttäisivät paljon pidemmiltä.

   Mutta pitänee huomauttaa, että pikkuveikalle mahtui kesällä vielä niukin naukin Reiman 104 cm takki (kun pituutta oli sen 112 cm) ja oikea koko tällä hetkellä olisi 116 cm tai jopa 110 cm takin mallista riippuen. Koko on kuitenkin vain numeroita :)

   Poista
 2. Ihana takki riemukkaissa väreissä! Entä Remun henkselitoppahousut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja ihana tuo parka edelleen.
   -T-

   Poista
  2. Niin minustakin :)

   Ainiin: Remu! Se onkin hyvä idea. Saisikohan sieltä vielä talvialesta meidän kokoa...hmm...

   Poista
 3. Kauniita ja pirteitä, kelpais meillekin :) me ei oo reimaa aikoihin sovitettu mut jääny mieleen että niissä on pitkät hihat. Ainakin Minin haalarissa on :) meillä on talvi vielä ihan vaiheessa, epätyypillistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - väriä kaamokseen olikin ajatuksena :)

   Kannattaa sovittaa Reimaa. Kyllä ne teidänkin talviasut löytyvät ja eihän sitä tiedä, milloin se oikea talvi sitten lopulta tulee.

   Poista
 4. Vinkiksi että jos prismassa käyt niin löytyy reimalta kahta mallia toppahousuja 69,95,toinen kiddo ja toinen tec.värinä musta.tuo takki on kyllä upea,olen yhä oranssin lumoissa#😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos hyvästä vinkistä!

   Kävin itseasiassa tänään Prismassa, mutta pieneen kauppaan tottuneena viikon ruokaostokset veivät jo pelkästään niin paljon energiaa, että jäi toppahousut tutkimatta. Ja kieltämättä meillä on talvivarusteita kokonaisuutena ihan riittävästi, joten ainakaan täydellä hinnalla en taida nyt mieleisiä housuja hankkia.

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)