perjantai 5. helmikuuta 2016

Telttaretkelle Reiman kanssa



Reiman kevät on täällä. Kevään ja kesän mallistossa hehkuvat upeat, hedelmäiset ja marjaisat värit ja löytyypä mallistosta varmasti monen suosikiksi nouseva melonikuvioitu takkikin.

Puutarhasta temmattujen, rouskuvien kuosien ohella myös yksiväristä löytyy aiempaa enemmän ja softshell materiaalin käyttö on selvästi lisääntynyt. Myös monien suosimaa Windfleeceä on nyt tarjolla kaiken ikäisille lapsille esimerkiksi herkullisesti kuvioituna vauvojen Kumina haalarina ja upean graafisena Ajatus takkina.

Poimin tähän postaukseen omia suosikkejani ja joitakin uusia ideoita. Lähdetäänkö kesäiselle telttaretkelle?

Kaikki kuvat Reiman mediapankista.



Tämä vihreä takki on oma suosikkini. Täydellinen vihreän sävy.


Suojassa paahteelta. Rantapäivän varusteita ja ohuen ohutta pitkää hihaa. Lierihatut ovat tervetullut lisä Reiman kesähattumallistoon.


Maanläheisiä sävyjä monikäyttöisissä kevät- ja kesähousuissa.


Tykkään kovasti. Vihreän eri sävyjä harmoniassa - kuten puutarhassa konsanaan.


Softshell takki ja Wetterit sävy sävyyn. Minkä värin sinä valitsisit?


Oi, mikä ihanuus! Retron ystävien suosikista Taag takista on tehty pusakkamallinen versio Barley, jossa on kevyt verkkovuori. Tämä on ihan pikkuveikan näköinen takki!


Tutuista, vedenpitävistä Wetter tennareista (koot 24-38) on muokattu pienemmille (koot 20-27) tarralla kiinnitetty malli, nimeltään Patter. Wettereitä löytyy uusissa, upeissa sävyissä, nyt myös ruskeana. Laskin, että reimahshopissa on nyt jopa 15 eri sävyä Wettereitä.


Olen odottanut Play Jersey paitoihin isommillekin pojille sopivia kuvioita - ja toiveeni on ilmeisesti kuultu :) Poikien paidassa kun on oltava kuva, siitä ei pääse mihinkään. Tämä isommallekin retkeilijälle sopiva, hauskasti kuvioitu paita toimii monenlaisessa menossa ensin aluskerroksena ja säiden lämmitessä sellaisenaan.


Collegevaatteet ovat tulleet pienen tauon jälkeen takaisin Reiman mallistoon. Tämän kivan harmaakeltaisen paidan kaveriksi löytyy housut samaa sarjaa. Tervetuloa aurinko!


Katselin Reiman mediapankkia rajauksella "junior" ja sieltä löytyi ihan meidän isoveikan näköinen maastokuvioinen huppari, jota löytyy vihreän lisäksi myös pinkkinä. Alla olevassa kuvassa samaa kuosia liivinä - vai onko tuossa hupparissa irrotettavat hihat? Toivottavasti tätä tulee myyntiin reimashoppiin!

Hupparit ovat kesän luottovaatteita, joita tarvitaan monessa menossa. Reimashopissa on jo myynnissä kesän yksivärisiä huppareita (harmaa, pinkki ja tummasininen) ja niihin sopivia collegehousuja.




Kesän lämmetessä on monesti tarpeen lyhentää lahkeita. Vetskareilla housuista sortseiksi lyhenevät kesäpöksyt ovat tuttuja jo aiemmista Reiman mallistoista, mutta nyt lahkeita voi kääriä ylös myös nepparien avulla. Kätevää, jos tekee mieli vaikkapa kahlata rantavedessä.

Miltäs tämä puutarhan antimien innoittama Reiman SS16 mallisto näyttää? Lisää kuvia uutuuksista voit katsella reimashopista. Oletteko vielä miettineet kevään vaatehankintoja/tarpeita?

Kevät ja kesä voi tuntua vielä kaukaiselta, mutta uskokaa tai älkää: päivä on jo pidentynyt. Itselläni valon lisääntyminen alkaa perinteisesti vaikuttaa vireystilaan jotakuinkin ystävänpäivän tienoilla - toivottavasti myös tänä vuonna. Lisäenergia aikaisiin kouluaamuihin ei olisi pahitteeksi!

Aurinkoisia kevättalven päiviä ja mukavaa viikonloppua toivotellen,
Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari


10 kommenttia:

  1. No ei Reima varmaan osaa tehdä mallistoa mihin en ainakin jossain määrin ihastuisi. Luottomerkki. Tuota pusakkamallista takkia katsoin jossain kuvissa, enkä tykkää resorihelmasta.
    Ja softshell takeissa saisi olla huppu.
    Mutta koko mallistoa kun katson, niin paljon kivaa löytyy varmasti, vaikka kaikesta en tykkää.
    Ja maastokuosi on ihan nounou minulle.
    Wetter-kengissä ihmettelen kovasti tuota, että pienimmissä versioissa on tarrat ja isoissa nauhat. Pienten kengät laittaa joka tapauksessa aikuinen, eli voi hyvin solmia ne nauhat. Samoin pienille saa paremmin istuvaksi kengät nauhojen kanssa (näin olen kokenut). Isoilla on kiire ja itse pitäisi kengät pukea, eli ei ole aikaa ja kärsivällisyyttä nauhoja viritellä. Miten toimii ne joustonauhat? Onko kokemusta?

    Meidän välikausivermeitä olen nyt kartoittanut. Takit on päivitetty sopiviksi syksyn ja talven aleista. Syksyllä ostetut välikausihousut mahtuu keväällä, mutta vanhemmat meni pieneksi. Yhdet välikausihousut on ostoslistalla ja ne saisi olla mustat. En vielä tiedä, ostanko halpikset vai Remut. Reiman housuja en taida raskia nyt normihinnalla ostaa. Kyllä Remunkin normihinta vähän kirpaisee. Polvet kuluu koululaisellakin vielä meidän tapauksessa. Toppahousujen polvet on jo aika käytetyn näköiset.
    Käsineitä ja pipoja on varmaan kevääksi riittävästi, mutta ainakin gore tex tai Reima tec -lenkkarit pitää hankkia. Edelliset näyttää olevan pienet ja hyvin kuluneet.
    Kyllä minä aina helmikuussa alan tarkistaa ja päivittää kevätvarusteita, kun niitä voi sitten aika yllättäen tarvita. Ja ensin varmaan vielä hyödymme syksyllä käyttöön otetusta Taag-takista. Se oli loistohankinta: Tosi pitkään sitä käytettiin syksyllä talvea odotellessa ja talvella se on ollut ns. kauppatakkina ja keväällä taas ulkoilukäyttöön.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä, eikös me enää samistellakaan?!? ;) Onneksi Reiman mallistoissa on aina jokaiselle jotakin - resorilla tai ilman, maastokuosilla tai jollain muulla.

      Nauhat on niin paljon paremman näköiset kuin tarrat, siinä kai syy joustonauhojen käyttöön tarrojen sijaan. Tennari-ilmettä kun kuitenkin tavoitellaan. Meillä on molemmilla pojilla Wetterit joustonauhoilla. Isoveikalla ne ovat mahtuneet kaksi kautta, joten käyttökokemusta on jo ehtinyt kertyä. Hänellä on ns. vanhan malliset Wetterit perusnauhoilla, joihin olen itse vaihtanut sittarista hankkimani joustonauhat ja poika on tykännyt niistä kovasti. Wetterit ovat olleet käytössä koulussa ja yleiskenkinä. Kevääksi on jemmassa vihreät joustonauhalliset Wetterit.

      Pikkuveikalle otettiin syksyllä käyttöön oranssit Wetterit, joissa on Reiman omat joustonauhat. Nämä mahtuvat onneksi vielä kevään. Aluksi poika (4 v)tuskaili kenkien jalkaan saamisen kanssa, kun uusi kenkä on jäykkä ja jalka on pujotettava varrelliseen, nauhoitettuun kenkään melko pienestä aukosta. Mutta pian poika oppi pukemaan joustonauhakengät itsenäisesti. Ja ovathan ne helpot ja nopeat, kun tekniikan hallitsee. Meillä pienemmän Wetterit ovat olleet vain siistimmässä käytössä. Ihan kurakelille en nahkapintaista jalkinetta laita, vaikka olisi miten vedenpitävä kalvo välissä.

      Suosittelen kokeilemaan välikausihousuiksi SuperRemua tai Reimatec Vahvaa. Olisko näistä kevään korvalla jotain tarjouksia? Harmittaa, kun en ollut skarppina Remun alen kanssa: nyt siellä on SuperRemu toppahousuista jo koot lopussa. Olisin ostanut isoveikalle toiset jemmaan noista tämän talven lempparihousuista.

      Taag on tosiaan yksi Reiman tuotekehityksen helmiä. Kevätmalliston versiossa on taas irrotettava tikkiliivi, kuten meidän ensimmäisessä punaisessa Taagissa oli. Vielä kun tuohon Taag:iin saisi irrotettavan kokovuorin, joka jatkuisi myös hihoihin. Näissä meillä käytössä olevissa Taag:eissa on kiinteä kokovuori ja hyvin ovat toimineet nekin. Irtovuori pidentäisi takin käyttöikää entisestään ja säilyttäisi takin lämpimyyden, kun vuoria ei tarvitse laittaa pesukoneeseen (ainakaan joka kerta).

      Taag:lle on muuten tullut kevääksi kaveriksi vyötäröhousut irrotettavilla henkseleillä. Reimashopin tuotekuvauksessa ei tosin puhuta mitään kevyestä vanuvuorista, joka oli aikanaan Sege-housuissa. Täytyy tutkia asiaa. Henkselihousuja irrotettavalla tikkivuorillahan myytiin tosiaan pari vuotta sitten Sege-nimellä ja ne olivat tosi hyvät ja monikäyttöiset. Mitä nyt isoveikka kiukutteli niistä henkseleistä.

      Poista
    2. ...ja tämä uusi housumalli on nimellä Tripla.

      Poista
    3. Meidän Taag-takissa on kiinteä vuori. Luulen, että hankin ihan perus-Remut vk-housuiksi. Niissäkin on tuo hankauksenkesto hyvä. Super-Remussa ja Reimatec Vahvassa tuo hinta jo kirpaisee enemmän. Toki vielä odotan tulisiko jotain kevätalea kohdalle... Onneksi muuten tuota Taag-takkia (vai mikä sen nimi nyt onkaan) saa vielä ilman resoria.
      Ja eihän sitä tiedä, missä määrin taas lopulta samistellaan :).
      -T-

      Poista
  2. Patterien kokopolitiikkaa harmittelen minäkin. Nimittäin ostaisen ne mieluusti 4v. tytölle päiväkotikengiksi, mutta kun tytön jalankoko on 29...nauhakenkiin en lämpene, vaikka kuinka ois joustonauhat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitetaan sitten terveisiä Reimalle, että tarrallisia välikausitennareita toivotaan isommassa koossa :)

      Kuten tuossa yllä jo kommentoinkin, niin meillä 4 v oppi kyllä pukemaan joustonauhakengät pienen harjoittelun ja kengän käytössä löystymisen jälkeen. Vaikka onhan tarra silti tuttu ja kätevä ratkaisu, joka toimii varmasti. Saa nähdä, laitammeko keväällä Wetterit joustonauhoineen päiväkotiin.

      Siinä olisikin uusi tuotekehityshaaste: miten saadaan kengät tyylikkäiksi ja "nuorison" kenkien näköisiksi, vaikka niissä on tarrakiinnitys?

      Poista
    2. Monilla merkeillä tuo on jo ratkaistu: Kengässä on ylhäällä yksi tarra ja alaosassa on joustavat kuminauhat. Näin pukeminen ja riisuminen on helppoa, mutta ulkonäkö hivenen tyylikkäämpi. Tuo tarra kun vielä usein jää lahkeen alle piiloon. Reiman lenkkareissa on tätä tyyliä ollutkin.
      -T-

      Poista
  3. Vielä mun on pakko kommentoida: Minkä koon valitsisit Remun välikausihousuista? Poika on nyt 128cm pitkä ja housut tulisi käyttöön keväällä. Vertasin kokotaulukon mittoja Reiman 128 housuihin, jotka on kaapissa ja ovat sopivat. Oli niin erilaisia mittoja etten saanut kyllä mitään tolkkua ratkaisuuni.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Housuissa on tosiaan eroa mallissa, joten vertailu voi olla vaikeaa. Oman kokemukseni mukaan - ja puhun nyt suoralahkeisesta välikausihoususta- Reima on hieman pidempää kuin Remu. Remu on selvästi leveämpää mallia. Meillä ei tahtonut riittää pikkuveikalle pituudenmukainen koko kuin hetken, mutta samaan syssyyn sattui kieltämättä jälleen kasvupyrähdys.

      Suoralahkeisesta (jota on myös mahdollisuus kiristää) ottaisin teidän tapauksessa varmaankin koon 134 ja suppulahkeesta jopa 140 cm. Ja ainahan voit vaihtaa koon, jos menee pieleen :)

      Poista
    2. Kiitti. Suoralahkeiset on kyseessä eli134.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)