lauantai 7. joulukuuta 2013

Keltainen takki kaupungilla

 
Reima Obos, untuvainen keltainen unelma, pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön viime keskiviikkona, kun teimme pikkuveikan kanssa kirppari-/parturi-/apteekkireissun lähimpään kaupunkiin.

Kirjoittelin aiemmin syksyllä tästä takista sovituskuvien kera ja nyt päästiin testaamaan talvisäässä!
 


Tätä on odotettu: että saadaan käyttää pirteää, keltaista talvitakkia. Nyt on talvi tullut meille ja pakkasta sen verran, että pienimmäisen voi kietoa suloiseen untuvaan. Se on niin ihana! Väri on upea, hehkuva lämmin keltainen :)

Housuina mustat Reimatec henkselitoppahousut, jotka löysin kirpparilta laput kiinni. Joskus käy tuuri, vai mitä! Rukkaset ovat lasten mustat karvavuoriset nahkarukkaset, lahjaksi saadut. Jalassa pikkuveikalla on mustat, nahkaiset, villavuoriset Tepsut (Seribon Oy), kirpparilöytö myöskin - ja monivuotinen suosikkimme kaupunkijalkineissa.



Pipo Reiman tummansininen Skipp vaihdettavalla tupsulla (sininen tai keltainen tupsu). Hyvän mallinen pipo, suojaa hyvin korvat. Miellyttävä fleecevuori, pinta villasekoitetta. Yksinkertainen; sopii monen vaatteen kanssa. Tykkään kovasti. Voisin hankkia tällaisen myös isoveikalle: tuo fleecevuori on ihoa vasten miellyttävämpi hikoilevalla lapsella kuin perinteinen puuvillavuori.


Työmaa, työmaa! hihkui pieni mies kaupungilla kulkiessamme. Lapsi se osaa ottaa ilon irti aikuisen mielestä joskus vähemmän kauniista paikoistakin. Pärisevät koneet ovat tämänkin pienen miehen mieleen :)


Tästä kun kurkistaa, näkee autot ihan läheltä...


...mutta kyllä tuolta aidan päältä näkisi silti paremmin!


Jouluisia näyteikkunoita oli mukava katsella. Varsinkin tätä Sokoksen pyörivää jouluikkunaa ihmeteltiin pitkään. Siellä näkyi jouluaattoa viettävä perhe, pehmoeläimiä ja muuta mukavaa.

Obos on mukavan yksinkertainen takki, ei mitään ylimääräistä. Takin helman takaa pidempi malli on käytännöllinen - ja kivannäköinen. Tykkään myös vinosta tikkauksesta. Takki on kokoa 98 cm ja poika jotakuinkin saman mittainen.




Tässä takissa lapsi erottuu kadulla! Keltainen väri lisää turvallisuutta sen lisäksi, että miellyttää silmää. Huomaatte varmaan, että äiti on ihan myyty ;) Poika itsekin tykkäsi uudesta takistaan ja on ylpeä, että hänellä on samanvärinen talvitakki kuin isoveikalla.

Mutta oliko untuvatakki kuuma kaupoilla? Takissa on edessä vinovetoketjun lisäksi toinen vetoketju, joka ei aukea ihan alas saakka. Kun nämä molemmat vetoketjut ovat auki, koko takin etumus avautuu "läppänä" alas ja tuuletus pelaa. Pidempään sisällä ollessa riisuimme lämpimän takin suosiolla rattaisiin.

Mitäs tykkäätte Oboksesta? Onko keltainen väri teidän juttu? Entä voiko keltaista käyttää pihaleikeissä?
 
 
Mukavaa viikonlopun jatkoa ja talvisia ulkoilusäitä! :)

Vahteristonemäntä

6 kommenttia:

  1. Ihana keltainen! Mä puntaroin, että olisinko tilannut sen toisen mallisen keltaisen Reiman toppatakin, kun sille jäis Cittarissa hintaa 42e, mutta postikulut hilaa hinnan lähemmäs 50e, joten en taida raskia, kun takilla olisi niin vähän käyttöä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kattelin just samaa Cittarin alea ja mietin, huomasitko sen takin ;)

      Postikuluja ei mun mielestä pitänyt olla, jos pystyy hakemaan kaupasta - tai laittaa jonkun tutun hakemaan?

      Se on totta, että paremmalle takille/kaupunkitakille on varsin vähän käyttöä. Täytyy yrittää raaskia pitää noita keltaisia myös ulkoillessa, ainakin toisinaan...Ensi talvena ne eivät kuitenkaan enää mahdu päälle.

      Poista
  2. Tuo takki on yksi niistä, jotka ovat jääneet Reiman mallistosta hyvin mieleen. Tykkään siis takin mallista ja väristä, vaikkei meille ole ulkoiluun koskaan vielä keltaista tupsahtanutkaan :D Kyllä keltaista uskaltaa käyttää pihatakkinakin, jos on vain kunnolla lunta ja pakkasta... Tosin lapsilla on kyllä tapana löytää ne hazardisottaiset paikat sellaisillakin keleillä, jolloin periaatteessa ei pitäisi kuraa tai likaa mistään löytyä :D

    ps. Pipo kyllä kruunaa asukokonaisuuden. Ihan mahtava keltainen tupsu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen on vaan niin ihana ja tuo pipo keltaisine tupsuineen on kyllä myös minun suosikki! :)

      Voin kuvitella, että pojat löytäisivät keltaisten takkiensa kanssa pihassa mm. punamultamaalisille aidoille, joista irtoaa väriä kuivanakin. Kyllähän sitä yleensä ihan peruspusikostakin tummaa väriä tarttuu. Mutta onneksi on tahranpoistoaineet ja pesukone!

      Poista
  3. Tosi hyvän näköinen (ja värinen) takki ja koko asu muutenkin!

    Kyllä keltainen takki varmasti menee lumisen ajan ulkoiluissa hyvinkin. :) On meilläkin vähän aran väriset haalarit...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Niinhän se vähän tuppaa olemaan, että nätit värit ja kuosit on hieman arkoja lialle. Onneksi tuo lumi on pääsääntöisesti puhdasta ja pesukone hoitaa sattumukset. Toki tässä tulee taas eteen se ongelma, ettei topattua vaatetta haluaisi jatkuvasti "ohentaa" pesukoneessa.

      Teillä on upeat haalarit! Just kattelin sun uutta postausta. Mun tekis pikkuveikalle mieli kevääksi rainbowia välikausiversiona ;)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)