perjantai 24. tammikuuta 2014

Alba Babyn lumoissa


Olen hurahtanut tanskalaiseen lastenvaatemerkkiin Alba Babyyn. Ihania retrovaatteita laadukkaista materiaaleista ja paljon keltaista (ja ruskeaa)!

Hinnat ovat vähintäänkin suolaisia, mutta alennusmyyntiaikaan olen tehnyt muutaman hankinnan. Aiemmin tilasin isoveikalle näissä kuvissa näkyvät housut ja pikkuveikalle vastaavat keltaiset. Kirjoittelin niistä silloin ihan oman blogipostauksen. Housut ovat kokoa 116/122 cm ja poika noin 120-122 cm.



Tämänkertaisesta talvi-alesta piti sitten saada housuille kivat yläosat. Havittelin isoveikalle keltaista paitaa Alba Babyn mallistosta, mutta siitä oli ehtinyt tietysti koot loppua joka paikasta (tai sitten ei ollut alennusta ollenkaan). Muutakaan keltaista paitaa en löytänyt kohtuuhintaan mistään. Pöh. Tilasin sitten lopulta Alba Babyn ruskean Brodie- velourpaitan; onhan siinä ainakin sama keltainen kuva-aihe kuin noissa housuissa ;)


Paidan koko on 122/128 cm ja pojan pituus noin 120-122 cm. Paita on sopiva ja retrotyylisenä siltä ei voikaan odottaa väljyyttä. V-aukkoinen pääntie on uusi tuttavuus meidän pojilla ja näyttää ihan hauskalta.

Isoveikka narisi hieman pitkistä, napakoista ranneresoreista, mutta tottui niihin kyllä nopeasti. Minusta ne ovat aivan ihanat - ja itseasiassa tosi kätevät päällysvaatteita pukiessa, kun paidan hihat eivät pääse nousemaan ylös.



Paidan materiaali on aivan ihanaa, paksua ja pehmeää velouria. Voisin käyttää itsekin!

Tässä asussa isoveikka kävi muuten päiväkodin valokuvauksessa viime tiistaina. Minä yritin ehdottaa Metsolan oranssia tai vihreää raitapaitaa kera kaaritaskuhousujen, mutta huutohan siitä tuli. Ihan vain sen takia, että se oli äidin toive ja paidassa ei ollut mitään kuvaa (huomatkaa, että tässä paidassa on kuva, vaikkakin pieni). Hetken mietittyäni päätin pojan antaa laittaa tämän valitsemansa asun, vaikkei valinta niin värikäs olekaan. Tyylikäs valinta kuitenkin :)


Sopivat ovat! Housut ovat tosiaan kokoa pienemmät kuin paita, mutta se toimii hyvin pitkäselkäisellä ruumiinrakenteella. Housut menevät vielä tämän kevään, mutta ensi syksynä voivat olla jo lyhyet. Paidan todellinen koko selviää ensimmäisen pesun jälkeen, mutta velour ei onneksi yleensä kutistu merkittävästi. Paita mahtunee vielä syksylläkin.



Pikkuveikkakin sai keltaisten Alba Babyn pöksyjensä pariksi yläosan: "Bennie hood", ruskea velourhuppari keltaisin tehostein. Sovituskuvia tiedossa mahdollisesti myöhemmin. Ylläoleva kuva Ratkiriemun verkkokaupasta.

Tämä se vasta herkku onkin! :) Ai, miksen sitten tilannut tätä isoveikalle? No, ihan vain siitä syystä, että poika taatusti inhoaisi tuota huppua ulkovaatteita pukiessa, eikä suostuisi käyttämään paitaa missään, missä on vaara joutua pukemaan ja riisumaan ;) Pikkuveikan hupun oikominen haalarin kauluksen sisään on vielä turvallisesti äidin vastuulla.

Miltäs näyttää? Onko kokemusta näiden Alba Babyn velourien pesukäyttäymisestä?

Täällä paukkuu 22 asteen pakkanen jo toista vuorokautta, mutta näihin pakkasiin alkaa jotenkin jo tottua. Ja oppii pukeutumaan itse koko ajan fiksummin ulos mennessä. Liikkuvaiset pojat tarkenevat hyvillä varusteillaan vaikka millaisessa säässä. Näillä pakkasillakaan ei ole ollut edes sormet kylminä!

Tämä viikko on ollut varsin rauhallinen. Tai rauhallinen on ehkä väärä sana kuvaamaan arkea 2,5 ja 5-vuotiaiden poikien kanssa, mutta tarkoitan, että on eletty perusarkea ilman sen kummempia menoja ja tapahtumia.

Kävimme eilen pitkästä aikaa perhekerhossa pikkuveikan kanssa ja tänään leivoimme molempien poikien kotona ollessa yhdessä pullaa. Osa taikinasta pyöriteltiin suuriksi laskiaispulliksi, että saadaan huomenna herkutella nenänpäitä myöten kermavaahdolla ja hillolla! :) Viikonloppu vietetään kotosalla perheen kesken ilman erityistä ohjelmaa. Tekisi kyllä mieli käydä kirpparilla etsimässä isoveikalle uusia luistimia. Päiväkodissa luistelevat kuitenkin lähiaikoina, enkä minä ole valmistautunut! ;)

Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua teille kaikille!

Vahteristonemäntä

2 kommenttia:

  1. Näyttävät kyllä kivoilta, tuo velourhuppari on varmasti upea!

    On se mahtavaa, että on vihdoin talvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! :) Uuden malliston keltaiset houkutukset pyörivät mielessä, mutta saavat kyllä odottaa alennusmyyntejä.

      Juu, talvi on harvinaisen tervetullut tänä vuonna ;) Nyt, kun pakkaset on pudonneet 20 asteesta 10:een, tuntuu melkein lämpimältä!

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)