tiistai 7. tammikuuta 2014

Molskis ja loiskis - uimahallissa koko perhe


Perjantaina suuntasimme koko perhe pitkästä aikaa uimahalliin. Aikanaan vauvauinnissa aloittaneesta isoveikasta on kuoriutunut isovanhempien matkassa tottunut kylpyläkävijä - hyvä ettei kidukset kasva! ;) Mutta pikkuveikan harvat vesilementtikokemukset ovat lähinnä kesäisiltä hiekkarannoilta. Pari kertaa olemme vieneet pojat paikallisen urheiluopiston lämminvesipäivään polskimaan, mutta siitäkin on aikaa.

Perinteinen uimahalli oli siis varsin uusi kokemus lapsille ja vaikkei siellä vesiliukumäkiä ja vettä suihkuttavia norsupatsaita ollutkaan, oli meillä oikein mukavaa!

Pikkuveikalla on yläkuvassa päällä blogissani jo tutuksi tullut Reiman keltainen Obos-untuvatakki. Isoveikalla puolestaan viime kevään malliston viileänkeltainen kevytuntuvatakki, joka on osoittautunut tosi näppäräksi vaatteeksi näillä tämän talven välikausikeleillä. Harmittelen, etten hankkinut tätä samaa takkia (sinisenä) aikanaan alesta myös pikkuveikalle.

Molemmilla veljeksillä päässä Reiman uudet Angry Birds villasekoitepipot fleecepuolivuorilla. Punainen lintuaihe on toisella ohimolla. Nämä pipot ovat tosi hyvän malliset ja napakkaa materiaalia. Ei kutita, eikä valu silmille ja silti suojaa korvat. Vuori viimeinkin keinokuitua, joka on miellyttävä kosteanakin. Hienoa tuotekehitystä suorareunaisissa peruspipoissa Reima! :)


Isoveikka molski ja polski uimahallissa isin kanssa tottuneesti keltaiset uimalasit päässään välillä vettä hörpäten ja yskien - ja taas jatkaen. Mutta pikkuveikkaa sai tosissaan houkutella altaaseen. Poika järjesteli ensin uimaleluja altaan reunalla ja vältteli veteen tuloa kaikin keinoin. Lopulta pikkumies suostui tuleemaan äitin sylissä uimaan, kun lupasin laulaa samalla "Autolla ajetaan varo-varo-vasti...", tietenkin kulkuvälineitä vaihdellen ja pitkin allasta kyykkykävelyä tehden. Oli muuten hyvä reisitreeni! ;)

Pääasiassa sylissä paikallaan olevalla pikkumiehellä tuli tietysti nopeasti kylmä, joten kävimme välillä lämpimässä suihkussa ja saunassa lämmittelemässä. Onneksi uimahallien suihku- ja saunatilat eivät enää pelota poikaa, kuten pienempänä. Muistan vielä ajan, jolloin uimareissu oli suurimmaksi osaksi yhtä huutoa. Tämän kertainen kokemus oli niin positiivinen, että jatkamme varmasti koko perheen uimahallikäyntejä jatkossakin.



Miten lapset saadaan sujuvasti pois altaasta ja pesut sekä pukemiset hoidettua ilman draamaa? Tietenkin lupaamalla pillimehu kahviosta! Toimii ainakin meillä :) Ilman tätä herkkujuomaa mukavan uinnin päättyminen olisi varmasti tuntunut paljon kurjemmalta. Pojat kyllä norkoilivat myös jäätelöaltaiden luona, mutta tyytyivät siihen, että menemme kotiin iltapalalle.


Pikkuveikka olisi halunnut mennä kahvion puolelta uudestaan uimaan. Kyseli illalla ja seuraavana päivänä, milloin mennään taas uimaan. Tuntuipa mukavalle: taisimme saada koko perheen uuden yhteisen harrastuksen! :)

Oli muuten sippiä porukkaa kotimatkalla!  Tehtiin miehen kanssa täysi työ, etteivät pojat nukahtaneet autoon. Vesipeuhu on tehokasta liikuntaa :)

Käyttekö lasten kanssa uimahalleissa tai kylpylöissä? Tykkäävätkö teidän lapset uida?

Mukavaa viikonalkua ja arkeen paluuta! Meillä on tänään pehmeä lasku arkeen, kun on pikkuveikan influenssatehosterokotus ja isoveikan liikuntakerho. Huomenna alkaa päiväkoti ja isi palaa töihin ylihuomenna. Vaihe vaiheelta siis arkea kohti!

Tänne on luvattu loppuviikosta lunta ja jopa 15 asteen pakkasta. Se mahtaa tuntua kylmältä tämän välikausitalven jälkeen, mutta oikea talvi otetaan kyllä ilolla vastaan! :)

Vahteristonemäntä

9 kommenttia:

  1. Me käydään poikien kanssa n. kaks kertaa kuussa uimassa, tuolla naapurikaupungin puolella. Mua ei saa perinteisiin "kylmiin" altaisiin,vaan lämpötila saa olla mielellään n. 30 astetta - ja Kaarinasta sellasta löytyy :)
    Vanhempi poika oppi 4,5-vuotiaana uimaan muutaman me´trin,nyt 6-vuotiaana ui jo suht hyvin.Pienempi on arempi,viihtyy pääasiassa lastenaltaassa mutta myös isommassa altaassa mun sylissä,joskus vähän itsekin polskien. Aivan mahtavaa yhteisen ajan viettoa,ja tosiaan imee hyvin mehut lapsista (ja välillä isommistakin) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, normaali uima-allasvesi on kyllä viileää, jos ei itse aktiivisesti ui. Ja eihän lasten kanssa ollessa itse voi uidakaan. Meidän lähellä olevassa urheiluopistossa on kerran kuussa ns. lämminvesipäivä, jolloin on normaalia lämpimämpää. Täytyy vaan taas kaivaa ne ajat esiin...

      Tosiaankin mahtavaa yhteisen ajan viettoa ja tekee ihanan rentoutuneen olon koko porukalle :)

      Poista
  2. Reimasta puheenollen: Nyt on lekmerillä kaikki reimat -50%. Vinkkinä vaan kaikille.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä - vaikka sekoititkin ainakin mun illan ihan täysin! ;) Tilasitko itse jotain?

      Poista
    2. No jotenkin arvasin, että saan sinut lekmerille ;). Reiman fani olen, mutta ei nyt löytynyt mitään tilattavaa... olenkohan kipeä.

      -T-

      Poista
    3. Punaiset, karvahupulliset Rady-untuvatakit molemmille veljeksille ja isoveikalle myös talvikengät lähti tilaukseen pitkän pohdinnan jälkeen. Tulin siihen tulokseen, että en ehkä jaksa keltaista kahta talvea putkeen, mutta väriä pitää silti olla :)

      Poista
    4. Harmi, että normaaleista henkselihousuista oli jo koot menny. Niitä aina tarvis. Sama homma rukkasten kanssa.

      Poista
  3. Uimahalli on kyllä mahtava koko perheen paikka, sieltä tarttuu ihanan raukea fiilis, mikäli siis kaikki on mennyt putkeen! :)
    Meillä esikoinen on kyllä reipas kellukkeillauija, mutta pää ei missäännimessä saa kastua. Nykyään vesiliukumäet jäävät koittamatta, vaikka ennen niistä mentiin. Ettei vaan naama kastu.. Kuitenkin hän nauttii uimisesta kovin. Kuopus menee sellaista vauhtia, että varmasti sukeltelee jo ennen isoveljeään. Niin ne on erilaisia. <3 :) koitetaan vähintään kerran kuussa päästä uimahalliin koko perheen kesken, välillä jompikumpi menee isomman kanssa kahdestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se oli yllättävää, että itekin tuli ihan raukeaksi, vaikkei ollut varsinaisesti uinutkaan. Vedessä oleilu ja sauna riittää.

      Uida voi tosiaan kasvoja kastelemattakin. Itse olen just sellainen, etten tykkää sukeltaa ollenkaan. Saa nähdä, tuleeko tästä pikkuveikasta siinä suhteessa kuten äitinsä!

      Kiva, että teillä on säännöllinen uimahalliharrastus, meidänkin pitää aloittaa pikimmiten! :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)