torstai 31. heinäkuuta 2014

Sadetustanssia ja kuulumisia


Hellepäiviä tuntuu tänä kesänä riittävän ja ihan joka päivä ei voi olla uimarannallakaan. Kahluuallas viilentää mukavasti, mutta uutta hupia on sadettimen viileän suihkun läpi loikkiminen. On muuten hyvä tapa purkaa ylimääräistä energiaa!

(ja oikeasti meillä tietenkin sadetetaan nurmikkoa vasta illan tullen, jolloin kaikki vesi ei haihdu taivaan tuuliin)



Meillä on nyt erikoinen viikko, kun molemmat vanhemmat ovat palanneet lomilta takaisin töihin, mutta lasten päiväkoti on edelleen kiinni. Tarvittiin siis hoitojärjestelyjä, sillä emme halunneet viedä poikia päivystävään päiväkotiin. Varsinkaan, kun mies on lomalla taas ens viikolla.

Alkuviikon pojat olivat mökillä mummin, papan ja serkkunsa kanssa. Tänään oli vaihtopäivä mummon ja vaarin luo. Eilen illalla oli poikien tarkoitus kotiutua, mutta saivat puhuttua itsensä yöksi mummolaan. Tänään veljekset saapuvat sitten mummon ja vaarin kanssa kotiin ja mummo ja vaari hoitavat heitä täällä kotona viikonloppuun saakka.

On siinä palapeliä kerrakseen. Meillä on tosi hyvät verkostot, jotka ovat auttaneet monessa kohtaa. Korvaamatonta.

Töissä on tolkuttoman kuuma, vaikka ikkunat ja ovet ovat sepposen selällään ja tuuletin pyörittää ilmaa käytävästä huoneeseen. Pää ei toimi ihan toivotulla tavalla tässä helteessä, mutta onneksi en taida olla ainoa. Oletteko huomanneet saman ilmiön? Työkaverit palailevat lomiltaan ja normaali arki alkaa käynnistyä. Ensi viikolla varmaan vielä selkeämmin.

Kotona olen aloittanut iltapuhteina poikien poissa ollessa vaatehuoneen raivauksen. Ei ehkä kaikkein miellyttävintä hellepäivän iltahommaa, mutta ikävä projekti on odottanut jo liian kauan, joten päätin ryhtyä toimeen.


Olen uskomaton pahvilaatikkoiden jemmaaja ja sitä lajia löytyi nytkin monen huushollin tarpeisiin. Jostain syystä meillä on aikamoinen kokoelma Reiman kenkälaatikoita ja verkkokaupan postituslaatikoita ;) Olen säästänyt myös joidenkin lelujen laatikoita sillä ajatuksella, että niissä lelu on kivempi laittaa aikanaan myyntiin kirpparille. Ei järjen häivää, tiedän.

Yksi säkki vanhoja vaatteita lähtee uffin laatikkoon ja toinen kirpparille. Isoveikan huoneen päivityksen tuloksena hänen talvivaatteensa ovat nyt vaatehuoneessa (jossa on normaalisti vain aikuisten tavaraa), joten raivaukselle on tosiaankin tarvetta. Edellisten asuntojen verhot ja maksimissaan kerran vuodessa käytetyt pöytäliinat saavat mennä aitan uumeniin. Vaatehuoneen siivous ottaa vielä yhden illan, että saan hyllyt ja tangotkin selväksi. Mutta nyt sitten mahtuu jo ovesta sisään! :)

Isoveikan eskari alkaa reilun viikon päästä (reppua, penaalia ja tossuja ei ole vieläkään!). Sitä ennen käyvät isin kanssa muutaman päivän reissulla Lontooseen isin harrastuksen merkeissä.


Ulkomaanmatkallehan tarvitaan tunnetusti passi, mutta jotenkin tämä totuus oli meiltä (heiltä) täysin unohtunut! Kun tajuttiin tässä yhtenä iltana pojan passin puuttuminen, tulikin jo kiire järjestää pikapassi kesken poikien mökkiloman vieraan kaupungin poliisilaitoksella. Mummi käytti isoveikan ensin passikuvassa ja minä kirjoitin valtakirjan, että lapselleni saa hakea passia (valtakirja on oltava, vaikka toinen vanhempi on hakemassa passia). Hassua, että lapsen pitää myös  itse olla mukana passia anottaessa. Isi joutui pitämään etäpäivän töistä, että saatiin ex tempore-passinhaku hoidettua. On tämä ollut viikko!

Mukavaa viikonjatkoa kaikille! Vieläkö helle hellii vai kaipaatteko jo viileämpää säätä? Miten arkeen palaaminen on sujunut? Onko syyshankintoja jo tehty?

Vahteristonemäntä

9 kommenttia:

  1. No on teillä ollut viikko!

    Me kans mietittiin keväällä, että miten saataisiin tytölle vähän pidempi kesäloma, kun meidän lomat alkoivat vasta nyt. No, ongelmahan poistui, kun olin itse sairauslomalla koko kesän, mutta mummo ja pappa olivat valmistautuneet pitämään neitiä mökillä viikot kolmen viikon ajan. Hyvät verkostot ovat kyllä parhautta!

    Sadetustanssi on kyllä ihanaa ja tulee ihan oma lapsuus mieleen. Tosin sadetusten jälkeen lapsuudessa pihapiiriin ilmestyi aina kyykärmeitä :/ Olkaapa siis tarkkana siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että saatte hoitoapua. Se on todellakin kullan arvoista :)

      Kesälomassa on tosiaan omat järjestelynsä lapsiperheissä, varsinkin pienten koululaisten kohdalla, joille ei ole enää tila päivähoidossa. Omassa lapsuudessa vanhemmat pitivät lomat suosiolla peräkkäin, nykyisin on vaihtoehtona monenlaisia päiväleirejä yms.

      Mullakin tuli tuosta sadettimen kanssa leikkimisestä oma lapsuus mieleen. Kyitä ei näkynyt silloin, eikä onneksi nytkään. Taitavat olla paikkauskollisia eläimiä. Ovat kyllä inhottavia otuksia!

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. Kuulostaa työntäyteiseltä viikolta. Minä tykkään helteestä, mutta 25 astetta riittäisi hyvin. 30 alkaa jo väsyttää ja tympiä. Meilläkin pojalla alkaa eskari, mutta en tiedä tarvitaanko penaalia joten kysyn henkilökunnalta. Reppua emme hanki eskaria varten vaan jatketaan varavaatteiden yms. kuskausta samoin kuin ennenkin. Emme paljon kuljeta tavaraa edestakaisin. Tossut ostettiin. Tintti-tossuja olin ajatellut, mutta Stockmannilla sanottiin että lopettivat niiden jälleenmyynnin, kun valmistajan vaihdoksen myötä heidän kokemuksen mukaan laatu heikkeni. Meillä oli yhdet luullakseni uuden valmistajan tossut ja kestivät hyvin, mutta haettiin nyt sitten City marketista ihan markettitossut. Kokeillaan niitä.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oli tämä aika työläs viikko, mutta päästiinhän sitä kuitenkin perjantaihin viimein!

      Hyvä, kun muistutit: tossut! Olin unohtanut ne kokonaan. Jotenkin on nyt vaikea käsittää arjen pian käynnistyvän myös lasten osalta. Isoveikalla saattaa mahtua vielä reiluina hankitut liikkaritossut, mutta pikkuveikka tarvitsee uudet tossut päiväkotiin.

      Tintti-tossut olis kyllä ihanat, mutta harmi, jos laatu ei enää ole entisenlainen. Alkuperäiset kestivät hyvin 2-3 käyttäjällä (olen ostanut monet kirpparilta).

      Meillä oli päiväkotireppu niin pieni (Accross "kettu"), että siihen ei mahtunut unilelun lisäksi kunnolla edes vaihtovaatteita. Sadevaatteet vietiin erillisessä kangaskassissa ja kaikki tavarat saivat olla aina arkiviikon päiväkodissa. Hankitaan nyt reilun kokoinen tilalle, johon mahtuu sitten se eskarikirjakin.

      Poista
  3. Hyvät tukiverkostot on kyllä kultaakin kalliimpia! :) Mä en tykkää helteistä, mulle riittäisi sellaset 20 astetta tai vähän yli, joten aika nihkeetä on ollut...
    Meillä on eskarilaiselle reppu, ja penaalikin tuli joulukalenterista, vaikka luulen ettei sitä tarvita. Tossut on kyllä niin napakat että pitäisi uudet hankkia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, teilläkin on eskari edessä :) On tää jotenkin jännää, kun tulee jo tehtäviäkin - kohti kouluahan tässä selvästi mennään!

      Samoilla linjoilla olen säiden suhteen: mulle riittäisi myös se 20, max 23 astetta. En ole helteen ystävä ollenkaan. Missä se perinteinen, suomalainen kesäsää on nykyisin?!?

      Poista
  4. Minä taas tykkään helteestä yli kaiken! :) Tosin oloa helpottaa ilmalämpöpumppu. Ihan loistava kapistus.

    Hienoa että saitte poikien hoidot järjestymään tukiverkostojen avulla. On ne vaan huipputärkeät!! Meilläkin ne on onneksi kunnossa, ja niiden takia en suostuisi enää muuttamaan pois tältä paikkakunnalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, tämä on sitten sinun kesäsi :) Meilläkin on pumppu iltoja villentämässä, mutta työpäivän vietän 27 asteessa...Suoraan sanoen odotan syksyä ja viileneviä säitä!

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)