tiistai 19. elokuuta 2014

Pikkuveikka testaa Blaa!:ta


"Arvaa mitä leopardi? Nyt sovitellaan Blaa!:n syysuutuuksia!"

Toivottoman oivallista ryhtyi yhteistyöhön lastenvaatevalmistaja Blaa!:n kanssa ja saimme testattavaksi luomupuuvillaisia, Suomessa suunniteltuja herkkuja syysmallistosta. Testaajana toimii pikkuveikka ja valitsin hänelle testiin
  • Choco velourhousut 
  • Hedgehog pitkähihainen paita iso siili 
  • Hedgehog trikoopipo


"Ota kiinni, pikkusiili!" Hehkuvaa keltaista ja suklaanruskeaa. Täydellistä syksyyn!


Testaajamme on noin 102 cm pitkä ja vaatteet ovat kokoa 104 cm. Pipo on 52-54 ja pikkuveikan pää 52,5 cm.

Paita on silminnähden reilu, muttei ylisuuri. Puuvillapaidan oletan kuitenkin kutistuvan ensimmäisessä pesussa jonkin verran.

Velourhousut ovat puolestaan niukempaa mitoitusta ja pituus on juuri sopiva. Kasvun- tai kutistumisen varaa ei ole paljon. Jäin miettimään, olisiko koko 110 ollut käypä ja pussittunut nätisti.

Pipo istuu napakasti ja nätisti päässä. Hyvä malli, otsalle ei muodostu "lippaa".

Tuotteiden mainitaan kutistuvan noin 5 %.


"Napa näkyy naapuriin!"

Housujen malli on nätisti istuva. Leveällä, vahvalla kumpparilla varustettu vyötärö istuu sopivan napakasti normaalipainoisen lapsen päällä (102 cm/17 kg). Luulen, että toimisi hoikemmallakin. Vyötärön korkeus on riittävä myös pitkäselkäiselle lapselle.

Housujen vyötärössä ei ole säätöjä, mutta en jäänyt niitä (ainakaan tässä sovitustilanteessa ) myöskään kaipaamaan. Seuraan tilannetta.

Näitä suklaansävyisiä housuja valmistetaan myös collegekankaasta ja leggareina. Velourleggareita teki mieli kokeilla, mutta otin sitten pojalle tutumman malliset housut. Ja myönnän: en oikein osaa kuvitella pojilleni leggareita...



Ja sitten pompitaan!




...ja pelleillään :)


Lempivärejäni ja niin herttainen kuva-aihe :)

Paidan hihansuut ovat eri väriset kuin kauluksen kantti, joten paitaan voi yhdistää myös malliston "bicquit"- housut (vaaleanruskea) tai leggarit.


Tumman niskalapun nurja puoli on fiksusti vaalea: nimikointi on helppo tehdä tussilla. Arvostan tätä ominaisuutta tuskailtuani mm. Metsolan mustien lappujen kanssa. Tarrojakin on tullut testattua, mutta edelleen nimikoin mieluiten tussilla.

Tässä myös lähikuvaa housujen sametinpehmeästä velourista. Nukka on tosi lyhyttä ja tiivistä. Erittäin laadukkaan tuntuista. Huuhteluaineeton taloutemme pistää kyllä velourit testiin. Housujen (80 % luomupuuvilla, 20 % polyesteri) pesulämpötilaksi suositellaan 40 astetta ja pesu luonnollisesti nurinpäin.

Pyykinpesusta puheenollen: luomupuuvillainen siilipaita suositellaan pestävän 30 asteessa. Ilmeisesti painatuksen säilymisen varmistamiseksi. Jäin miettimään, muistanko pestä paidan erillään meidän perus 40 asteen pyykistä. Myös pipon pesuohjeessa neuvotaan pesemään 30 asteessa. Onko 30 ja 40 asteella käytännössä merkittävää eroa? Onko pesuohjeen 30 astetta (muutenkin kuin tässä tapauksessa) vain "varmuuden vuoksi"?


Siilipaidan painatus on aivan ihana. Voiko napa pystyssä nököttävää, anovasti katsovaa piikkipalloa vastustaa? :)

Painatus tuntuu olevan "syvällä" kankaan kuiduissa, joten se vaikuttaisi kestävälle. Mattamainen painatus miellyttää silmää.

Kyllä, vaikuttaa oikein pätevälle setille ensikokemuksen perusteella. Kunhan säät tästä vielä hieman viilenevät, saadaan testivaatteet kunnolla käyttöön ja pesukoneen pyöritykseen.

Meillä on Blaa!:n tuotteista ennestään harmaa Black Bird-paita ja sen laatu on vakuuttanut. Paita ei ole mielestäni mennyt pesussa miksikään. Se on myös ihanan pehmoinen.

Lisää Blaa!:n tuotteita löydät verkkokaupasta.

Onko Blaa! teille tuttu? Miltä siilikuosi näyttää?

Pesettekö vaatteet aina juuri suosituslämpötiloissa?


Reipasta viikkoa toivotellen,

Vahteristonemäntä

13 kommenttia:

  1. Ihan teidän näköisiä! :) Meillä on kans harmaa black bird pysynyt hyvänä, mut shortsit ei näyttäneet kesän jälkeen ihan niin hyviltä. Trikoot ja tällaset perusvaatteet pesen oikeestaan kaikki 40 asteessa, ja kaikki mikä vaatii 30 astetta (villat, hienommat tyllit sun muut) jää roikkumaan koriin piiiitkäksi aikaa kun ei viitsi 8kg konetta pyörittää yksittäisten vaatekappaleiden takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin munkin mielestä :)

      Harmi, ettei sortsien laatu vastannut odotuksia.

      Tuo pesukoneen järkevä täyttöaste onkin just ongelma noiden 30-asteessa pestävien vaatteiden kohdalla. Meillä on onneksi "vain" 5,5 kg kone, mutta kyllä sekin välillä aika vajaana pyörii, kun on jotain erikoispesua vaativia vaatteita. Mutta voihan sitä välillä pestä kaikki 30 asteessakin (?), vai vaikuttaako se ehkä värien pystymiseen sitten.

      Poista
  2. Sopii hienosti pikkuveikalle! Näitä meilläkin on katseltu :)!

    Mä olen pesuohjeista aika friikki. Huomasin nuorempana et jos pesi erään nuorten merkin vaatteet 40 asteessa sen 30 sijaan niin ne kutistui. En tiedä miten se on mahdollista, mutta kyllä näin kävi.

    Nununun vaatteet oon pessyt 40 asteessa nykyään vaik siinä lukee, et pese kylmällä. Ei ole mennyt miksikään. Farkuissa jos on 30 niin pesen sillä 30 sit koko sen värin. Blaa!t olen pessyt pesuohjeen mukaan. Yksi ainoa paita on mikä on mennyt vähän pehmeäksi ja nuhjuisemmaksi pesussa, mutta kaikki muut on kyllä säilynyt tosi hyvinä aina. Tulee pestyä värien mukaan ja nurin päin. Jos ei kone ole täysi niin sit linkouskierrokset laitan 900 tai 700. Meillä on 5kg kone, onneksi ei tullut isompaa ostettua aikoinaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, muistelinkin, että tykkäsit näistä :)

      Eihän ne pesuohjeet tosiaan ihan tuulesta temmattuja ole ja kyllä itsekin niitä aika tarkasti noudatan. Joitakin ohjeen mukaan 30 asteessa pestäviä pesen 40:ssä, mutta muuten en juuri sooloile. 60 astetta kaipaavat pesen 60:ssä, että värit pysyisivät.

      Minä olen nyt jonkin aikaa käyttänyt Dr Beckmann "värisieppariliinoja", joiden avulla voi pestä eri värejä turvallisesti sekaisin. No, ihan valkoisia en kyllä edelleenkään uskalla yhdistää tummiin ja ekat pesun saatan varoiksi pestä erikseen esim. hyvin värikkäillä Metsolan vaatteilla, mutta muuten meillä pyörii nykyisin iloisen kirjava pyykki kera "ihmeliinan" ja mulla on mielenrauha :)

      Kohtuullisen kokoinen pesukone on tämänkin lastenvaatefriikin mieleen :)

      Poista
  3. Villa- ym. herkissä vaatteissa olen tarkka. Jos trikoovaatteessa on 30 asteen ohje,pesen yleensä 40 asteessa. Esim. Småfolkissa on 30, mutta pesen 40:ssä. Eivät ole kärsineet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta: joskus ohje pestä 30 asteessa laitetaan ilmeisesti "varmuuden vuoksi". Minusta tällainen alhainen pesulämpötila tuntuu yleistyneen viime vuosina. Onkohan näin?

      Myös itsellä kokemus, että Småfolk kesti hyvin neljääkymppiä.

      Poista
  4. Nämä Blaa!:t on kyllä olleet hyvälaatuisia! :) Kivan syksyiset värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoilla linjoilla ollaan :) Oikein syksyisiä värejä ja teemoja Blaa!:lla.

      Poista
  5. Kivan syksyistä ja vähän erinäköistä Blaata, mitä ollaan aiemmin totuttu näkemään. Kiva, että mallistossa on nyt myös velourleggareita. Meillekin riittäisi juuri ja juuri vielä koot, mutta toisaalta nyt ei kyllä sitten värit enää natsaakaan. Pitäisi olla harmaata tai edes mustaa.

    Monesti tulee pestyä 30 asteen pesuun tarkoitetut vaatteet kyllä 40 asteessa, mutta yritän toki noudattaa ohjeita. Ainakin hienopesun ohjeistuksen otan ihan kirjaimellisesti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin :)

      Teillä taitaa olla tosiaan jo vähän "isomman" tytön tyyli pikkukoululaisella :)

      Mulla on kans hienopesun kanssa suorastaan hysteria :D Osa Molon paidoista pitää pestä hienpesussa ja osa ei?!

      Poista
  6. Mä pesen monesti vaatteet ekalla kerralla kuudessakympissä, värit kuulemma kiinnittyy silleen paremmin. Ja 30 pesua huutavat pesen myös neljässäkympissä, yleensä käännän sitten nurinkurin jos on jotain painatusta.

    Kivan setin ootte saaneet =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä oivallinen testisetti :)

      Tuo onkin mulle uutta, että värit vois kiinnittää ekassa pesussa kuumemmalla lämpötilalla. Mutta onhan se toisaalta loogista, kun juuri ne kaikkein värikkäimmät vaatteet suositellaan yleensä pestävän juuri 60 asteessa muutenkin. Mutta peset siis myös 40 asteen vaatteet ekan kerran 60:ssa?

      Minä olen kova kääntämään vaatteita pesuun ja sitten siinä on kova homma käännellä ne taas takaisin. Mutta koitan pitää vaatteen siten pidempään uudenveroisena ja minusta tuo konsti kyllä pätee :)

      Poista
  7. Ainiin,edellisestä anonyymikommentistani jäi puuttumaan,että metsolat pesen vain ekan kerran 60:ssä,myöhemmin 40:ssä.
    -T-

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)