sunnuntai 31. elokuuta 2014

Me&i kutsujen satoa


Tänään olimme poikien serkkutytön 6-vuotis kekkereillä ja illalla pyrähdin vielä me&i kutsuilla. Olin toki valmistautunut huolella ja tutkinut pari viikkoa sitten julkaistun syys-/talvimalliston moneen kertaan etukäteen netistä, mutta on se aina ihan eri asia nähdä tuotteet livenä ja hypistellä omin sormin. Usein mieli muuttuu vielä siinä rekkiä selaillessa, niin kävi nytkin.

Pikkuveikalle ostin yllä olevan traffic jam paidan, jossa ruskeat autot ja punaiset stop-merkit risteilevät keltaisella pohjalla sikin sokin. Aivan ihana kuosi!

Arvoin tovin tämän paidan ja toisen keltaisen paidan välillä, jonka rintamuksessa oli niitä söpöläisiä koiria, mutta kallistuin sitten kuitenkin tähän lähinnä kankaan sisältämän elastaanin vuoksi (koirapaita pelkkää puuvillaa). Elastaani kun väistämättä tarkoittaa parempaa pesu- ja käyttökestoa, ainakin omalla kokemuksellani.


Ruskeat housut olisivat sopineet tuon paidan kanssa kuin nenä päähän, mutta kuten voitte arvata, niitä meiltä löytyy ennestäänkin. Mielenkiintoa herättivät sen sijaan nämä kapoiset, takataskulliset, kirkkaan punainet pöksyt. Jotain ihan erilaista ja -väristä vaihteeksi. Isoveikalla on ollut punaisia housuja aiemminkin, mutta pikkuveikalla muistaakseni ei.

Uskaltauduin ottamaan sekä paidasta että housuista koon 110/116 tuolle reilun metrin mittaiselle nassikalle (102,5 cm heinäkuussa). Tarvittaessa vaikka jemmaan, mutta ei oikein kannata enää ostaa 98/104 cm, kun niitä on ihan riittävästi ennestään ja poika venyy jokatapauksessa hurjaa vauhtia.

Tykkään me&i:n vaatteissa erityisesti siitä, että paitojen hihoissa kuosi jatkuu nurjalle, joten niitä voi huoletta aluksi kääntää ja housuissa on nappi-kumpparisäätö ja pitkät resorit, jotka mahdollistavat kokoa isomman vaatteet käytön aluksi reilumpana ja myöhemmin sitten juuri sopivana. Vaatteilla on näin ollen pitkä käyttöikä.


Isoveikan vaatelipaston tänään hätäisesti läpikäyneenä ja t-paidat pitkähihaisiksi lennossa päivittäneenä totesin, että poika ei todellakaan tarvitse enää yhtään riepua nykyisessä koossa. Mutta eihän tässä touhussa olekaan kyse "tarpeesta" vaan jostain ihan muusta. Tiedätte kyllä.

Esikko sai siis valita yhden paidan syysmallistosta ja lemppariksi valikoitui tämä oranssipohjainen dinos-pusero. Poikaa kiinnosti eniten sini-musta zebra striped roundneck, mutta livenä kyseinen vaatekappale ei vakuuttanut minua (enkä kyllä tykännyt alunperinkään väristä...). Kangas oli kovin ohkaista ja tarkoituksellisesti viimeistelemättömät reunat eivät näyttäneet silmissäni kivoilta. Tiedän, olen kalkkis ;)

Jokos te olette käyneet syksyn me& i kutsuilla? Onko mallistosta löytynyt suosikkia?

Minusta tämä mallisto suosii tyttöjä ja vauvoja. Heille olisi löytynyt vaikka mitä ihanaa!  Pöyheät velourtunikat, ankkapeppuiset velourhousut, keltainen nallebody ja tassuhousut, keltainen koirahaalari...olisin voinut ostaa ne kaikki!

Yllätys oli, että kahdessa "poikien paidassa" oli kuva-aihe sekä edessä että takana. Toisessa oli edessä kaivuri ja takana traktori (diggie & tractor) ja toisessa edessa yksittäinen auto ja takana stop-merkki (stop the car). Näitä yksityiskohtia en ollut huomannut nettisivua selaillessani. Tuo stop-merkki paita olisi ollut meidän, jos pohjaväri olisi ollut joku muu kuin tummansininen.

Olin hankinnoissani varsin maltillinen vai mitä? Kieltämättä tuleva reissu on vähentänyt pakostakin shoppailua radikaalisti. Hyvin olen kyllä skarpannut ;)

Hieman jäi kyllä kaivelemaan ruskea collegetakki keltaisilla hiharaidoilla ja kesältä tuttu keltainen &-takki isommassa koossa. Takki on ollut isoveikan (ja äidin) lemppari ja ajattelin jemmata sen seuraavassa koossa. Ehkä siten alesta, jos sattuu jäämään.

Kuvat ovat me&i:n sivuilta.

Voimia uuteen viikkoon ja reipasta alkavaa syyskuuta! :)

Vahteristonemäntä

5 kommenttia:

  1. Itse en ole koskaan Miikkareihin hurahtanut. Itselleni olen toki pari vaatekappaletta hankkinut alesta ja tyytyväinen olen ollut :) Täytyy kyllä sanoa, että ihan teidän näköisiä vaatteita teille valikoitui!

    Mukavaa ja reipasta alkavaa viikkoa sinnekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)

      Ei tämä meidän tyyli ainakaan vielä taida muuttua trendikkääksi musta-harmaaksi, vaan vielä leiskuu riemunkirjava retro! ;) Vuoden päästä, koulun alkaessa voi olla jo ihan toiset kuviot.

      Mun tekis toisaalta mieli kokeilla noita me&i naisten vaatteita, mutta tähän asti olen hankkinut vain joogahousut. Farkkuja moni kehuu hyvän malliksiksi, mutta epäilen, ettei mulle riitä koot, kun on reilusti tätä pituutta ja vähän leveyttäkin ;) Puseroista en ole toistaiseksi innostunut.

      Poista
  2. Meille on poitsulle tulossa keltainen &-collegetakki, mustat slimmit collegehousut sekä se stop-pipo. Mitä kokoa otit isoveikalle? Meidän arviolta noin 122-123-senttiselle alkaa Me&I:n vaatteissa koko 122/128 olla jo vähän turhan sopiva, joten meille tulee ekat 134/140-senttiset, vaikka ne varmaan isoja vielä ovatkin, 128/134 olisi nyt paras koko, jos sellainen olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se keltainen collegetakki on aivan mahtava, eikä mene pesussa miksikään. Ihanan pehmoinen ja napakka materiaali ja malli kivan kapoinen. Meillä takkia on pidetty pitkin kesää ja on isoveikan suosikkivaate. Kumpa mahtuisi vielä ensi kesänäkin! Tai sitten mun pitää hommata varoiksi seuraava koko ;)

      Tuo kokoasia on kimurantti. Pähkäilin siellä kutsuilla isoveikan paitakoon kanssa ja kysyin neuvoa me&i esittelijältäkin. Päädyin lopulta kuitenkin pienempään kokoon eli 122/128, sillä tykkään, että slimmi paita on päällä slimmi. Vertasin paitaa seuraavaan kokoon ja helmassa oli se 5 cm enemmän pituutta ja toki väljyyttä myös. Hihoissahan pituus ei tosiaan haittaa yhtään, kun niissä on ne näppärät käänteet.

      Pienemmän koon valitsin myös siitä syystä, että olen kuullut, kuinka kouluun "ei voi" enää laittaa kuosipaitoja. Hartaasti toivon, ettei meidän tarvitse noudattaa sellaista typerää sääntöä, mutta joka tapauksessa hillitsen seuraavan koon kuosivaatteiden jemmaamista. Kun koululaisella voi olla jo sitä omaakin makua vaatteiden suhteen jne.

      Mutta kaikesta huolimatta jäin miettimään, että olisiko sittenkin pitänyt valita se isompi paita. Collegetakista olisin ehdottomasti ottanut jo koon 134/140.

      Poista
  3. Mä en ole ollut kutsuilla, mutta tilasin myyjältä sen sinisen jakun itselleni. Se osoittautuikin ihan kivaksi, mutta otin ehkä liian naftin koon... (ja ehdin jo pitää ja pestä kerran, damn it...)

    Punaiset housut näyttää kyllä kivoilta! Mutta edelleenkään en keksi riittävän montaa yläosaa joiden kanssa ne kävisi... :D

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)