lauantai 15. marraskuuta 2014

Punatakkeja ja haalarihaaveita







Viime talven siistimmät takit hehkuivat keltaisina: pikkuveikalla muhkea untuvainen ja isoveikalla karvahupullinen parka, Reimaa molemmat. Myös tälle talvelle kaivettiin sieltä kuuluisasta jemmasta esiin Reiman takit, viime talven alesta säilötyt punaiset, karvahupulliset ja untuvatäytteiset. Jos en väärin muista, nämä kulkivat nimellä Rady.

Ajatukseni on, että nämä kiiltävän punaiset ihanuudet eivät jää pelkästään siistimpään käyttöön, vaan varsinkin isoveikan kohdalla punaista untuvatakkia voidaan käyttää kovemmilla pakkasilla myös ulkoillessa. Siistimpää käyttöä meillä on nykyisessä päiväkodin, työpaikan ja kodin välisessä kilpajuoksussa varsin vähän, joten niitä hetkiä varten olisi aikamoista tuhlausta hankkia eri vetimet.

Takkien kaveriksi on hankittu, alesta niin ikään, mustat kevyehköt toppahousut. Pikkuveikalla Jonathan City ja isoveikalla City Marketin oman merkin kevyttoppikset. Pipot ovat tummanruskeat Reiman villapipot viime talven mallistosta.

Isoveikka ihastui viime talvena karvahuppuihin, jollainen löytyi silloin sekä Reiman parkatakista että Ticketin haalarista. Parkatakin pidempi ja istuva malli ei kuitenkaan miellyttänyt leikki-ikäistä ja siksi tälle talvelle hankittiin lyhyempi, mutta reilumpi vaihtoehto. Poika ihastui heti uuteen takkiinsa ja sovitteli mielellään. Myös pikkuveikka otti oman "tonttutakkinsa" ilolla vastaan.

Pikkuveikan takki on kokoa 104 ja isoveikan 128. Takit ovat mukavan sopivat. Molemmille olisi mennyt varmasti kokoa suurempikin, jolloin takista olisi ehkä ollut jopa kahdeksi kaudeksi. Ei näiden kasvun perässä pysy millään!

Mutta mulla on nyt pulma. Tekisi sittenkin mieli hankkia isoveikalle talvihaalari. Meillähän on nyt siis vain kaksi takkia + housuja. Haalari olisi kuitenkin kaikkein nopein pukea eskarissa ja toimivin peuhuvaate. Sitäpaitsi isoveikka on viime aikoina käyttänyt yllättäen mielummin haalaria (sitä rönttää) kuin kaksiosaista, ilmeisesti sen nopean puettavuuden vuoksi.

Ajattelin hankkia haalarin kokoa 134 cm ja alesta tietysti. Mutta nyt tuntuvat jo aloittelevan talvialeja tarjoamalla 20-25 %, joten pitäisikö toimia? Vai odottaa joulualeen?

Mun tekisi mieli kokeilla vaihteeksi Molo Kidsiä. Mutta mahtaako sitä seepraa olla enää missään jäljellä ja saako niitä edes meidän tarvitsemassa koossa. Toisaalta Reimalla olisi kivoja vaihtoehtoja. Saa nähdä, mihin päädyn! Suppulahkeisen haluan, ettei koko ole niin justiinsa ja toimii sitäpaitsi lyhytjalkaisella paremmin. Mitäs suosittelette?

Reimashopissa on muuten 20 % takkiale vielä tänään ja huomenna!

Kylläpä on ihanaa, kun on viikonloppu! Eikä edes tarvitse lähteä minnekään. Rentoa kotoilua, ystävien kyläily ja isoveikan synttärien suunnittelua toisella aivopuoliskolla. Ainakaan toistaiseksi en ole ottanut kuusivuotiskemuista paineita ja leipomisessa saan apua äidiltäni. Sukulaissynttäreitä vietetään viikon päästä sunnuntaina ja kaverisynttäreitä sitä seuraavana torstaina. Juhlat piristävät mukavasti tätä pimeää vuodenaikaa!

Rentouttavaa viikonloppua kaikille teille! :)

Vahteristonemäntä

P.S. Jos joku haluaa ostaa isoveikan viimetalvisen, ainoastaan kauppatakkina toimineen, keltaisen 122 cm Reimatec parkan, se on myytävänä uudenveroisessa kunnossa (kerran pesty). Kuvia saa pyytämällä sähköpostilla.



16 kommenttia:

  1. Piristävän punaiset takit! Ihanaa, että muutkin jemmaavat :D

    Meillä kans yllättäen haalari nousi edelleen talven halutummaksi vaatteeksi sen pienen lumisession aikana... Ja kaapista sattui löytymään vain yksi haalari, joka osoittautui liian vähäksi yhden viikonlopun lumiulkoiluja ajatellen. Kaksiosainen puettiin päälle huuli mutrulla :/ No, tilasin sitten -25% alella Ticketin haalarin koossa 128. Mietinnässä oli myös Molo, mutten siihen hätään sattunut löytämään sopivalla alella ja Molosta meille käyvin olisi ollut 134 ja sitä kokoa ei monessa paikassa ole edes myynnissä. Ticketistä 128 osoittautui muuten todella reiluksi. Mahtuu vielä vuoden päästäkin, jos haalari on silloin vielä in.

    Reiman takkialesta on tulossa viimeinkin se pidempi ja parempi takki talvihienosteluun. Vastahan siitä takista olen reilun vuoden vaahdonnutkin. Viimeinkin oli aika toimia, eikä vain jahkailla. Saas nähdä, onko koko 134 liian iso vielä, vaikka kyseessä onkin ainakin kuvien perusteella kapeanmallinen takki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Taidan olla jemmaajien kärkikaartia ;)

      Näin se tosiaan tuntuu menevän, että kun olet hankkinut kaksiosaisia, onkin aiemmin narinaa aiheuttanut haalari yhtäkkiä ulkoiluvaate nro 1. No, onneksi noita varusteita voi tosiaan päivittää vielä joulualestakin. Siis jos koot ja värit osuu silloin vielä kohdalleen.

      Huomasin saman, että Molosta ei usein ole myynnissä kokoa 134. Mistähän sekin johtuu? Minä itseasiassa luulin, ettei kyseistä kokoa edes valmisteta. Jossain koot näyttää loppuvan jo 122 tai 128. Ticketiä mun ei tee nyt mieli, kun se viime talven kokemus ei ollut paras mahdollinen.

      Kiva, että Reiman takkiale sattui kohdilleen teidän hienostelutakin hankintaa ajatellen. Toivottavasti koko on hyvä ja ainahan sen voi vaihtaa, jos näyttää turhan suurelle.

      Itsekin jo mietin, että ottaisinko sittenkin kolmannen takin isoveikalle, mutta tulin kyllä jo siihen tulokseen, että haalari me vielä tarvitaan. Ei siitä mihinkään pääse.

      Poista
    2. Jossain olen nähnyt Polarista myytävän kokoon 140 asti. Mutta Suomessa ainakaan monet liikkeet ostavat sisään vain kokoja 116 -122 asti... joka tuntuu välillä vähän ihmelliseltä, kun nykypäivänä lapset saattavat jo 4-vuotiaina käyttää noita kokoja.

      Meillä ollaan oltu edelliseen Ticketin haalariin oikein tyytyväisiä. Tosin nyt tuli ostettua vasta eka baggie. Saas nähdä, miten se toimii. Reilu se on ainakin :D

      Poista
    3. Aivan totta: meidänkin 3 v käyttää jo kokoa 110 cm ja kuusi vuotta täyttävälle on tällä hetkellä sopiva 128 cm. Pitkiä poikia ovat. Ei taida riittää Molon 128 cm haalari tuolle isoveikalle, kun eikös niistä neuvota ottamaan kokoa suurempi kuin on muuten käytössä.

      Baggie on malliltaan tosiaan nimensä veroinen ;) Mutta on toisaalta jotenkin herttainen lapsen päällä, positiivisesti lapsellinen.

      Poista
  2. Nythän saisi vielä viime talven haalareita alella ainakin Reima Outletissa. En ole katsonut onko reimashopissa miten jäljellä. Ja kun vähän maltat odottaa, saat hyvällä alella tän talven haalareita. Haalari on kyllä superkätevä ja ehkä siksi moni lapsi tykkää. Nyt tosiaan monessa paikassa jo 20-25% aleja. Jesperjunior alentaa mielestäni heti joulun jälkeen hyvillä prossilla, pian jo 40%. Tietysti jos tiettyä mallia ja väriä haluaa, on enemmän oltava tuuria mukana. Missä mikäkin on valikoimissa ja mitä jäljellä. Tuo takki ois ihana meille, mutta ei taida olla tarvetta. Ei pelkän ihanuuden takia viitsi. Järki käteen.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reimashopin outletissa ei ole enää (eikä ollut aiemminkaan syksyllä) talvihaalareita jäljellä meidän koossa :/

      Sinne Vantaalle pitäisi kyllä joskus tehdä retki, mutta ei ole nyt muuta asiaa tällä hetkellä, joten jäänee toistaiseksi. Maltan siis tosiaan mieleni ja hankin isoveikan haalarin vasta joulualesta. Luulisi kokoa 134 saavan vielä silloinkin jäljellä (tosin niitä on alunperinkin vain pieni määrä myynnissä).

      Tämä punainen takki oli siis viime talven mallistosta. Outletissa niitä toki voi olla vielä myynnissä. Mutta kuten sanoit: järki käteen ;)

      Poista
    2. Tarkoitin, että tuo keltainen olisi ihana meille. Käytettynä siis. Vaikka punainenkin on ihana kyllä.

      -T-

      Poista
    3. Ja huomasitko, että reimatec Vuono on jo alennuksessa. Taisit sitä ihailla joskus. Mutta siinä on kyllä suorat lahkeet...

      -T-

      Poista
    4. Ahaa, nyt vasta ymmärsin ;) Keltainen parka on tosiaan kaupan ja just tänään kuvailin sitä joka puolelta myyntiä varten. Ei ole tahroja eikä kulumia missään, tosiaan uudenveroinen :)

      Huomasin Vuonon olevan alessa, kun selailin niitä takkeja. Ihailen sitä edelleen, mutta en taida kuitenkaan hankkia, sillä on suht arvokas ja nuo suorat lahkeet ovat ennenkin olleet ongelma isoveikalla: viime talveksi aiottu suoralahkeinen Reiman haalari lähti myyntiin käyttämättömänä, kun mittasuhteet ei vaan sopineet lapselle millään. Vaikka koko oli oikea.

      Poista
  3. Ihanan väriset takit!

    Olikohan niin ettei Mololla ole sitä kokoa 134? Ainakaan takeissahan ei ole, miten sitten haalareissa. Saattaa muutenkin olla aika harvinainen se 140 sitten. Eihän tässä enää pitkä aika ole joulualeihinkaan, ja vielä jos aattelee ettei ole edes talvi varsin tullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin munkin mielestä :) Tuo kiilto tosin vaatii pientä totuttelua, mutta johan me viima talvena Ticketillä treenattiin ;)

      Siltä tuo mun mielestä näyttäisi, että Mololla ei ole olemassa kokoa 134, kun noita aikani selailin. Joissakin koot loppui jo 122 ja joistakin löytyi 140.

      Juu, nyt hengitetään syvään ja odotetaan ihan rauhassa (hah hah haa) sitä joulualea :)

      Poista
  4. Pirteät takit :) nyt on monessa paikassa ticketiä -30 ja -40% muuten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Punainen on aina piristävä ja lämmin.

      Kiitos vinkistä. Huomasin joo, että Ticketiä saisi nyt mukavin alennuksin, mutta mulla jäi viime talvelta vähän huono kuva siitä "Rugged baggiesta", kun fleecevuori oli hankala pukea, vetoketju terävä ja jäykkä, kaulus melko avoin ja lahkeiden vetskat aukesi yhtenään. Pintamateriaali oli kyllä tosi kestävä, mutta muuten en oikein tykännyt. Ei taida olla meidän juttu. Mutta katsotaan nyt vielä toinen talvi, sillä pikkuveikan toinen jemmattu talvihaalari on baggie...

      Poista
  5. Mulla olisi alevinkki sulle: http://www.boozt.com/fi/fi/molo/polaris_8208552/8209155?navId=61549&group=brandwall

    Moloa -30% ja sitten kassalla vielä -15% lisäale, joka on voimassa vain tänään. :)

    Kyllä te ehdottomasti tarvitsette haalarin talveen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Tämä vinkki niin sanotusti osui ja upposi. Niinhän siinä sitten kävi, että meille on tulossa Molo Polaris, mutta ei kuitenkaan seepraraitaisena, sillä muutin viime hetkellä mieltäni kuosin suhteen. Varsinkin, koska en päässyt kysymään käyttäjän mielipidettä ennen tilausta. Valitusta väristä lisää myöhemmin ;)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)