keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Uraäidin luumurahka



Joku helppo, ehkä jopa hieman jouluinen jälkiruoka pitäisi keksiä, mutta sen tekeminen ei saa viedä kauaa aikaa. Eikä sisältää lukuisia ainesosia. Eikä tulla kovin kalliiksikaan. Kuulostaako tutulta?

Kaiken maailman monessa kulhossa vatkaamiset ja aikaa vievät jäädyttämiset saa nyt unohtaa, sillä tässä tulee maailman helpoimman jouluisen/talvisen jälkkärin ohje. Se on uraäidin luumurahka ("ura" siksi, että työssäkäyvä/työläinen on liian pitkä sana).

Kevyt se ei ole, mutta sitäkin herkullisempi. Kokeilkaa vaikka.

Ohje:
2 prk maitorahkaa
2 prk (yht. 4 dl) kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan (itse laitoin noin 0,5 dl)
1 prk luumumarmeladia/tortun täytettä (käytin Dronningholm)

Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon rahka ja luumumarmeladi. Maista. Lisää sokeria maun mukaan. Maku tiivistyy, kun rahka saa olla jääkaapissa ennen tarjoilua. Tämän voi muuten mainiosti tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

En valitettavasti muista, mistä ohje on. Ehkäpä se on omasta päästäni.

Mikä on oma helppo lempparijälkkärisi? Laitetaan ohjeet jakoon ja pelastetaan kanssasisaret taas yhdeltä stressitekijältä :)

Meillä on viikonloppuisin jälkiruokana yleensä jäätelöä (ei tarvitse edes sekoittaa!). Myös jukurttihyllystä löytyvät, kumottavat Rainbow Pannacotta-vanukkaat ovat suosikkejamme. Mansikkarahka on isoveikan ykkösherkku (sama ohje kuin yllä, mutta luumun sijaan sulaneita pakastemansikoita vajaa litra). Arkena emme yleensä harrasta jälkiruokia, mutta viikonloppuna täytyy herkutella.

Lupsakkaa loppuviikkoa!

Vahteristonemäntä



2 kommenttia:

  1. Tuttu herkku jo lapsuudesta:).
    -T-

    VastaaPoista
  2. Luumurahka on kyllä hyvää! Meillä syö yksi maidottomalla dieetillä, joten helpoin jälkkärisuosikki on hedelmäsalaatti. Otetaan säilykepurkillinen hedelmäkuutioita ja lisätään siihen pakastemansikoita. Mansikat ehtii yleensä riittävästi sulaa pääruoan nauttimisen aikana:-)
    Tarmotar

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)