maanantai 29. joulukuuta 2014

Joulu joutui jo taas pohjolaan






















Joulu tuli kiireenkin keskelle ja siitäkin huolimatta, että piparit jäivät paistamatta. Vietimme aatonaaton, aaton ja joulupäivän kotona oman perheen kesken pötkötellen, herkutellen ja välillä ulkoillen. Viikonlopuksi ajoimme isovanhempien luo. Nautin vapaasta ja kiireettömyydestä. Pojat nauttivat vanhempien läsnäolosta ja lahjavuoresta, joka rakentui mm. useista lego-pakkauksista ja jääkiekkopelistä.

Jouluna 2014

  • Isoveikka oppi lukemaan
  • Pikkuveikka söi rosollia (ihme!)
  • Meillä oli yhteensä kolme kuusta, pojilla pikkukuuset omissa huoneissaan
  • Söimme jäädytettyä Domino-suklaakakkua
  • Isoveikka tunnisti taas joulupukin (naapuri tällä kertaa)
  • Sain pukilta älypuhelimen
  • Pojat söivät liikaa herkkuja ja vatsat menivät sekaisin
  • Vanhemmat kävivät elokuvissa katsomassa Hobitin
  • Tapaninpäivää vietimme mummolassa neljän sukupolven voimin
  •  Potkukelkkailimme mökkijärvellä ja pojat heittelivät jääkökkäreitä avantoon

Tänään minulla oli kolmanneksi viimeinen työpäivä ja raahauduin aamuhämärissä töihin 17 asteen pakkasessa miesväen jäädessä kuorsaamaan. Pojat ovat isin kanssa kotona lomalla loppiaisen yli. Pikkuveikalle nousi tänään 39 asteen kuume yskän ja nuhan oheen. Saas nähdä, miten meidän uudenvuodenpirskeiden ja yövieraiden kanssa käy. Toivottavasti olemme kaikki aattona kunnossa!

Miten teidän joulu meni? Oletteko jo palanneet arkeen vai lomailetteko välipäivät?

Vahteristonemäntä

5 kommenttia:

  1. Ihanat nuo pikkukuuset! Minä lapsena haaveilin omasta pikkukuusesta, enkä koskaan saanut. Nyt pojallani on pikkukuusi jo toista joulua, tosin muovinen, joten se saa olla joulukuun alusta asti esillä. Olohuoneessa on iso, oikea kuusi. Ja pitkästä lomasta täällä nautitaan, loppiaisen jälkeen töihin taas.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niin söpösiä :) Minulla oli lapsena pikkukuusi ja oma äitini on kuulemma hakenut meidän isoveikan ikäisenä itse oman pikkukuusensa yksin metsästä pienen sahan kanssa, kun kukaan ei joutanut avuksi, joten lastenkuusiperinnettä meillä riittää. Omille pojille nämä taisivat olla ensimmäiset omat pikkukuuset.

      Meillä oli lasten kuusten haku kuulemma aikamoinen show pikkumurkun eskarilaisen kanssa ja lopulta poika kävi metsässä vielä toistamiseen papan kanssa löytääkseen sen täydellisen joulupuun...

      Nautinnollista loman jatkoa ja hyvää uutta vuotta teille!

      Poista
  2. Onnea eskarilaiselle uudesta taidosta! :) Meilläkin Vihreä tunnistaa sanoja, joten eiköhän tuo alkuvuodesta jo luekin :)

    Meillä oli tosi ihana joulu, kotiin on palattu, ja onneksi kotonakin on oikea talvi :) Minä vietän nyt lapsetonta loppuvuotta, ja taidanpa kerrankin juhlistaa vuoden vaihtumista. Pikaista paranemista sinne ja oikein hauskaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oli se jännittävää seurata, miten pojan äänteiden yhteen liittyminen, sanojen hahmotus ja lopulta lukeminen eteni. En tiennyt, että sanat liittyvät samantien lauseiksi!

      Muistelin prosessin olleen itsellä pidempi, mutta ei kai tuollaista asiaa voi oikeasti muistaa ja kyllähän jokainen sukupolvi kehittyy varmaan edellistä nopeammin. Omalla ekaluokallani pari lasta osasi lukea ja nykyisin kuulemma puolet koulutulokkaista lukee. Hurjaa.

      Isoveikka on kyllä aina ollut kielellisesti lahjakas ja päiväkodissakin on saanut siitä kiitosta. Kuunteli iltasadun keskittyneesti alle vuoden ikäisestä (puolivuotiaana aloitimme iltasadut) ja puhui lausein reilun vuoden iässä. Lisäksi isi ja vaari ovat lukeneet ennen kouluunmenoa, joten kielellisiä geenejä löytyy monelta suunnalta.

      Teki tosi hyvää loppuvuotisen ja motorisesti hieman keskimääräistä hitaammin kehittyneen pojan itsetunnolle, kun joku asia sujui ennen kavereita :)

      Poista
    2. ...ja oikein rentouttavaa lapsivapaata vuodenvaihdetta sulle. Nauti täysin siemauksin! :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)