sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Vuohenjuustotortut




Haluan jakaa teidän kanssanne helpon, herkullisen ja vähän erilaisen torttuohjeen. Vuohenjuustotorttu oli juuri sellainen nopeasti voitaikinalevyistä valmistuja tarjottava, jota voi maistella glögin kanssa. Sekä suolaista että makeaa täytettä sisältävä torttu sopii niille, jotka haluavat välillä jotain muuta kuin sitä ainaista luumua.

Tämä ohje on ollut joskus jossakin, mutta en kyllä enää muista sen tarkemmin. Mahdollisesti Myllyn Paras taikinoiden mainosresepti jossain naistenlehden takakannessa. Ohjeeseen saattoi kuulua myös tuoretta timjamia, mutta hyvin toimii ilmankin. Olen tehnyt näitä jo useampana jouluna ja tänä joulunakin jo toistamiseen. Suosittelen!

(Noissa ensimmäisen kuvan tähtitortuissa on Dronningholmin omena-kanelimarmeladia. Aika kiva makea vaihtoehto luumuhillolle. Kanelin maku on melko mieto, joten tämä täyte sopii mielestäni kaikille omenasta pitäville. Herkullista.)

Vuohenjuusto-viikunahillotortut

Myllyn Paras voitaikinalevyjä
Vuohenjuustoa (esim. President on valmiiksi sopivina viipaleina: viipale/torttu)
Viikunahilloa
Voiteluun kananmuna

Sulaneet voitaikinalevyt leikataan puoliksi ja voidellaan reunat noin 1,5 cm leveydeltä kananmunalla. Taikinapalan keskelle laitetaan viikunahilloa (ehkä 1 rkl) ja sen päälle vuohenjuustoviipale muutamaan osaan leikattuna. Paistetaan 225 asteessa noin 15 min.

Tarjoillaan lämpimänä glögin kanssa. Ei kannata maistaa aivan heti, sillä hillo on todella kuumaa!

Itse olen ihastunut nyt Valion vaaleaan glögiin ja se on syrjäyttänyt perinteisen punaisen Marlin laimennettavan glögin (tumma lasipullo) tänä jouluna.

Mitä täytettä sinun joulutortussasi pitää olla? Entä mikä on lempiglögisi vai maistuuko glögi lainkaan?

Vuohenjuustontuoksuista  joulunodotusta!

Vahteristonemäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)