keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Aurinkosuojavaatteet (UV-vaatteet)

 
Aurinko ja kesä ovat ihania, mutta herkkäihoisen, auringosta ihottumaa saavan lapsen äidille tämä vuodenaika aiheuttaa myös lisästressiä. Miten suojata piltti auringolta kesäriemuja rajoittamatta?

Aurinkovoidetta laitamme isoveikan kasvoihin laskien samalla kymmeneen, että lapsi tietää, milloin kamala koettelemus päättyy. Rasvakammoinen tapaus siis kaiken lisäksi. Käytämme apteekista hankittua sumutettavaa 50-suojakertoimista aurinkovoidetta, joka kestää myös vesileikit. Ettei tarvitsisi ihan jatkuvasti lisätä sitä inhottavaa rasvaa...
 
Onneksi nykyään on olemassa UV-vaatteet eli aurinkosuojavaatteet! Tämä on meillä kolmas kesä, kun hankin näitä kesäelämän helpottimia lapsille. Nuo yläkuvassa näkyvät vaatteet toi posti äskettäin Reiman verkkokaupasta ja saman firman tuotteita ovat edellisvuosienkin tamineet.

Isoveikalle (joka on siis se herkkä punapää) on hankittu pitkähihainen paita ja kahdet eri pituiset sortsit. Viime vuotinen hattu mahtuu mukavasti edelleen. Pikkuveli sai myös pitkähihaisen paidan ja lisäksi hatun.
 
Meillä näitä vaatteita käytetään uimisen lisäksi myös, jos on ulkoiltava päivän paahteisimpaan aikaan auringossa. Toki yritän välttää sitä keskipäivän paahdetta varsinkin tuon aurinkoallergisen kanssa, mutta aina sekään ei riitä. Käytättekö te aurinkosuojavaatteita? Millaisia ja missä tilanteissa?
 
UV-vaatteet ovat arvokkaita. Nämä Reiman aurinkosuojavaatteet eivät ole edes kalleimmasta päästä. Paidan hinta on noin 30 euroa ja sortsien hieman alle. Näiden suojakertoimeksi on mainittu 50+. Joillakin valmistajilla on jopa 80-suojakertoimella valmistettuja vaatteita ja hinnat ovat vähintääkin kaksinkertaiset.


 
Tässä kuvassa on vasemmalla meidän toka (eka on jo kiertänyt serkkupojalle!) UV-setti, joka on hankittu isoveikalle 2-vuotiaana. Tänä kesänä tuo asu nähdään sitten pikkuveikan päällä. Tämä setti oli muuten ihan toimiva, mutta lyhyet hihat tarkoittavat edelleen ainakin käsivarsien rasvausta. Lisäksi tuo vetoketjuton tiukka pääntie on hankala varsinkin isopäisillä taaperoikäisillä. Jostain kumman syystä juuri pienimmistä paidoista puuttuu vetoketju, vaikka niissä sitä eniten kaivattaisiin...

Oikealla viime syksynä alesta jemmattu paita, jonka koko on nyt passeli isoveikalle. Hänelle on siis kaksi pitkähihaista paitaa, kun on tämä sininen ja tämän vuoden malliston vihreä.Tämä vihreä paita on tämän vuoden mallistosta ja väri on uusi näissä aiemmin kovin sinisissä (tai pinkeissä) UV-vaatteissa. Paita on kokoa 122 cm, mutta ei ole liian suuri meidän noin 116 cm isoveikalle. Otin reilun koon sillä ajatuksella, että jospa tämä paita menisi vielä ensi kesänäkin. Hänen sininen paitansa on koko 116 cm, joka on ´siis pituuden mukainen koko.

 
Tämän kauden sortsivalikoima ilahdutti monipuolisuudellaan. Erityisesti tykkäsin näistä 3/4 lahkeisista housuista. Noita oikeanpuoleisia raidallisia sortseja isoveikka on jo käyttänyt ja ne ovat toimineet hienosti. Malli istuu hyvin päällä ja kangas on miellyttävän ohutta, pehmeää ja hengittävää. Samanlaista materiaalia vaikuttaisi olevan nuo pidemmätkin sortsit. Ja näissä voi siis myös uida eli kuivuvat nopsaan! :)
 
Molemmat sortsit ovat kokoa 122 cm, mutta eivät vaikuta liian suurilta verrattain rotevaraajaisen 116 cm vesselin päällä. Hyvällä säkällä mahtuvat vielä vuoden päästäkin?Tällainen saman mallinen Reiman UV-hattu (edellisten vuosien mallistosta tosin) on ollut isoveikan tarkein aurinkosuojavaruste jo pari kesää. Se suojaa osan kasvoista ja kokonaan herkästi palavat korvalehdet sekä niskan. Materiaali on ihanan ohutta, pehmeää ja hengittävää. Kuvassa pikkuveikka sovittaa omaa uutta hattuaan mietteliäänä.

Tervetuloa kesä ja helteet - olemme varustautuneet! :)

2 kommenttia:

  1. Tuo hattu on tosiaan hyvä, kun suojaa niin hyvin korvatkin ja niskan, eikä välttämättä tarvitse olla aurinkolaseja lisäksi :)
    Minäkin onnistuin hankkimaan Reiman alesta näitä ennen kesää.

    VastaaPoista
  2. Niinpä! :) Aurinkolasit eivät tahdo pysyä pienilä päässä kovemmassa menossa, kun nenäkin on hiestä liukas. Tämän hatun kanssa laseja ei tosiaan tarvita :)

    Mutta kun siinä ei ole Angry Birdiä tms.!!! Isoveikan kanssa käytiin tänään taistelu aiheesta ja lopulta hän valitsi sitten niskan ja korvalehtien rasvauksen, että sai lintulippiksen päähänsä! Jospa näitä hattuja saisi ensi kesäksi Angry-hahmoilla tai mikä sitten onkaan pop ;)

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)