sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Akkuja lataamassa


 

Meillä on miehen kanssa ollut tapana lähteä puolivuosittain kahdestaan viikonlopun viettoon hotelliin. Isovanhemmat hoitavat sillä välin poikia kotonamme - suuri kiitos heille siitä! Tällä kertaa suuntasimme Vantaalle Sokos Hotel Flamingoon, joka on tuttu jo ennestään kylpyläreissulta. Nyt jätimme kuitenkin kylpemiset vähemmälle ja suuntasimme tiedekeskus Heurekaan.
 


Heurekassa on parhaillaan Body Worlds-näyttely, jossa pääsee kurkistamaan ihmisruumiin ihon alle, sillä näytteillä on plastinoituja ruumiita ja elimiä. Plastinoinnissa ruumiin nesteet ja rasvat korvataan nestemäisillä muoveilla, jolloin ruumiit säilyvät esim. lääketieteen opetusta varten. Vähän jännitti etukäteen, että tuleeko tuolla huono olo, mutta ensimmäisestä ihottomasta ihmisestä lievin vatsanvääntein selvittyäni halusin jatkaa tutkiskelua. Olisin varmaan lähtenyt aikanaan lukemaan lääketiedettä, jos matikka olisi luistanut paremmin, joten ymmärtänette kiinnostukseni tähän aiheeseen.

Näyttely oli kiehtova, kannatti käydä! Näyttely toi myös -hieman yllättäen- haavoittuvaisen olon. Olemme vain köntti lihaa, jonka elo voi päättyä koska tahansa aivan yllättäenkin.  Syökö nykyihminen itsensä hengiltä? (Syö. Katso kuvat alempana!) Näyttely herätti paljon ajatuksia.

 
Heurekan pysyvällä näyttelyosastolla oli myös paljon nähtävää. Siellä sai nyt kaiverruttaa itsestään Rahapajan automaatissa kolikon ( yksi kaiverrus sisältyi pääsymaksun hintaan). Kaiverrustapahtumaa sai seurata lasin takaa. Tulipa tärkeä olo, kun on oma kuva kolikossa! ;) Kiva muisto :)

 
Iltapäivällä ravasin Jumbon (ostoskeskus liitetty sillalla Flamingo-hotelliin) kaupoilla jalat rakoille. Pojille piti tietysti hankkia tuliaisia! Isoveikka sai lahjuksensa jo Heurekashopista: periskooppi vakoilua varten. Pikkuveikalle hankin oman kastelukannun, ettei tarvi tapella siitä isoveikan kanssa. Yhteiseksi hommasin sellaisen hiekkalelun, jossa suppilosta valuva hiekka pyörittää ratasta ja alle voi ajaa lava-auton, jonka kyytiin hiekka menee. Tiedätte varmaan, mitä tarkoitan?

Lähinnä keskityin kuitenkin ihan vain itseeni! Sain himoitsemani melkein-keltaiset kangaskengät, keltaisen hupparin ja pitkän oranssi-valkoisen kesämekon :) Ja tietysti taivaallista Stockan hedelmäistä aamiaisleipää kotiin vietäväksi.

En käynyt ainoassakaan lastenvaateliikkeessä tai -osastolla!!! Olen suorastaan ylpeä itsestäni.

Urheana shoppailin melkein kuuteen saakka ja sitten olikin taivaallista rojahtaa lämpimään kylpyyn kylmän englantilaisen siiderin kera. Aah! Rakastan kylpemistä ja toivon, että saisin joskus tulevaisuudessa ammeen omaankin kotiin. Onneksi hotellissa voi toivoa ammeellista huonetta!

 
Yksi parhaita puolia irtiottoviikonlopussa on, ettei tarvitse laittaa itse ruokaa kenellekään ainoatakaan kertaa päivässä (vaikka sinänsä tykkään ruuan laittamisesta, käy se lapsiperheessä työstä, kuten tiedätte!). On niin ylellistä mennä valmiiseen pöytään, varsinkin aamulla, ja valita kaikkia herkkuja lautaselleen. Nautiskella kaikessa rauhassa...Illalla herkuteltiin kreikkalaisittain ja toisena iltana pihviravintolassa. Pariin kertaan piti saada Spice Icen uutta jätskimakua mascarpone-lemon-lime. Niin hyvää. Juu-u, myönnän olevani kulinaristi :)
 
Aikatauluttomuus, vapaus rutiineista sekä pötköttelymahdollisuus vielä aamiaisen jälkeen ovat niitä asioita, joita haen tällaiselta reissulta. Ihan olla vaan ja kuulla omat ajatuksensa. Ihanaa. Sitä trendikästä "omaa aikaa".

On myös oikein terveellistä olla aika ajoin pelkästään puoliso eikä vain äiti tai isä. Arjessa se niin helposti unohtuu lasten tarpeiden alle. Ja jutella kaikessa rauhassa oman kumppanin kanssa. Eikö vain?


 
Mutta takaisin lempiaiheeseeni ruokaan...Uutuutena aamiaisella oli suklaasuihkulähde. Siis aamupalalla!?! Olen kuullut näistä ja tiedän näitä olleen joissakin häissä, mutta itse en ole koskaan päässyt kokeilemaan. Dipattavana oli kaurakeksejä ja vaahtokarkkeja. En niin kovasti välitä vaahtokarkeista, mutta meniväthän ne näin suklaassa uitettuna ;) Suklaa oli ihmeen hyvän makuista, ei ollenkaan niin keinotekoista kuin odotin. Siihen olisi voinut kastaa vaikka hedelmänpaloja...


Olipas kerrassaan rentouttava reissu. Tuntuu vaan, että olisin tarvinnut vähän pidemmän siirtymäajan takaisin kotiarkeen kuin tuon automatkan. Olen vieläkin ihan muissa maailmoissa, vaikka tässä on vietetty jo iltapäivä ja ilta lasten kanssa. Ilmeisen tehokas reissu siis! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)