maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannustunnelmia ja herkkuja

 


Vietimme juhannusta kotosalla. Aattoiltana olimme leirikeskuksen rannassa uimassa, saunomassa, makkaranpaistossa ja kokolla. Vesi oli kylmää, mutta eihän se lapsia haitannut! Nelivuotiaamme ilahtui ikihyviksi, kun kerhokaveri sattui samalle kokolle kirmailemaan ja kiviä heittelemään.





Juhannus(kin) on meillä tärkeä ruokajuhla. Yllä raparperipaistos odottaa uuniin pääsyä. Se nautitaan vaniljajäätelön (tai kastikkeen) kanssa. Laitoin karitsan ulkofilettä hunaja-yrttimarinadiin ja täytin herkkusieniä savuporotuorejuustolla ja käärin pekoniin. Lapsille piti tietysti paistaa lisäksi ranskalaisia ;)



Katkisleivät ovat perheen aikuisten iltapalaherkku nro 1 tai ainakin minun...


Kun isäntä oli malttanut olla pari päivää pöristämättä koneita juhannuksen kunniaksi, piti sunnuntaina saada kaataa jo yksi puu...




Pikkuveikka oppi syömään herneitä tänä juhannuksena. On aika valikoiva syömistensä suhteen ja vihannesten varsinkin, joten olen äitinä tosi iloinen :)


 
Jäätelöä syömään ei sen sijaan ole tarvinnut erikseen opetella!
 
 
Juhannuksen ykkösherkku oli mansikkakakku, jonka tein kääretortun muotoon. Nam.

Mitkä ovat sinun juhannusherkkujasi? Millainen on paras juhannuksen viettopaikka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)