maanantai 10. kesäkuuta 2013

Dajm-suklaamuffinit


Suorastaan pakko taas kerran jakaa kanssanne ihana Kinuskissan ohje! Kyseessä siis Dajm-suklaamuffinit, joissa Dajm-kuorrute. Mmmmm...

Tein muffinitaikinan Dajm-suklaamuffinien ohjeella ja kuorrutteen nappasin ohjeesta Loistavien naisten muffinit.

12 kpl isoja muffineja
1 levy Maraboun Daim-maitosuklaata
150 g margariinia (laitoin suurimmaksi osaksi voita, kun en niin välitä marganiinista)
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.
Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.

Daim-kuorrutus: 75 g margariinia (tässä pitäydyin ohjeessa, kun ajattelin sen vaikuttavan rakenteeseen tms.)
1 ¼ dl ruokosokeria
1 muna
1 ½ pkt (à 54 g) isoja Daim-patukoita
Päälle:
½ pkt (à 54 g) isoa Daim-patukkaa

Sulata margariini kattilassa. Ota liedeltä ja lisää ruokosokeri ja muna vispilällä vatkaten. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Leikkaa Daim rouheeksi. Sekoita rouhe vähän kerrassaan ripotellen kuorrutteeseen. Laita kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään. Odota, kunnes kuorrute on jäähtynyt paksuksi ja valumattomaksi.
Lusikoi kuorrute muffinssien päälle. Leikkaa puolikas Daim-patukka isoiksi paloiksi ja laita yksi pala jokaisen muffinssin päälle. Säilytä kuorrutetut muffinssit jääkaapissa. (http://www.kinuskikissa.fi/daim-suklaamuffinssit, http://www.kinuskikissa.fi/loistavien-naisten-muffinssit?hakusivu=1)

 
Jokaiseen muffiniin piilotetaan yksi suklaapala. Edellisen kerran, kun  tein näitä muffineja, laitoin suklaapalat liian syvälle, jolloin ne valuivat aivan vuoan pohjalle asti. Nyt päätin laittaa suklaapalat lähes pintaan, "kun ne kuitenkin valuvat", mutta eivätpä valuneetkaan. En tiedä, estikö pinnan tuntumassa oleva painava suklaa muffinien kohoamista, kun niistä ei tullut yhtä komeita kuin aikaisemmin.
 

Kuorrute kiehautetaan margariinista, ruokosokerista ja kananmunasta. Joukkoon lisätään rouhittua Dajmia pienissä erissä, että palaset ehtivät sulaa eivätkä takerru toisiinsa.

 
Myös kuorrute on ehtaa tavaraa ja ah niin makeaa. Oikein herkkua muuten sellaisenaankin! ;) Muffinit olivat aavistuksen liian kauan uunissa...

 
Kuorrutteen jäähdyttämisessä ei kannata hötkyillä, kuten minä tällä kertaa muka kiireissäni tein. Kuorrute saa olla tosi paksua, lusikalla ja veitsellä levitettävää. Ettei käy näin, niinkuin minulle kävi, että osa herkusta valui pitkin muffinipeltiä...Kuorrutteen päälle tökätään vielä Dajm-pala koristeeksi ja vinkiksi sisällöstä.

Mutta taivaallisen hyviä nuo olivat silti, vaikkei ulkonäkö ihan onnistunut. Eikä ihme, tuleehan muffineihin 200g Dajm-suklaata ja päälle vielä pari isoa Dajmia...Huh! Lapsille en uskaltanut antaa kerralla kuin puolikkaat muffinit, etteivät kiipeile seinille sokerihumalassaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)