maanantai 3. kesäkuuta 2013

Talviturkit heitetty!

 
 
Sinne ne lensivät koko perheen talviturkit lähijärven rantaveteen! Pulahduksista ei valitettavasti ole kuvaa, kun allekirjoittanut vei kameran reppuun turvaan uinnin ajaksi. Mutta rantaleikeistä laitoin teille muutaman otoksen.
 

 
Vesi oli vuodenaikaan nähden lämpimän tuntuista. Mittaria ei ollut, mutta arvelisin lämpötilan olleen noin 20 astetta. Ilma oli tänään parhaimmillaan + 28, joten pieni iltauinti virkisti ihanasti! Pikkuveikka tyytyi lähinnä kävelemään ja uittamaan käsiään rantavedessä. Teki kyllä yhden vahinkosukelluksenkin. Isoveikka innostui sukeltelmaan isin kanssa ihan kunnolla ja uimaan käsipohjaa. Niin - minäkin uin! :) Yleensä kastaudun vasta juhannuksena.

Reiman aurinkosuojavaatteet pääsivät nyt tositoimiin, kuten kuvista näkyy. Paidat ja isoveikan shortsit ovat kokoa suuremmat kuin käyttäjiensä pituus ja reiluutta niissä on. Jämpti koko voisi olla parempi, sillä vesi pääsee polskutellessa löysän paidanhelman alle ja nostaa helman selästä herkästi ylös, jolloin sitä saa nykiä aina alaspäin. Toisaalta pitkä helma suojasi pikkuveikan paljaan pepun, kun annoin olla kerrankin ilman vaippaa. Isoveikalla on kokoa pienempikin paita, kokeillaan seuraavaksi sitä. Pikkis saa pärjätä minihamosessaan! ;)
 

Tällainen laajalti vartalon peittävä asu on märkänä myös varsin viileä ja kunnolla uinut isoveikka oli kovin kylmissään vielä kotonakin. Piti päästä ihan viltin alle lämmittelemään! Eikä siis normaalisti ole koskaan kylmissään. Kyllähän nämä asut varmaan kuivuvat suht nopeasti auringossa, mutta kuinka moni lapsi malttaa kuivatella riittävän kauan?

Vetkoketjulliset paidat oli tosi helppo pukea kuivina ja kohtalaisen helppo riisua märkänäkin. Hatut pysyivät hyvin päässä,  jopa suurimmassa osassa sukellusharjoituksia. Värit loistivat kauniin kirkkaina alkukesän ilta-auringossa ja lapset oli helppo erottaa muiden peuhaajien joukosta. Olivat muuten ainoat aurinkosuojavaatteiden käyttäjät tällä rannalla.


 
Ens kerralla otetaan sitten hiekkalelutkin mukaan! Vaikka saivathan nuo käsinkin aikaiseksi linnan, johon kohdistui lopulta isojalkaisen dinosauruksen hyökkäys ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)