maanantai 3. kesäkuuta 2013

Äidin pikku tarhurit

 
Arvaa mitä äiti tuolta hakee? Kukkia! Kohta päästään istuttamaan!

 
Muutama päivä sitten istutimme ensimmäiset viralliset kesäkukat (orvokit ovat mulle kevätkukkia). Pojat olivat innokkaina touhussa mukana, kuten kuvasta näkyy. Pikkuveikkakaan ei tyytynyt sivusta katsojaksi, vaan haki äkkiä hiekkalaatikolta itselleen lapion, että pääsi mukaan multahommiin.


Kuten huomaatte, olen viimein uskaltautunut ulkoistamaan Meandin Dinosaur-paidat! ;) Mutta niinhän siinä sitten kävi, että isoveikka onnistui hankkimaan paidan rinnukseen ilmeisesti ruostetta, joka ei lähtenyt Tabortilla eikä Vanishilla. Tuskin se lähtee enää millään...vai onko jollain vielä ideoita? Onneksi tahra ei ole suuri, mutta näkyy kumminkin :(


Isoveikalla on elkeet kuin puutarhurilla konsanaan ja käsien likaantuminen ei tällä kertaa haitannut.

 
Meinasi tulla nuoren tarhurin kanssa ihan riita siitä, kumpaan ruukkuun valkoinen pelargonia laitetaan: siniseen vai valkoiseen. Poika sai lopulta pitää päänsä ja äiti joutui lopulta myöntämään, että nuorella polvella on värisilmää! ;)
 
Vasemmalla punainen Dahlia, keskellä kerhossa kasvatettu köynnöskasvi (laji vielä epäselvä...) ja oikealla pelargonia. Kesäkurpitsa jäi vielä odottamaan ison ruukun vapautumista kasvien saattohoito-osastolla aitan takana olevalta kartiovalkokuuselta. Ja eihän tässä ole vasta kuin ensimmäinen erä! ;)

Ai miksi terassi on noin märkä? Noh...sanoisinko vaikka niin, että helposti särkyvien kukkien istuttaminen kahden kaikesta keskenään kilpailevan uhmaisen pojan kanssa ei ole niitä nautinnoista suurimpia, mutta tuotti varmasti kuitenkin kasvattavan kokemuksen pojille itselleen. Hienoisesta nujakoinnista johtuen multaa oli lopulta vähän siellä ja täällä (myös siellä vaatteiden sisäpuolella), joten oli viisainta ottaa pari isoa kannullista vettä ja huuhdella koko sotku reunan yli...pojat kyllä pestiin ihan suihkussa. Voi olla, että istutan erän b ihan itsekseni joku ilta :)


 
Olettekos jo istuttaneet kesäkukkia? Mikä on suosikkisi? Ite tykkään sellaisista, joita ei tarvi kauheasti hyppiä. Lumihiutale on yksi sellainen.

4 kommenttia:

 1. Kesäkukkia on laitettu tasan yksi ruukullinen, ei ole vaan ehtinyt enempää! :)

  Kivat paidat! Tahrat on harmillisia... Mullakin on muutama ikitahrapaita tuolla, joille pitäisi tehdä joku taikatemppu...! Mutta toisaalta, vaatteita ne vaan on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Paidat on äitinkin "lempparit", joten kyllä vähän harmitti, kun ekan käytön jälkeen heti tuli ikitahra...ei kirpparipaitoihin koskaan tule! ;)

   Onneksi niitä kesäkukkia ehtii vielä hyvin istuttaa lisää (jos haluaa). Vanha kansahan istutti aina vasta kesäkuun 10. päivän jälkeen, kun hallanvaara oli ohi :) Ja toisaalta: mitä enemmän ruukkuja, sitä enemmän kasteltavaa!

   Poista
 2. Oikeaa onnenpuuhaa pikkuisille tuo istuttaminen. Vaikka kyllä itsellään pitää olla kärsivällisyyttä pelissä, eikä tosiaan voi pelätä pöllyvää multaa ja sotkua! :)
  Voi ei, onpa tylsää tuo tahra! Kunpa joku auttaisi.. Sappisaippuaa kannattaa kokeilla, ihmeainetta!

  VastaaPoista
 3. Juu, pienet haluavat "auttaa" ja tehdä oikeita asioita, olla avuksi :) Sotkua tulee ja siitä selvitään.

  Kiitos vinkistä! Mulla on itseasiassa avaamaton sappisaippua kaapissa. Kokeilen sitä seuraavaksi!

  VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)