lauantai 22. helmikuuta 2014

Varaslähtö välikauteen


Tai en minä nyt tiedä, onko tämä mikään varaslähtö, kun vettä tuli tänäänkin niin että ropina kävi ja vähäiset lumet hupenevat silmissä. Lämpöasteita on ollut jo monena päivänä peräkkäin. Välikaudelta tuo alkaa jo tuntua.

Keskiviikkona kävimme poikien kanssa pitkästä aikaa leikkipuistossa. Monena talvena sinne korkeiden hankien keskeltä pilkottavien leikkitelineiden huippujen luo on ollut turha yrittää, mutta tänä talvena onnistuu puistoilu vallan mainiosti!


Me olemme siis siirtyneet välikausivaatteisiin (ainakin kotioloissa, päiväkotiin on selvenpää laittaa vielä toppaa). Alle toki puetaan vielä fleeceä lämmikkeeksi. Toppahaalareissa meidän pojat hikoilevat näillä keleillä itsensä litimäriksi, eikä silloin ole kiva leikkiä.





Annoin isoveikan laittaa tällä kertaa välikausikengät. Kumisaappaat ovat meillä kauhistus. "Eiiiii saappaita. Eihän niillä voi edes juosta kovaa!", on nuorenherran luonnehdinta kumppareista. Isoveikan talvikengät ovat mokkanahkapintaiset, joten en raaski uittaa niitä näillä vesikeleillä, vaikka tecit ovatkin.

Päiväkodissa kumpparit menevät jalkaan ilman showta, mutta kotona on toinen ääni kellossa...Kiitos vinkeistä, joita sain teiltä tässä kumppariasiassa :)



Kuvissa näkyvä pikkuveikan välikausiasu oli käytössä jo edellisellä kaudella. Takki on muistaakseni Reimatec Sumu ja housut mustat henkselitecit. Koko 98 menee tämän kevään. Pipo Reiman ja jalassa Kuomat.

Välikausihaalarihan meillä on edelleen etsinnässä. Tai oikeastaan se on kyllä jo löytynyt, mutta odottelen, että Jesper Junioriin tulee Reiman juhlamalliston Vacalis-haalaria. Kanta-asiakkaat saavat nimittäin yhden tuotteen 20 % alennuksella kuun loppuun saakka ja ajattelin käyttää edun keväthaalariin.





Isoveikalla on päällään Reimatec Kirjo-haalari, jonka jemmasin talteen edellisestä mallistosta. Sain haalarin ihan viime tipassa, kun joku ilmeisesti palautti ostoksensa. Mitä pidätte?

Onneksi otin koon 128; se on jo riittävän sopiva, vaikka haara vähän roikkuukin vyötärökumpparia kiristämättä. Koko 122 olisi jäänyt kevään aikana pieneksi, mutta tämä menee vielä syksylläkin. Täytyy kokeilla miltä näyttää vyötärö kiristettynä.

Rakastan tätä väriyhdistelmää! Aivan ihana :) Harmi, ettei pikkuveikalle löytynyt enää kokoa.

Tässä haalarissa on ohut vuorikin, joten sitä voi nimittää ympärivuotiseksi vaatteeksi. Alle vaan kerroksia tarpeen mukaan.

Pipo Reima Passage oli käytössä jo syksyllä ja sopii kivasti myös tämän haalarin kera.


Reimatec välikausirukkasilla tarkenee jo mainiosti, kun alle pukee ohuet villasekoitteiset Silvia-aluslapaset.

Meillä on luistelut vielä luistelematta tänä talvena ja voi olla että jääkin ensi talveen se riemu (tai tuska...). Ja minä kun niin hankin ajoissa varusteet valmiiksi...Hiihtämässä on sentään keritty pari kertaa käydä. Ja saatiinhan me tosiaan lumilinnakin rakennettua.

Minun puolesta kevät saa jo tulla. Olen kevätihminen henkeen ja vereen. Näiden harmaiden sumupäivien jälkeen kaivattaisiin välillä aurinkoa!

Mitkäs on tunnelmat tällaisessa talvisäässä? Lunta ja pakkasta vai kevättä odotellen?

Vahteristonemäntä


8 kommenttia:

  1. Minkä kokoinen on herra haalarin sisällä? Minä nyt pähkäilen, vaihdanko ensi talveksi hankkimani haalarin vielä sittenkin suurempaan. Vielä ehtisin. Tämän talven reima mitoitus lienee samankaltainen kuin viime kevään, luulisin. Meillä odottaa kevätulkoiluja mikstuura-takki noissa samoissa, ihanissa väreissä. Melkein harmittaa kun ei ole vk-haalaria. Se toimisi nyt näillä keleillä loistavasti.

    Tykkään talvesta, mutta alan olla kyllästynyt sen odottamiseen. Ollaan onneksi ehditty luistelemaan (poika 5 kertaa, minä 3), hiihtämään kolme kertaa ja pulkkamäkeenkin kolmesti. Että sikäli ihan hyvä saldo kurjalle talvelle. Tulkoon sitten minun puolestani jo kevät, kun talvi on näin kamala. Vähän suorastaan harmittaa talvikenkien vähäinen käyttöaste ja olisi joku halvempi haalarikin riittänyt vaikka jonkun laadukkaan vk-haalarin kera. No säille ei voi mitään ja ennakkoon ei tiedä.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marraskuun lopussa isoveikan pituudeksi mitattiin 119.5 cm ja viime vuosina on kasvanut jopa 8-9 cm vuodessa. Oliskohan nyt noin 121 cm?

      Mulla on isoveikan seuraavan talven haalari yhä hankkimatta. Odotan, että saisin puoleen hintaan, mutta eivät taida alentaa enempää kuin tuon 40%. Jos hankin haalarin jemmaan, ostan koon 134. Takeissa ja housuissa olen jemmannut kokoa 128. Mun mielestä Reiman mitoitus on nyt sama kuin keväällä.

      Ai teillä on samaa, ihanaa kuosia :) Eikös siinä Mikstuura-takissakin ole vuori? Välikausihousut jalkaan ja fleeceä/villaa väliin, niin vale-talven asu on valmis :)

      Olette hyödyntäneet hyvin tämän vale-talven, kun olette noin paljon ehtineet talvilajeja harrastaa!

      Poista
    2. No nyt en jaksa tarkistaa, mutta mielestäni siinä takissa ei ole kuin se liukas vuori, ei siis sitä mitä haalarissa.

      -T-

      Poista
    3. Niinpä muuten saattaa ollakin :/ Takeissa ei tietääkseni tähän saakka ole ollut paksumpia vuoria. Nyt kevätmallistossahan on irrotettevia, paksumpia vuoriakin.

      Pikkuveikalla on noissa kuvissa sellainen liukasvuorinen takki kera fleecen ja hyvin tarkeni silläkin. Mutta tuo tarkeneminen on kyllä kovin lapsikohtainen asia.

      Poista
  2. Onpas teillä paljon lunta vielä. Meillä myös takkina tuo keltaraidallinen, tänään itseasiassa ensimmäistä kertaa päällä. Meillä pyöräiltiin tänään välikausivaatteissa fleecetakki alla ja poika oli aivan hikinen mutta kyllä päiväkotiin vielä talvihaalarissa menee kun ei koskaan tiedä millainen päivä tulossa.

    Täällä ollaan kerran käyty luistelemassa onneks päiväkodin kanssa pari kertaa niin yhteensä poika luistellut 3 kertaa talven aikana. Sukset edelleen varastossa paketissa eli ei kertaakaan ja kerran ollaan kolattu piha. Eli täällää aletaan pikkuhiljaa odottamaan kevättä ja mielellään ei niin kuraista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuvien lumitilanne on siis viime keskiviikkona leikkipuistossa. Lumet on sulaneet tässä välillä lähes kokonaan. Pihassa meillä on tällä hetkellä superliukas ja märkä jää kaikilla kulkuväylillä :/

      Eipä tällaisena talvena paljoa talvilajeja harrasteta. Mutta harvana talvena pääsee helmikuussa pyöräilemään! :)

      Kevät tuo tosiaan tullessan myös sen kurakauden. Joinakin vuosina pidemmän kuin toisina. Kumpa tulisi kuiva ja lämmin kevät!

      Poista
  3. Kyllä on tosiaan ollut tympeä talvi. Minä tykkään talvesta, mutta en tällaisesta! Ja sama juttu kuin aikaisemmalla kommentoijalla: alan olla jo kyllästynyt odottelemaan. Nyt tosin ollaan "hiihtokeskuslomalla", jossa vähän saa talviterapiaa. :)

    Hienoja ulkovaatteita teillä! Kääk, meillä ei ole vielä muita välikausivaatteita kuin pojalla takki ja tytöllä haalari, joka saattaa olla pieni... Täytyisi kai ryhdistäytyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äärimmäisiä tuntuvat olevan vuodenajat nykyisin: joko tai. Neljä edellistä talvea lunta tuli niin, että joka päivä piti kolata monta tuntia ja pakkanen oli ajoittain hyvin kireää. Ja nyt on sitten tällainen "talvi". Missä on se keskivertotalvi?

      Kyllähän niitä välikausivaatteita vielä ehtii hankkia. Vastahan ne saapuvat kauppoihin. Toki jos haluaa jonkun tietyn, pitää kohta toimia ;)

      Mukavaa hiihtokeskuslomaa teille, nauttikaa talven riemuista! :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)