lauantai 1. maaliskuuta 2014

Jemmojen kätköistä - isoveikan välikausi 2014



Kevät on täällä! Tältä näytti nuoren herran look viime torstaina, kun vaari tuli hakemaan poikaa talvilomalle mummolaan. 

Reiman keltainen kevytuntuvatakki on jo vuoden takainen ostos, mutta koko 122 mahtuu edelleen mukavasti. Tämä takki on ollut viime aikoina ykkösvaihtoehto kaupoilla ja muussa siistimmässä menossa. Ei yhtä paksu kuin varsinaiset talvitakit, mutta sen verran lämmin, ettei tarvita välikerroksia. Helppo lapsen itse pukea. Erittäin hyvä ostos ja edelleen harmittelen, etten tullut hankkineeksi tällaista pikkuveikallekin.

Pipo tämän talvikauden Reiman Harty ja housut välikausireimatecit. Kädessä aikanaan lahjaksi saadut nahkasormikkaat, joista poika pitää kovasti. Aurinkolasit Julbo.


Näyttää siltä, että isoveikalle ei tarvitse hankkia tulevaksi kevääksi ja syksyksi kuin välikausirukkaset! Vai oliko ne sittenkin hanskat...? ;)

Kaapin kätköissä odottaa nimittäin kuvassa näkyvät Reimat ja lisäksi vielä kirpparilta hankittu, syyskuvissa näkynyt vihreä Po.p:n haalari.

Yläkuvassa vasemmalta: kahdet mustat reimatechousut, toiset henkseleillä (122 ja 128), viime kevään malliston musta-kelta-harmaa Reimatec Kirjo-haalari vuorilla (128), vanhempaa vuosikertaa oleva puna-kelta-harmaakirjava, liukasvuorinen lastenvaateliikkeen lopetuslöytö: Reimatec takki 20 eur!!! Ja sen alla viime kevään malliston vaaleanharmaa, denim-kuosinen, verkkovuorillinen Reima Leap-takki (122 cm), josta kaavailen sitä siistimpää kauppa-/vierailutakkia.


Mustia Reimatec housuja moneen menoon. Toiset housut ovat varmaankin viime vuoden mallistosta ja toiset luultavasti sitäkin vanhemmat. Yksivärisiä housuja jemmatessa ei pääse edes kyllästymään kuoseihin, joten housujemmaamisen koen edelleen järkeväksi.

Vyötäröhousuissa (122 cm) on suorat, kiristettävät lahkeet ja henkselihousuissa 128 cm) perinteiset resorilahkeet lenksuilla. Suorat lahkeet toimivat siistimmässä käytössä ja lenksulahkeilla on hyvä rymytä.


Alkukevääseen ja lähelle kesää. Ensimmäisessä kuvassa näkynyt keltainen Reiman kevytuntuvatakki tämän hetken keleihin ja viime syksynä jemmattu Reiman verkkovuorinen, hyvin ohuesta ja pehmeästä materiaalista valmistettu "juoksutakki" nimeltä Neo kesäisiin keleihin. Molemmat kokoa 122 cm.


Yllä olevassa kuvassa näkyy hyvin Reiman mitoituksen muutos: aiempien vuosien raitatakki on kaikin puolin reilumman kokoinen ja selvästi pitkähihaisempi kuin viime vuoden harmaa Leap-takki. Molemmat takit ovat kooltaan 122 cm.

Mitä tykkäätte mitoituksen muutoksesta?


Isoveikan välikausikengät jemmasin niin ikään lopettavan lastenvaateliikkeen alesta 60 % alennuksella ja pipoja on jemmassa uutena musta Reima Angry Birds sekä viime vuoden Reiman tummanharmaa lippapipo. Me&i:lta tuli bussipipo. Ja edellisen välikauden keltaiset pipot ovat myös edelleen sopivia ja varmaan pari muutakin... Kukas se sanoikaan, ettei pipoja voi olla koskaan liikaa?! ;)

Tarvitaan siis ilmeisesti vain uudet Reimatec-rukkaset/-hanskat. Isoveikalla on sopivat mustat ennestään ja harmaat ovat käymässä pieniksi ja siirtynevät keväällä pikkuveikan käyttöön. Mun tekisi mieli ostaa jommalle kummalle pojalle punaiset (tai jopa keltaiset) välikausirukkaset! Mutta onko ne sitten koko ajan ihan törkeässä kunnossa? Punaisessa ei lika näky kyllä yhtä pahasti kuin keltaisessa. Hankitteko te muita kuin tummia rukkasia?

Miltä näyttää? Mikä näistä on oma suosikkisi? Välikausi on täällä - oletko valmis? ;)

Leppoisaa lauantai-illan jatkoa!

Vahteristonemäntä



13 kommenttia:

  1. Onhan ne, mutta haittaaks se? ;D Siis törkyiset ne keltaiset rukkaset.
    Meillä on ollut vaaleita välikausirukkasia ja onhan ne tosiaan aina pahimpaan kura aikaan aika kamalan näköiset, mutta lähinnä sieltä kämmenpuolelta, joten mitä se haittaa.
    Itse silti aina itsepäisesti ostan vaaleita tai värikkäitä välikausivaatteita muutenkin, koska ne nyt vaan on kivempiä. Aika tylsää olisi jos vaan likaantumisen vaaran takia ostaisi tummia sävyjä. Mutta ymmärrän toki että toiset sitä miettii ja varsinkin rukkasten kohdalla. :)

    Kivalta näyttää isomman pojan välikausi! :) Samoja kuoseja löytyy meidän välikaudesta ja tuo oranssi/raita takkikin oli meillä vuosi sitten. Eli maut osuu yhteen. ;)

    Mekin kuvattiin tänään Emiilin kanssa välikausikamppeet, pitää tehdä juttua kun ehdin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ei kai haittaa? :) Saahan niitä hanskoja huuhdeltua ja pyöritettyä koneessa tarpeen mukaan.

      Kiva, että sinäkin tykkäät. Ai teilläkin on ollut tuo raitatakki? On meillä tosiaan yllättävän yhdenmukainen maku!

      Teidän välikausikuvia odotellen :)

      Poista
  2. Niin, niitä pipoja ei voi koskaan olla liikaa ;-) lippis jemmoista puhumattakaan. Meillä löytyy pipoja joka lähtöön mutta silti tuntuu että ne on joko liian paksuja tai liian ohuita tai ei vaan istu.

    On kyllä pituus eroa hihoissa. Meillä tuo keltaraidallinen takki olisko mikstuura ja musta Angry Birds takki molemmat 128 mutta jotenki tuo mikstuura vaikuttaa paaljon reilummalta.

    Toi Reiman haalari on kyllä upea, muutenki Reimasta on tullut meidän vk merkki ja Lego ollut pari talvea nyt ykkös sijalla.

    Ja kyllä nyt on kevät, tänään aurinko paistoi eikä kukaan sairastellut joten käytiin Jumbossa kumisaappaita metsästämässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoja kuoseja löytyy siis teiltäkin :) Minä olen monesti meinannut hankkia Angry Birds-takin jemmaan, kun se vaikuttaa niin kivalle, mutta sitten olen miettinyt, että jos kuva-aihe ei pian enää kiinnostakaan. Fleecen silti ostin Angry-tyylillä tulevaksi talveksi. Pojat fanittaa kiukkutipuja edelleen :)

      Toi on aivan totta, että vaikka pipoja on paljon, niistä vain pieni osa on sopivan paksuisia ja hyvin istuvia (tähän toki vaikuttaa paljon oikea koko). Meillä pikkuveikka on tosi tarkka siitä, että pipo on kivan tuntuinen ja oikeassa asennossa päässä.

      Poista
  3. No ihan hitookseen hienot on vermeet!!! (Lauantai-illan tunnelmista kun puhuit...). Tosi iso kokoero on takeilla. Meillähän on se kelta-harmaa-musta mikstuuratakki jemmassa. Ei vielä käytetty, mutta sovitettu kyllä. Meiltä puuttuu yhdet vk-housut ainakin. Haluaisin reimatec olkainhousut vielä ostaa. Kyttään josko jesperin puolihintapäiviltä sais. Kun on ne kalliit täydellä hinnalla.

    Miten kävi, saitko sen vacalis-haalarin jesperin kupongilla? Jänskättänyt on ihan. Kun oli teillä tuota sairasteluakin.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihan hitookseen ;)

      Reimatec henkselihousuja kannattaa kurkata jo nyt sieltä Jesperistä. Mun mielestä siellä oli myös välikausipaksuutta alessa, jollen nyt ihan väärin muista. Ja puolihintapäiviltä viimeistään! Sokokselta olen itse saanut toisinaan ko housuja puoleen hintaan.

      Jesperin kuponki jäi sitten käyttämättä :( Eihän me vielä perjantaina tosiaan päästy shoppailemaan, kun torstaina vasta käytiin sairaalakeikkakin. Kupongin voimassaolo päättyi kuun vaihteeseen, eikä liikkeessä vielä perjantaina puhelinsoitin perusteella edes ollut Vacalis-haalaria, eivätkä osanneet enää sanoa,onko tulossakaan....

      Mutta: minä tilasin sen Vacaliksen sitten tutusta ja turvallisesta reimashopista :)

      Poista
    2. No haalarin sovituskuvia sitten odotellaan. Oon käynyt nyt viime aikoina useammassakin Jesperissä, eilen viimeks. Ei oo ollu alessa vk-vaatetta. Jemmaavat niitä varmaan puolihintapäiville. Sinne pitää haukkana syöksyä. Minäkin osuin joskus oikeaan aikaan sokokselle, oli rekeittäin alessa vk-vaatetta edelliseltä kaudelta. Mielestäni tämä tapahtui jonain vuonna helmikuussa. Nyt kävin useamman kerran helmikuussa sokoksella kyttäämässä, mutta alessa oli vain talvivaatetta. En muuten ole löytänyt muilta merkeiltä olkaimellisia vk-housuja. Eli se reimatec on ainoa vaihtoehto. Joillain muilla merkeillä jos on, niin suurin koko on 116cm. Haluan 122cm, koska viime syksynä tuli todettua että ne olkaimelliset alkoi käydä pieneksi syksyllä, vaikka muut saman koon vaatteet oli vielä sopivia.

      -T-

      Poista
    3. Toivottavasti törmäät pian etsimiisi housuihin. Puolihintapäiville jonottamaan oven taakse ennen liikkeen aukeamista ;)

      Tein pikaisten tutkailun muiden merkkien henkselihousuista isommissa kokoluokissa. Ainakin Jonathanin vedenpitävää, olkaimellista tähti-mallia näkyy Jesperin verkkokaupassa olevan kokoon 140 saakka. Ticketin verkkokaupassa löytyy Ontario-vkhousua henkseleillä kokoon 128 saakka. Mitä merkkiä olisit kaivannut?

      Poista
    4. Jonathanin katsastin, mutta en kelpuuta tämän kevään värejä. Tuo reimatec on niin hyvän mallinen. Olisin voinut testata vaihteeksi jonkun halpismerkin, kuten kappahlin, mutta niissä suurin oli 116. Ticketiä en olekaan katsonut henkselimallisena.

      -T-

      Poista
  4. Ihanan värikkäitä ja keväisiä asuja!

    Meillä ei todellakaan olla valmiita välikauteen... alkaakohan ihan paniikkia pukata? :) Ei oikein ole kuin tytölle haalari ja pojalle takki.

    Tuo keltainen untsikkamainen Reima-takki on kyllä wow!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin munkin mielestä, ja väriä meillä kaivataan :)

      Kyllä te vielä ehditte mukaan välikauteen - hysterialla tai ilmankin ;)

      Keltainen kevytuntuvatakki on ollut tosiaan nappiostos. Siinä on kaikenlisäksi mukana sellainen pieni pussukka, jossa takkia voi kuljettaa mukana: takki menee tosi pieneen tilaan, kun puristaa ilmat pois.

      Poista
  5. Ihana tuo keltainen takki! Mä olen ihan hulluna kirkkaan keltaiseen poikien vaatteissa. Hulluus alkoi pari vuotta sitten pojan Crocs saappaista ja on ollut ilo huomata, että sitä on tullut suht kivasti mallistoihin.
    Tämä olikin kiva blogilöytä poikien äidille, jään seuraamaan.
    Aivan ihania vaatteita teidän pojilla ja hienosti jo välikausi hommattu. Mulla taitaa olla kerta, kun ei ole mitään valmiina. Jollei sitten viime vuodesta jotain vielä päälle mene :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit tänne, lämpimästi tervetuloa mukaan! :)

      Keltainen on munkin mielestä aivan ihana väri pojille. Keltaista on tänä keväänä tosiaan vähän jokaisessa mallistossa, mikä on oikein mukavaa.

      Joo, me ollaan yleensä ajoissa näissä hankinnoissa ;) Mulla on tapana ostaa vaatteita alesta jemmaan tulevaa käyttöä varten.

      Nythän on hyvä hetki alkaa katsella välikausivaatteita, kun kaikki mallistot alkaa olla kaupoissa, jollei sitten tosiaan viime vuotiset mahdu vielä päälle :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)