sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Reiman testikumpparit ja sadehatut sovituksessa



Lisää keltaista, jes! Hehkuvaa punaistakin! Saimme blogiyhteistyön merkeissä Reimalta testattavaksi saappaat ja sadehatut uudesta kevätmallistosta.

Kuten jotkut ehkä muistavatkin, isoveikka ei ehkä ole se kaikkein kuuliaisin saapastestaaja, mutta yritämme tehdä parhaamme ;) Pikkuveikka taas pukee kumpparit ihan mielellään, kun niiden aika on. Nehän on ihan parhaat lätäkköleikkeihin!

Sadehattuja meillä on ollut Reimalta ennenkin. Aiempien mallien kanssa on ollut ongelmia korvien suojaamisen kanssa: syydvestin korvaläpät eivät ole peittäneet korvia tiiviisti tai hattu on pyörähtänyt vinoon leikkiessä. Mielenkiinnolla tutustun siis uuteen sadehattumalliin.


Näissä uusissa, puuvillavuorillisissa Raba-saappaissa, on ihania retrohenkisiä yksityiskohtia, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. Niin mun maun mukkaan! ;)

Helposti muihin vaatteisiin yhdisteltäviä, yksivärisiä saappaita löytyy omien suosikkieni keltaisen ja punaisen lisäksi myös sinisenä ja vaaleanpunaisena. Vahvat lenkit saappaan varressa ovat kaunis yksityiskohta ja helpottavat saappaiden itsenäistä pukemista. Raba-saappaita löytyy koossa 25-38. Kuten muissakin Reiman jalkineissa, myös näissä saappaissa on oikean koon valintaa helpottava "Happy Fit" -kuvioitu, irrotettava sisäpohjallinen.


Tarkkana poikana ja selkeänä esteetikkona isoveikka tutkii saappaiden hienoja lenkkejä.

Sadetta ei ole saatu pitkään aikaan, joten suoritimme sovituksen ja ensitestin kirkkaassa kevätaamussa. Ei tarvinnut kahdesti käskeä poikia pukemaan, kun luvassa oli pikainen ulkoilu sadehattuja ja saappaita lukuunottamatta pelkät sisävaatteet päällä. "Siis saadaanko me mennä näissä vaatteissa ulos?!?", kysyi isoveikka epäuskoisesti. "Saatte. Hetkeksi." ja sitten juostiin! :)


Energiaa näissä veljeksissä piisaa! :)


Sulaneesta maasta löytyy aarteita.

Uudenmalliset Ropina-sadehatut istuvat napakasti päähän ja suojaavat hyvin niskan ja korvat. Korvaläpät ovat reilut ja oikealla kohdalla. Säätönaru on nyt joustavaa materiaalia (aikaisemmin naru oli samaa kurakangasta kuin itse hattu), joten hatun saa kiristettyä pikalukolla napakaksi ja juuri sopivaksi.

Herkkäihoinen ja aistiherkkä isoveikka mainitsi nyörin kutittavan leuan alta. Pikkuveikalla ei ollut ongelmia uuden syydvestinsä kanssa.

Sadehatuissa on koko reunan kiertävä heijastinnauha, joten pimeässä erottuminen on taattu. Ropina-sadehattuja on saatavana punaisen ja keltaisen lisäksi myös sinisenä, tummansinisenä, vihreänä ja vaaleanpunaisena. Materiaalia on pehmeää ja notkeaa. Hattu on pääosin vuoriton; korvaläpät ja niskakaistale on vuoritettu. Sadehattuja saa koossa 46-56.

Isoveikan syydvesti on kokoa 54 ja pikkuveikan 52. Nämä sadehatut vastaavat hyvin kokoaan.

Käytetäänkö teillä sadehattuja? Sadetakin huppukin toki suojaa sateessa ulkoilijan pään, mutta oman kokemuksen mukaan se on helposti lapsen näkökentässä pään kääntyillessä, eikä leikkiminen ole sitten enää kivaa. Sadehatun lippa suojaa myös lapsen kasvot kutittavilta pisaroilta.


Poikien paidat ovat aiemmin esittelemäni tekniset rinkulapuserot niin ikään Reiman kevätmallistosta ja blogiyhteistyön kautta saadut (linkissä blogikirjoitus paidoista).

Poikien jalassa olevat Luca-housut olen hankkinut talvialesta ja ne ovat Reiman viime syksyn malliston tekniset collegehousut, jotka toimivat mainiosti kerrospukeutumisessa, sillä siirtävät kosteuden pois iholta (toisin kuin tavalliset collegehousut). Joitakin kokoja on vielä reimashopin outletissa jäljellä.

Pikkuveikka ei varsinaisesti esittele teille naapansa, vaan on tarkoitus näyttää, että housujen vyötärössä on kiristysnyöri, jolla housut voidaan säätää sopiviksi erimallisille lapsille. Sääriosa on näissä housuissa napakampi kuin tavallisissa collegehousuissa, jotta toimivat teknisenä kerroksena päällysvaatteiden alla. Myös housujen leikkaus poikkeaa perinteisestä collarista: itselle tulee mieleen lähinnä ratsastushousut. Selkeästi nämä housut on tehty liikkumaan.


Hyvin näyttää nousevan jalka näissä saappaissa - jopa saapasvastarintaa harjoittavalla isoveikalla, ainakin näin alkuun ;) Lisää kokemuksia seuraa jatkossa.


"Ota kiinni, mandariini!" Veljekset kirmailivat pitkin pihaa aamuauringossa. Saappaat pysyivät hyvin jalassa kovassakin menossa.


"Arvaa mitä? Muurahaisetkin on heränneet!"


Äitinä minä tykkään (ulkonäön lisäksi) erityisesti näiden saappaiden pohjista: ne ovat kunnolla uritetut ja kantapään ja päkiän välissä on selvä kolo, jolloin ulkohousujen lenksut pysyvät paikallaan kovassakin menossa. Monissa saappaissa (ja välikausikengissäkin) on aivan suora ulkopohja, jolloin lenksut eivät pysy paikallaan ja lahkeet nousevat ylös leikin tiimellyksessä.

Saappaita, syydvestejä ja teknisiä vaatteita saa tietenkin Reimashopista :)

Joko kevään ja kesän saapasasiat ovat järjestyksessä? Käytättekö sadehattuja?

Vahteristonemäntä

13 kommenttia:

  1. Ihania värejä niin saappaissa, hatuissa kuin paidoissakin, herkulliselta näyttää! Meidänkin lapset meinaa karata koko ajan takapihalle juoksemaan sisävaatteissa, se on tää kevät kun villitsee! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Ihanan värikästä kevääseen :)

      Kyllähän se kasvava valoenergia tarttuu lapsiinkin ja virkistää (entisestään?). Sisävaatteissa kirmailu on niin hienoa ;) Pikkuveikka keksi tänään uuden tempun: kiipeili yhtäkkiä terassin kaiteen ulkopuolella - ja pudotusta on kuitenkin noin 1,5 m ja alla laattakäytävä...Huh!

      Poista
  2. Ihania kuvia, poikia ja vaatteita! Toivat hymyn huulille. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä näissä vesseleissä energiaa riittää!

      Poista
  3. On siinä hienot yksityiskohdat saappaissa ja pohjan kuviointi ja väritys iskivät kans positiivisella tavalla silmään. Meillä ollaan tykästytty Crocsin saappaisiin kesäkäytössä, mutta Reiman jalkineet ollaan kyllä muuten todettu hyviksi ja käytössä ovat kesät talvet.

    Sadehattua en ole koskaan osannut ostaa. Tarkoituksellisesti ulkoillaan tosi vähän sateella ja se, mitä ulkoillaan, hienostellaan sitten joko sateenvarjon kanssa tai pää huputettuna. Hienoa kuitenkin, että tuollaisiakin on ja tuo malli näyttää ainakin siltä, ettei välttämättä pyöri niin helposti päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tosiaan ne Crocsin kumpparit vielä kokeilematta. Kovasti niitä on blogeissa kehuttu ja onhan se keveys iso asia. Itselle haluaisin sellaiset matalat keltaiset :)

      Meidänkin pojat tykkää sateenvarjoista, mutta aika harvoin niitä kuitenkaan muistetaan käyttää. Isoveikalla on Hämis ja pienemmällä Puuha Pete ;)

      Poista
  4. Hyvät värit (paitsi toi ruskea noissa!) :) Meillä ei Crocseista enää vaihdeta pois kumppareiden kohdalla. Sadehattuja en ole minäkään osannut ostaa, ehkä se käyttö jäisi kuitenkin niin vähäiseksi, vaikka sateellakin ulkoillaan kyllä. Noi rinkulapaidat varmaan jossain vaiheessa hankin, jos sopuhintaan löytyy! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin, sulla oli tuo ruskea-kammo ;) Itse taas tykkään ruskeasta ja just keltaisen ja ruskean yhdistelmästä.

      Sadehatut tuntuvat olevan aika harvinaisia lapsilla, ainakin tämän kommenttiketjun perusteella. Nykyään on tietysti kaikenlaisia teknisiä, "jokasään päähineitäkin", jollei halua huppu päässä kulkea. Reimatec Kivijoki on ihana retrohattu pitkillä korvaläpillä ja otsakappaleen neppareilla.

      Toivotaan, että rinkulapaitoja jää aleen sopivia kokoja :)

      Poista
  5. Kumpparit on hienot. Hatut myös, mutta olen aina pitänyt sadehattuja jotenkin turhakkeina. Voivat olla kyllä kätevät, mutta tuskin hankin jatkossakaan.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin munkin mielestä. En niin välitä kuviollisista saappaista, joten nämä Reiman simppelit uutuudet osuivat kyllä kohdalleen.

      Sadehatut taitavat jakaa mielipiteet. Tässä ketjussa olen toistaiseksi ainoa sadehattujan käyttäjä, mutta kai niitä löytyy muitakin, kun useampi lastenvaatemerkki syydvestejä kuitenkin valmistaa. Täytypä tehdä galluppia vaikka päiväkodissa :)

      Poista
    2. ...paitsi edellisen kauden nauhalliset pallosaappaat olivat kyllä herkut! Niissä vaan oli suora pohja, jolloin lenksu ei pysynyt kunnolla saappaan pohjan alla.

      Poista
  6. Nätit saappaat! Toivottavasti on paremmat kuin aiemman vuoden. Meillä ei kauaa viime kesänä kestänyt kun murtui tuhannen palasiksi. Reklamoin ja rahat tuli takas, mut en sit saanut selville mikä niissä oli vikana.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts. Kuulostaapa ikävälle. Ja olisihan se ollut toki mukava tietää, miksi saappaat eivät kestäneet. Toivotaan, että vika on korjattu tälle kaudelle.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)